Finn Kalvik
Artist

Finn Kalvik

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Finn Kalvik

2017 er det store jubileumsåret for Finn Kalvik, hvor nytt album og omfattende konsertvirksomhet står på agendaen. Fredag 28. april gir han ut sitt 20. album, “Ingen vei hjem”, det første nyskrevne soloalbumet på 10 år. To dager senere fyller han 70 år og samtidig markerer han 50 år som artist.

Sangene på det nye albumet har vokst frem over tid, og da innspillingen skulle settes i gang hadde Finn bestemt seg for å gå tilbake til innspillingsformen som han brukte tidlig i platekarriéren. Da ble sangene øvd inn på forhånd med musikerne og innspilt ‘live-on’tape’ i studio. Det ga en annen nerve enn lag-på-lag-teknikken som er mye brukt de senere tiårene. Tidlig høst 2016 gikk Finn i legendariske Rainbow Studio i Oslo med ni nye sanger og noen av landets beste musikere: Kjell Harald Litangen (gitarer), Audun Erlien (bass), Karl Oluf Wenneberg (trommer) og arrangør og med-produsent Sindre Hotvedt (flygel/el-piano/orgel). I tillegg kom hans gode venn Øystein Sunde inn og bidro med gitarsolo på tittelsporet.

Til slutt ble det hele mikset av Rainbows Jan Erik Konsghaug. For å krone det hele bidro en annen venn, fotograf Morten krogvold, med coverbildet. Tidlig i 2017 var det hele klart og første halvår før albumutgivelsen kom smakebitene i form av singlene “Hubbles teleskop”, “Ingen vei hjem” og “Kyss med smak av tårer”. Nå skal de nye innspillingene få leve sitt eget liv og sangene møte et stort konsertpublikum utover i jubileumsåret.

Finn Kalvik er en norsk visesanger og gitarist. Han vokste opp i drabantbyen Grorud i Oslo, noe som har preget hans kunstneriske uttrykk. Han vant den norske Melodi Grand Prix-finalen i 1981 med låten «Aldri i livet». Kalvik debuterte i 1969, og var en av frontfigurene under visebølgen i Norge. Les mer om Finn Kalvik her.

 

Innlegg

2017 er det store jubileumsåret for Finn Kalvik
Intervju

2017 er det store jubileumsåret for Finn Kalvik

2017 er det store jubileumsåret for Finn Kalvik, hvor nytt album og omfattende konsertvirksomhet står på agendaen. I dag, fredag 28. april gir han ut sitt [...]

20+5 Spillelister

Finn Kalvik 20+5
20+5 Spillelister

Finn Kalvik 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]