Hilde Selvikvåg
Artist

Hilde Selvikvåg

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Hilde Selvikvåg

Hilde Selvikvåg har på kort tid rukket å etablere seg som en folkekjær artist her til lands. Etter spellemannsnominasjon av debutplaten, «Slepp meg fri» (2015) og det fengende andrealbumet, «Fanga heile verden» (2018), hvor over halvparten av låtene ble radiolistet, er hun igjen aktuell med ny musikk. Denne gangen i en sårbar tid hvor bekymring og uro har satt sitt preg på mange av oss. På frigjøringsdagen, fredag 8. mai 2020 slapp hun låten «Fryd», en sang om å beholde troen og håpet på at alt vil bli bra igjen. «Jeg skrev denne sangen for snart et år siden. Noen ganger handler livet om å holde fast. Andre ganger om å slippe taket. Begge deler er vanskelig, men av og til må det briste litt før man kan få det bra med seg selv igjen», forteller artisten.

I løpet av årene som utøvende låtskriver og artist har Selvikvåg erfart at ingenting kommer gratis om man ønsker å ta nye steg og få det bedre. «Jeg har nå fått mitt eget studio i musikkfellesskapet Tou Lyd i Stavanger slik at jeg har en arbeidsplass å gå til. Rommet mitt har jeg innredet med fargerike lamper, grønne planter og koselige ting som jeg liker. I tillegg er det kolleger i naborommene å drikke kaffe med. Slike ting betyr mye i hverdagen.»

Nå booker hun også sine egne turneer, har sitt eget plateselskap og styrer virksomheten selv sammen med to håndplukkede folk som hun trives sammen med. «Vi har styremøte på tirsdager. Det har kostet tid og krefter å lære seg så mye på egenhånd, men jeg opplever en stor mestringsfølelse når jeg ser hvor mye man kan lære og få til selv.»

Hun hadde booket ny turné til våren, og lagt planer for det kommende året, men plutselig ble hverdagen snudd på hodet i midten av mars. Hun innrømmer at sangen, «Fryd», fikk en ny betydning for henne da koronakrisen kom. «Med usikre dager i møte er det viktig å ikke miste motet. Jeg håper at Fryd kan oppmuntre andre også til å ta vare på de gode øyeblikkene og tenke positivt.»

Til tross for krevende tider har det også åpnet seg opp noen nye arenaer å fremføre musikk på;

«Jeg har spilt bakgårdskonsert for et borettslag her i Stavanger. Det var skikkelig koselig. I tillegg gjorde jeg også min første strømmekonsert hos Tou Sessions like før påske. Det var en surrealistisk opplevelse å spille for flere tusen mennesker jeg ikke kunne se. Men så har jeg også erfart en ny måte å formidle musikk på. Det var utrolig fint å kunne glede så mange der hjemme i stuen, også de som vanligvis ikke har mulighet til å gå på konsert.»

I perioden fremover skal artisten jobbe med hennes kommende tredje album. Selvikvåg var så heldig å motta Statens kunstnerstipend i 2020. Det gjør situasjonen litt lysere. Den planlagte vårturneen blir flyttet til et senere tidspunkt.

«At livet settes litt på pause, gjør at man tvinges til å tenke nytt. I tillegg gir det også en mulighet til å dykke dypere inn i oss selv og musikken. Jeg skal bruke tiden godt», sier Selvikvåg.

Innlegg

Hilde Selvikvåg; Tenk positivt og ta vare på de gode øyeblikkene
Intervju

Hilde Selvikvåg; Tenk positivt og ta vare på de gode øyeblikkene

Hilde Selvikvåg har på kort tid rukket å etablere seg som en folkekjær artist her til lands. Etter spellemannsnominasjon av debutplaten, «Slepp meg fri» (2015) og [...]

Overbevisende smakebit fra Hilde Selvikvågs kommende plate
Intervju

Overbevisende smakebit fra Hilde Selvikvågs kommende plate

Hilde Selvikvåg fra Jæren har på kort tid rukket å etablere seg som en folkekjær artist her til lands, og ikke minst etter hitlåten «Karusell» som [...]

Hilde Selvikvåg – Strike
Musikkvideo

Hilde Selvikvåg – Strike

Hilde Selvikvåg

20+5 Spillelister

Hilde Selvikvåg 20+5
20+5 Spillelister

Hilde Selvikvåg 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]