Rasmus Rohde
Artist

Rasmus Rohde

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Rasmus Rohde

Rasmus Rohde, den triple Spellemannspris-vinneren fra Rasmus og Verdens Beste Band er endelig ute med soloplate, og fredag 15. mars slapp han sitt selvtitulerte album som er denne «Ukens album» på NPS Music. I fjor høst slapp han duetten «Har du glemt» med Ida Jenshus, som fikk særdeles fin mottakelse. Rasmus har i en årrekke turnert land og strand og sunget om «Puppan te pappa», om «Farmor og mormor» (… som er kjærester) og om «Gutten på stranda». Samtidig er han en kritikerrost musiker og dramatiker, som blant annet mottok Alf Prøysens «Teskjekjerringprisen» i 2018 og har jobbet med Åge Aleksandersen og mange flere.

I alle år har han skrevet låter som han ikke har fått brukt til noe. Låter med humoristiske hverdagshistorier, personlige og alvorlige opplevelser og dessuten politiske kommentarer og sleivspark. Mye av materialet har utspring og konkrete referanser til hans eget miljø, altså Trondheim. Og tekstlig og musikalsk er det inspirert av folk som Ole Paus, Cornelis Vreeswijk og Alf Prøysen.

På samme måte som i barnemusikken sin, favner Rasmus både det dypt alvorlige og det humoristiske. Både i sanger som «Nobelkomiteen» – som er et skråblikk på en av landets fremste politiske institusjoner, «Nattsang i mai» – som handler om selvmord, «Koste itj skjorta» som er en sår og tøff barndomsskildring, «Bare du bli som mæ» – om å være pappa, og dessuten den nye singelen «1992» – som omhandler Rasmus sin ungdomstid.

Platen er produsert i legendariske Brygga Studio i Trondheim, med Pål Brekkås (Ida Jenshus, Alexander Pettersen, The south m.m.) som produsent, og med midt-norske toppmusikere som Stian Lundberg (trommer), Kriss Stemland (piano/dobro), Erlend Smalås (bass), Ida Jenshus (kor og vokal), Håvard Lund (bassklarinett), Øyvind Smidt (fiolin), Trygve Brøske (flygel) og dessuten Stadsbygd mannssangerforening. Vi tok en prat med Rasmus blant annet om det nye albumet og planene videre fremover.

Konserter:

22.03 SALT art & music , Oslo

23.03 Kulturscenen Vårt Hjem,Steinkjer

29.03 Festiviteten Levanger,Levanger

Innlegg

Rasmus Rohde er endelig ute med soloplate
Intervju

Rasmus Rohde er endelig ute med soloplate

Rasmus Rohde, den triple Spellemannspris-vinneren fra Rasmus og Verdens Beste Band er endelig ute med soloplate, og fredag 15. mars slapp han sitt selvtitulerte album som [...]

Rasmus Rohde – 1992
Musikkvideo

Rasmus Rohde – 1992

Rasmus Rohde

20+5 Spillelister

Rasmus Rohde 20+5
20+5 Spillelister

Rasmus Rohde 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]