Akuvi
Artist

Akuvi

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Akuvi

Beatrice Akuvi Hosen Kumordzie vokste opp i Asker i et hjem fylt med musikk, dans og kultur. Hennes far, Kofi Kumoji, er musiker, hennes søster, Anna-Lisa Kumoji er artist og skuespiller, og hennes mor synger i kor. Lidenskapen for afrikanske rytmer og kultur vokste på Akuvi tidlig, da hun sammen med sin søster fikk være med far på musikkoppdrag der tradisjonell afrikansk musikk stod i sentrum. Kjærligheten for amerikansk hip hop og rnb var sterk i Akuvis ungdomstid.

Dette kommer tydelig fram i sounden, der det ofte synges med en rap-inspirert rytme. Det var først da Akuvi flyttet til Sør-Afrika at hun gjennom samarbeid med et variert sett av musikere begynte å eksperimentere med unike musikksjangere. Resultatet er det hun nå kaller for «reggae-infuced neo-soul». Cape Town, «The city of dreamers», ble stedet der hennes Afrikanske og Europeiske bakgrunn skulle få nok spillerom til å danne en ny identitet. Dette ble tatt godt imot av både lokale og internasjonale artister og fans.

I 2019 er Akuvi aktuell med TV programmet Beat for Beat (sendes 13 desember 2019), Oslo Afro arts festival (August 2019), Bergen International Music Festival (Oktober 2019)og TV programmet Expresso Morning Show (April 2019). Hennes to singler «obligations» og «free me from me” ble sluppet samme året, og skal re-releases som en del av en EP som slippes 15. desember.

Innlegg