Artist

Åge Sten Nilsen

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Åge Sten Nilsen

Åge Sten Nilsen er klar for å vise frem en helt ny side av seg selv som låtskriver og sanger og fredag 29. september slapp han sitt første soloalbum på 8 år, ”Smooth Seas (don`t make good sailors). For første gang kan Åge Sten Nilsens mykere stemmebruk nytes på album, slik nærmere en halv million nordmenn har opplevd den folkekjære artisten live gjennom sine Queen-tolkninger. Denne gangen oppleves det gjennom hans egen musikk og tekster, i ti svært personlige og ettertenksomme komposisjoner.

En akustisk turné med amerikanske Dan Reed i 2016 med tittelen ”Acoustic Stories” ga Åge Sten mersmak og lyst til også å dele sine mer melankolske sider. I et sjangerfritt musikalsk landskap med elementer fra både roots, contry, pop og rock, har han denne gangen samarbeidet med produsent og strengemester Freddy Holm (El Corazon, Salmon Smokers, Henning Kvitnes m.fl.). Med seg i bandet har han også Atle Rakvåg (bass), Magnus Buer Hansen (trommer) og Ola Aanje (piano). I tillegg bidrar Linda Kvam, som duettpartner på låten Mediterranean Sky.

Åge Sten Nilsen (født 22. november 1969 i Sarpsborg) er en norsk rockeartist. Han er tidligere kjent som sanger i bandet Wig Wam der han brukte artistnavnet ”Glam”. De fikk sitt gjennombrudd da de vant Melodi Grand Prix i 2005, og endte på en fin 8. plass i Eurovision Song Contest med låten ”In My Dreams”. Siden 2007 har han blitt kjent for sine suksessfulle Queen-oppsetninger ”The Show Must Go On” som han fortsatt opptrer med. Han har også vært med i musikaler, vært programleder for ”The Singing Bee» på TV3, deltatt i ”Det store korsslaget” på TV2 hvor hans lag Team Åge vant. Han er også vokalist og låtskriver i bandet Ammuntion som kommer med ny plate i 2018.

Innlegg

Åge Sten Nilsen viser frem sin mykere side på sitt nye soloalbum
Intervju

Åge Sten Nilsen viser frem sin mykere side på sitt nye soloalbum

Åge Sten Nilsen er klar for å vise frem en helt ny side av seg selv som låtskriver og sanger og fredag 29. september slapp han [...]

20+5 Spillelister

Åge Sten Nilsen 20+5
20+5 Spillelister

Åge Sten Nilsen 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]