Jahn Teigen
Artist

Jahn Teigen

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Jahn Teigen

Jahn Teigen (født Jan Teigen, 27. september 1949 i Tønsberg) er en norsk sanger, låtskriver og underholder. Gjennom sin lange karriere i norsk musikk- og underholdningsliv siden 1970-tallet, har Teigen etablert seg som en markant, fargerik og folkekjær artist og rikskjendis i Norge. Han har gitt ut over 40 album, mer enn 60 singler og spilt i band som Popol Vuh, Lions of Judea og Prima Vera. Teigen er også sterkt knyttet opp mot Melodi Grand Prix, og han har konkurrert i 14 finaler – mer enn noen andre. Han har dessuten representert Norge i Eurovision Song Contest tre ganger og fikk enorm oppmerksomhet i 1978 da han fikk null poeng med «Mil etter mil». Blant andre kjente Teigen-låter er «Optimist», «Det vakreste som fins», «Do re mi» og «Min første kjærlighet».

Teigen har vunnet en rekke priser for sitt virke i musikk- og underholdningsbransjen, og han mottok hedersprisen under Spellemannprisen i 1983 og 2009. I 2010 ble Jahn Teigen utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden, og i 2012 ble han innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Han har senere også blitt hyllet med en egen plass og en skulptur av seg selv hjemme i Tønsberg, og med TVNorge-serien En hyllest til Jahn Teigen, der kjente artister sang sine versjoner av Teigens sanger.

Teigen var gift med sangeren Anita Skorgan fra 1984 til 1987, og sammen har de datteren Sara Skorgan Teigen. Siden 2006 har Jahn Teigen levd et tilbaketrukket liv i Skåne, men han dukker opp i rampelyset med jevne mellomrom – senest som pauseinnslag i Melodi Grand Prix 2016 og som hedersgjest i En hyllest til Jahn Teigen høsten 2016.

Innlegg