Todd Terje
Artist

Todd Terje

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Todd Terje

Todd Terje er artistnavet til Terje Olsen (født 11. mai 1981), en norsk DJ og produsent innen elektronisk dansemusikk. Artistnavnet er en hyllest til den amerikanske produsenten og DJen Todd Terry. Sammen med blant annet Hans-Peter Lindstrøm og Prins Thomas er han del av den såkalte «Oslo-disco»-scenen. Siden 2012 har han drevet plateselskapet Olsen. Todd Terje er opprinnelig fra Mjøndalen, men er i dag bosatt i Oslo. Han er bror av Big Bang-trommeslageren Olaf Olsen.

I 2004 ble singelen «Eurodans» gitt ut på det britiske plateselskapet Soul Jazz Records. Ryktene sier at bare 60 kopier ble trykket før han avbrøt avtalen med plateselskapet på grunn av uenigheter i avtalebetingelsene. Året etter ble «Eurodans» relansert på det norske plateselskapet Full Pupp. Fra midten av 2000-årene gjorde han seg bemerket i klubbmiljøene med sine «disco edits», en teknikk hvor man plukker gamle låter fra hverandre og setter dem sammen igjen på en mer dansegulv-orientert måte.

I 2012 fikk han sitt internasjonale gjennombrudd som produsent med klubb-hiten «Inspector Norse», førstesporet på EP-en It’s the Arps. Samme år ble han kreditert som medkomponist for Robbie Williams’ låt «Candy», som inneholder en sampling fra låta «Eurodans».

I 2014 ga han ut debutalbumet It’s Album Time, til god mottagelse fra musikkanmeldere verden over.

Innlegg