Paria
Artist

Paria

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Paria

Fredag 4. desember 2020 slapp Paria låten «If I’m All Alone». Her får vi høre henne i en helt ny innpakning, og det er første gang hun har tatt et dypdykk inn i julemusikkens verden. Ikke nok med det, hun slapp også låten «Next to me» og begge låtene har hun fått med til kanskje den største norske jule-serien vi har, nemlig «Hjem til Jul» sesong 2 på Netflix!

Den norsk-iranske artisten har i de siste årene jobbet seg oppover, og på veien fått oppmerksomhet fra utenlandske musikkblogger som Clash Magazine, Earmilk og Hype Magazine, samt fått ukens låt på BBC York og blitt spilt på flere større radiokanaler utenfor Norges grenser.

Paria selv er ikke oppvokst med julefeiring som en tradisjon, men sier selv;

«I Iran der jeg er født lette vi alltid etter noe å feire, så det ble naturlig med en casual feiring når det var jul også. Min bestevenninne og jeg latet som om vi var i utlandet og feiret jul. Vi kjøpte små gaver til hverandre og spiste masse godteri. Det var alltid en drøm om at jeg en gang skulle få feire jul på ordentlig et sted der de faktisk feiret jul».

Fast forward til 2020, hun har feiret jul utallige ganger, men har også fått gleden av å lage to låter til den mest sette juleserien of all time i Norge. «Haha, det er helt sykt», ler Paria.

«If I’m All Alone» skulle være en gladlåt det var vi sikre på, så Sander som er co-producer på låten og jeg, fikk ned en skisse på en dag. Låten handler om det å ikke ville være alene i julen. Det er den tiden man helst vil være med familie og venner, og for mange kan det være en veldig vanskelig måned der ensomheten føles ekstra tung. Jeg skrev låten for å minne folk på å sette pris på det å samles, og på det man er mest glad i. Julen er kanskje den beste tiden for å gjøre akkurat dette.

«Next to me» er en låt jeg har lagt hele sjelen min ned i, og håper det kan vekke en eller annen følelse hos de som hører på den. For meg som produsent og låtskriver er det veldig stas å få lov til å gjøre sånne produksjoner som Netflix. Jeg vil ikke kalle meg selv et forbilde, men viss jeg kan hjelpe andre med å innse at det ikke avhenger av hvilket kjønn man er, så er jeg happy. Det er fremdeles for få damer som tørr å ta på seg hatten fullt ut som produsenter, selv om jeg vet om mange som er dødsflinke! Dersom man er flink til noe, så må man kjøre på – være stolt og ikke være redd for å vise hele verden hva du kan.

Innlegg

Paria med to låter i serien «Hjem til jul»
Intervju

Paria med to låter i serien «Hjem til jul»

Fredag 4. desember slapp Paria den herlige låten «If I’m All Alone» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Her får vi høre henne i [...]

Lei av å få dritt i livet? Paria har motgiften mot low blows
Intervju

Lei av å få dritt i livet? Paria har motgiften mot low blows

Etter mye motgang har Paria endelig kommet opp med en låt som kan kurere mot slag under beltestedet. Paria bangstartet karrieren med låten «91» i slutten [...]

20+5 Spillelister

Paria 20+5
20+5 Spillelister

Paria 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt til 5 av sine [...]