Anders Buaas
Artist

Anders Buaas

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Anders Buaas

Gitarist, komponist og produsent, Anders Buaas fra Larvik har til nå gitt ut to album i hans kritikerroste triologi «The Witches Of Finnmark». Det første albumet kom ut i 2017, det andre albumet ble utgitt september 2018, og det tredje albumet kommer ut i 2019. Triologien er inspirert av boken «Ved porten til helvete» av historiker og forfatter Rune Blix Hagen. Hekseprosessene i Finnmark var særdeles grusomme på 1600-tallet, og historiene fra denne tiden er både groteske og fascinerende på samme tid.

Hekseprosessene i Finnmark på den tiden var en av Europas verste og mest brutale menneskeforfølgelser. Nordområdene var porten til Satans rike og et eneste stort drivhus for hekseri og gudsbespottelse, lød anklagen. Over 90 mennesker ble dømt til døden som trollfolk, og i boken er deres historier samlet for første gang. Hekseprosessene var rettssaker der særlig kvinner ble beskyldt, forfulgt og dømt for «djevelske» former for magi. Det særegne ved prosessene i Finnmark lå i omfanget, brutaliteten, innholdet av djevellære i tilståelsene samt det samiske innslaget. Denne historien viser oss i hvilken grad hekseprosessene skiller seg ut i forhold til tilsvarende former for menneskeforfølgelse i Norge og andre europeiske land.

Musikken på albumet henter elementer fra norsk folkemusikk, blues, progrock, jazz og klassisk musikk. Inspirert av band og artister som Mike Oldfield, Genesis, King Crimson, Al DiMeola, Yngwie Malmsteen, Jeff Beck, Joe Bonamassa med flere gjør dette til en spennende musikalsk reise satt opp mot et historisk bakteppe. Anders Buaas har jobbet med denne musikken som et sideprosjekt over flere år. Del 1 ble sluppet i 2017 og høstet gode kritikker i Norge og ellers i verden.

Anders har en lang karriere bak seg i norsk musikkliv, tidligere via band som Gjørmebryterne, Bløff, Absolute Steel og Jernskjegg, som alle har gitt ut album, og også som turnégitarist for Paul DiAnno (Iron Maiden) og Tim Ripper Owens (Judas Priest). På «The Witches of Finnmark» gjør han 100 % sin egen greie, mest for sin egen del, men også i håp om at musikken kan treffe et større publikum.

Innlegg

Magisk gitarkunst om et av de mørkeste kapitlene i Norges historie
Intervju

Magisk gitarkunst om et av de mørkeste kapitlene i Norges historie

Gitarist, komponist og produsent, Anders Buaas fra Larvik ga nylig ut sitt andre album i triologien «The Witches Of Finnmark» som er inspirert av boken «Ved [...]

20+5 Spillelister

Anders Buaas 20+5
20+5 Spillelister

Anders Buaas 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]