John Olav Nilsen & Gjengen
Artist

John Olav Nilsen & Gjengen

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om John Olav Nilsen & Gjengen

John Olav Nilsen & Gjengen var et norsk band fra Loddefjord i Bergen. Bandet spilte en blanding av flere stilarter som pop, rock, soul og punk, som det selv kalte «gatepop». Tekstene til John Olav Nilsen er utelukkende på norsk. Bandet begynte å forme seg seint i 2006, mens den siste sammensetningen av bandet oppsto januar 2007 i Bergen, med unntak av Alastair Guilfoyle og Tim H. Bjerke som kom inn på seinere tidspunkt. Bandet spilte en rekke konserter i Bergen og på Vestlandet i 2007 og 2008. Låten Diamanter & Kirsebær ble utgitt på samleplaten Opplett i 2008. Bandet ble samme år Ukens Urørt på NRK P3, og var blant finalistene under kåringen av Årets Urørt i 2009. Det endte på 3.-plass i finalen. I februar 2009 deltok John Olav Nilsen & Gjengen på by:Larm i Oslo.

Bandet ble signert på selskapet VME Voices Music & Entertainment i februar 2009, og debutalbumet For sant til å være godt ble utgitt 14. september 2009. Platen fikk god mottakelse blant anmelderne. 6. mars 2010 mottok bandet gullplate for over 15 000 solgte eksemplarer. 22. september gikk albumet inn på 3.-plass på VG-listen topp 40 album, samt 1.-plass på VG-listen topp 30 norske album.

I slutten av 2009 ble For sant til å være godt kåret til årets norske album av blant annet Dagbladet, NRK Lydverket, Aftenposten og Adresseavisen. I tillegg vant det også kritikertoppen for årets album blant alle album som kom ut i hele verden i 2009. Det er tredje gangen et norsk album vinner denne kåring siden den ble startet i 1989. Under Spellemannprisen 2009 den 6. mars 2010 vant den klassen rock for debutalbumet. Bandet var i tillegg nominert i klassen årets nykommer.

Den 7. februar 2011 utkom det andre albumet Det nærmeste du kommer, som mottok gode kritikker, og debuterte på 1.-plass på VG-listen og på iTunes-listen. Albumet ble nominert til Spellemannprisen 2011 i klassen rock. I februar 2012 gav bandet ut EP-en Vinterkarusellen med Nils Bech. I september 2012 gav bandet ut albumet Den eneste veien ut. Som de foregående albumene høstet det gode kritikker og gikk inn på annenplass på VG-lista og øverst på den norske iTunes-listen. Den 9. mars spilte bandet i Havanna på Cuba for over 3000 mennesker. Trolig som første norskspråkelig pop/rockband noen gang. Etter en omfattende høst- og vinterturné avsluttet bandet sommeren 2013 som en av headlinerene på årets Øyafestivalen. Under Spellemannprisen 2012 ble John Olav Nilsen nominert til årets tekstforfatter.

Etter oppløsningen av bandet, dannet frontfiguren og deler av bandet etter en stund et nytt prosjekt; John Olav Nilsen og Nordsjøen.

Innlegg