Artist

Tsarsten and The Freudian Slippers

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Tsarsten and The Freudian Slippers

Tsarsten and the Freudian Slippers slapp sitt andre album, «Waterways» 7. juni 2019 både digitalt og fysisk. Bandet har skapt et eget musikalsk univers med en miks av jazz, country, folkemusikk, kabaret, balkanmusikk, pop og rock. Dette gjør den sjangeroverskridende musikken til noe helt unikt, samtidig familiært og fengende. Musikken kan betegnes som populærmusikk satt i rammene av et orkester og med tekster som presenterer et bekymret og pessimistisk syn på verdenssamfunnets utvikling samt holdbarheten til planeten jorden.

Albumet «Waterways» er Tsarsten and the Freudian Slippers musikalske jordomseiling og dypdykk i vann og består av 10 låter som er orkestrert fra det store formatet med strykere og blåsere til det lille formatet med kun piano og vokal. Tematisk beskriver tekstene klodens tristesse over global oppvarming, avmakten og frustrasjonen man føler ved manglende miljøvern og ved verdens utbredte korrupsjon og forskjellsbehandlingen av jordens sin befolkning.

Musikken og tekstene på albumet Waterways er komponert og skrevet av Ragnhild Sarsten. Hun har også arrangert korarrangementene samt komponert orkesterarrangementene for blåsere og stryk. Albumet er produsert av Gøran Grini og Ragnhild Sarsten, spilt inn og mikset i Athletic Sound Studio med Kai Andersen og Dag Erik Johansen som studioteknikere. Gøran Grini har mikset albumet og Audun Strype har mastret.

Mennesket som art begynte sin utvikling i vann som en amøbe i havet, før vi krabbet opp på land og menneskekroppen vår består av halvparten vann. Jordkloden sin overflate er tre fjerdedeler vann og vann er et av de viktigste elementet for alt liv på jorden. Vann har vært menneskets transportvei siden steinalderen, og dets betydning er uvurderlig i alle kulturer og tidsepoker og er menneskets eldste ferdselsåre.

Bandet slapp sitt debutalbum, «Caravan Serai» i 2015 som omhandlet en reise på Silkeveien.

Albumet fikk meget gode anmeldelser, og Fredrik Wandrup i Dagbladet kalte albumet

«en sann karavane av herlig musikk».

Da Vasco da Gama oppdaget sjøveien rundt Kapp det gode håp tok sjøveien over som ferdselsåre for Silkeveien. «Waterways» er en videreføring av tematikken fra debutplaten Caravan Serai til bandet som omhandlet en reise på Silkeveien.

Innlegg

Plateaktuelle Tsarsten and the Freudian Slippers har skapt sitt helt unike musikalske univers
Intervju

Plateaktuelle Tsarsten and the Freudian Slippers har skapt sitt helt unike musikalske univers

Tsarsten and The Freudian Slippers slapp nylig sitt andre album, «Waterways». Bandet har skapt et eget musikalsk univers med en miks av jazz, country, folkemusikk, kabaret, [...]

Nytt album ute!
Promovideo

Nytt album ute!

Tsarsten and The Freudian Slippers

20+5 Spillelister

Tsarsten and the Freudian Slippers 20+5
20+5 Spillelister

Tsarsten and the Freudian Slippers 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]