Sissel Kyrkjebø
Artist

Sissel Kyrkjebø

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Sissel Kyrkjebø

Sissel regnes som en av verdens beste crossover sopraner, hennes musikalske stil spenner fra alt innen pop- og folkemusikk, til klassisk og salmer. Hun er viden kjent for sin klare stemme som spenner over mange oktaver. Hun fikk sin internasjonale gjennombrudd da hun sang den olympiske hymnen, «Hymne Olympique», ved åpnings- og avslutningsseremonien av de Olympiske Vinterlekene på Lillehammer i 1994.

Sissel har i årenes løp sunget duetter med store navn som Plácido Domingo, Charles Aznavour, José Carreras, Neil Sedaka, Brian May, Bryn Terfel, Josh Groban, Diana Krall, Russell Watson, Dee Dee Bridgewater og Mario Frangoulis. Hennes deltakelse på Titanic-soundtracket i 1997, turneer med det irske bandet The Chieftains og Warren G-duetten «Prince Igor», som nådde 1.-plass på singellistene i hele Europa har også medvirket til at hennes stemme er blitt kjent over hele verden. Sissel synger hovedsakelig på norsk og engelsk, og har i tillegg også sunget sanger på svensk, dansk, irsk, italiensk, fransk, russisk, islandsk, færøysk, tysk, napolitansk, maori, japansk og latin.

Sissel er en av få norske artister som er blitt nominert til en Grammy-award. Hun ble i 2007 nominert i to kategorier sammen med Mormon Tabernacle Choir på albumet Spirit of the Season. Sissel har solgt over 10 millioner solo-plater, i tillegg kommer singler, soundtracks og andre album hvor hun har deltatt som gjesteartist. I tillegg til Norge har hennes album solgt godt i land som Sverige, Danmark, USA og Japan. Sammen med Odd Nordstoga, er hun nå de to eneste norske artistene som har solgt et album til 11 ganger platina, for albumet Strålande jul fra 2009.

Innlegg