Josefin Winther
Artist

Josefin Winther

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Josefin Winther

Josefin Winther har siden sin debut i 2006 høstet stor anerkjennelse for sine liveopptredener. Hun er kjent for sin gripende tilstedeværelse og kraft på scenen, hvor hun kan fange ethvert rom alene med gitaren. Signaturen er intense liveopptredener, hvor hun rett som det er deler fra sine tanker og følelser. Dette gjør hun like gjerne med et smil om munnen som med en tåre i øyekroken. Winther har siden den gang gitt ut fire album, høstet strålende kritikker og gjort suksess som låtskriver, blant annet med Norges vinnerlåt, «Silent Storm» i MGP 2014. Nå er hun ute med sitt første norskspråklige album, «Uendelig lys. Uendelig mørke.» som er denne «Ukens album» på NPS Music. I tillegg er hun ute med en sterk musikkvideo til tittelsporet som du bør sjekke ut.

Hun har allerede fått overveldende mottakelse, og bl.a. Bergens Tidende kaster 5 på terningen. I november viser hun endelig frem hele albumet på en etterlengtet Norgesturné. Josefin tar med seg et kobbel musikere plukket fra øverste hylle for å presentere sin nye musikk i et stort, men samtidig nærgående format.

Albumet er todelt, noe som gjenspeiles i tittelen «Uendelig lys. Uendelig mørke.» Utgivelsen viser en Josefin preget av en ny livsfase, samtidig som hun bygger videre på 14 år som utøvende artist og musiker. Det er i spennet mellom kjærlighet og håpløshet, det vakre og det vonde, at Winther utforsker sin musikalitet. At tekstene nå er på norsk tar lytteren med inn i et tekstlig landskap, som hun selv beskriver som å «komme hjem». Hun skriver på en befriende, ærlig og ekte måte som treffer, og hun viser at hun er en eminent låtskriver. Hvis vi kun skal fremheve tre av låtene på albumet hennes må det være det nydelige, sårbare men samtidig mektige tittelsporet «Uendelig lys. Uendelig mørke.», den sterke låten «Sønn» og den herlige låten «Endelig». Velkommen inn i Josefin Winther sitt vakre og melankolske rike.

Innlegg

Josefin Winther debuterer på norsk – vakkert, ekte og melankolsk
Intervju

Josefin Winther debuterer på norsk – vakkert, ekte og melankolsk

Josefin Winther har siden sin debut i 2006 høstet stor anerkjennelse for sine liveopptredener. Hun er kjent for sin gripende tilstedeværelse og kraft på scenen, hvor [...]

Josefin Winther – Joke
Musikkvideo

Josefin Winther – Joke

Josefin Winther

Josefin Winther – Flowers
Musikkvideo

Josefin Winther – Flowers

Josefin Winther

20+5 Spillelister

Josefin Winther 20+5
20+5 Spillelister

Josefin Winther 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]