Brother Savannah
Artist

Brother Savannah

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Brother Savannah

Fredag 24. mai 2019 slapp de to brødrene Simen (26) og Espen Langseth Folkestad (23) i Brother Savannah sitt debutalbum med noe de kaller «shorts pop» – et album som har fått tittelen «About Time». Lillehammer-duoen har jobbet lenge med sitt første album, skrevet mange låter og testet mange av dem ut på konsertpublikum de siste årene. Åtte låter har blitt valgt ut og sammen med produsentene Ruben Dalen og Stian Hansen har de utviklet disse i studio i Oslo over det siste året.

Albumet inneholder blant annet singlene «Time Lapse», «Insane» og «Shook Me Up» i tillegg til de ferske singlene «King Without a Queen» (våren 2019) og «When You’re Gone» (sommeren 2019). Simen og Espen forteller at de alltid har ønsket å gi ut et album:

«Vi synes musikken vår passer bedre i et slikt format enn som enkeltstående låter. Vi startet arbeidet med låtene allerede før bandet var påtenkt og startet opp i 2015, og albumet er følgelig en god blanding mellom noen av våre eldste verk og de nyeste. Låtene varierer sjangermessig, som har tillatt oss å ikke stenge oss selv for mye inne i et hjørne, og de reflekterer musikken vi selv har hørt på gjennom oppveksten – og i nyere tid, som for eksempel Bernhoft, John Mayer og Boy Pablo. Tittelen «About Time» kom opp som et forslag på et møte vi hadde på Burger King. Den representerer både de forskjellige låtenes innhold om tid og deler av livet, de forskjellige tidene låtene ble skrevet hvor vi samtidig har utviklet oss som låtskrivere og band, og i tillegg det faktum at vi synes det var på tide å gjøre ferdig albumet.»

Brødrene fikk musikken inn med morsmelken da The Beatles, Jan Eggum og ikke minst Stevie Wonder ble spilt på anlegget til mor og far hjemme. De ble begge tidlig aktive innenfor musikk. Simen startet å spille gitar og hadde en liten periode med pianotimer i 12 årsalderen. Espen ville allerede som 7-åring begynne å spille trommer, men fikk dessverre ikke lov på grunn av lydnivå og pris. Omsider da han var 8 år fikk han endelig være med på musikksommerleir hvor han fikk prøvd seg på trommer. Han ble også tvunget til å spille bass og kore i bandet til storebroren Simen som han startet som 13-åring. Espen fikk endelig starte å spille trommer for fullt da han var 10 og dette holdt han aktivt på med i fire år. Senere studerte begge på kulturlinjen på Lillehammer videregående skole, hvor også begge tok sjansen og reiste på utveksling et år. Etter videregående gikk de i litt forskjellige retninger. De studerte videre, reist jorden rundt og hatt diverse jobber. Simen flyttet en kort periode til Los Angeles og gikk to semester på Westerdals skole i Oslo, men bestemte seg så for å satse fullt på musikken. De begynte å spille sammen som en duo i 2014 og våren året etter dannet de Brother Savannah.

Innlegg

Fengende og sommerlig pop fra Brother Savannah
Intervju

Fengende og sommerlig pop fra Brother Savannah

Simen (26) og Espen Langseth Folkestad (23) er ikke bare brødre av hverandre, men også av Anna – derav navnet Brother Savannah. Den musikalske duoen har [...]

20+5 Spillelister

Brother Savannah 20+5
20+5 Spillelister

Brother Savannah 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]