Company Ink
Artist

Company Ink

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Company Ink

Siden Axel Møller Olsen og Daragh Wearen dannet Company Ink for halvannet år siden har det gått slag i slag for bandet. Fjoråret var spekket med konserter på tvers av landet (bl.a. Pstereo, Vill Vill Vest), og den siste tiden har også publikasjoner i utlandet også plukket opp interesse for gutta (bl.a. The Clash, The 405, The Line of Best Fit).

Fredag 31. mai 2019 slapp den dynamiske duoen debut EP-en «Blah Blah» som viser nok en sammensmeltning av Daraghs funky basslinjer og Axels punk- og hiphop-inspirerte tekstunivers.

«EP-en er en samling av låter som vi føler fungerer godt sammen. Den inneholder mye «attitude and aggression», men også en myk «poppyness» som ligger gjemt under som et slags hardt eksteriør i stort sett alle låtene,» forteller bandet. «Blant all punk-estetikken er det mye melodi som foregår, enten det er via vokal, gitar eller bass. Sangene er blant de første vi skrev sammen, selv før noen av våre tidligere utgivelser, så det det var fornuftig for oss å frigjøre disse sammen.»

Kun få måneder etter at Axel og Daragh dannet Company Ink ble duoen booket til både Trondheim Calling, by:Larm og Slottsfjellfestivalen 2018 med kun én single i bagasjen. Debut-låten «Eat Your Ropes» overbeviste nemlig både bransje og publikum, og skaffet også bandet spilletid på Øya (Klubbdagen), Vill Vill Vest og Pstereo samme år. Påfølgende høst ble de kåret til «Ukas Urørt» med oppfølgersingelen «Emotion Mafia», og deretter ble de nominert til Årets Urørt 2018. Medier som NRK P3 og Musikknyheter har til nå beskrevet musikken som «uredd og «både kompromissløs og hemningsløst fengende».

Axel og Daragh studerer begge musikkteknologi på NTNU i Trondheim og representerer vidt forskjellige musikalske uttrykk – Daragh bringer med seg funky basslinjer og melodiske gitarriff som drar mot 80-tallets gitarpop og post-punk, mens Axel trekker inn holdningene til punken og hip hop-sjangeren via beats og tekst. Til sammen presenterer de nostalgisk indie rock med moderne elementer, og utgjør en unik stemme i det norske musikalske landskapet.

Innlegg

Post-punkens ferske frelsere leverer varene
Intervju

Post-punkens ferske frelsere leverer varene

Den produktive punk-duoen Company Ink deler ny musikk for tredje gang på knappe to måneder, og fredag 31. mai slapp de sin debut-EP «Blah Blah» som [...]

20+5 Spillelister

Company Ink 20+5
20+5 Spillelister

Company Ink 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]