Susanne Lundeng
Artist

Susanne Lundeng

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Susanne Lundeng

Susanne Lundeng fikk Spellemannpris i klassen ”Folkemusikk og tradisjonsmusikk” i 2016 for hennes album ”111 Nordalsslåtter – Hilsen Susanne Lundeng” som gjør henne til en av Norges mest meritterte folkemusikere. ”Anerkjennelse er hyggelig men det er kjærligheten til musikken og kontakten med publikum som er drivkraften”.

Røttene sine har hun i den nordlandske folkemusikken og hun fikk tidlig møte og høre spellemenn fra Salten og Lofoten. Med sin frisinnede og ukonvensjonelle blanding av tradisjonell folkemusikk og moderne samtidsuttrykk, skaper hun med sin fiolin, en helt egen, personlig og karakteristisk sound. Musikken er preget av den nordnorske naturen og kulturen hun har vokst opp med, men også av en kunstnerisk vilje og særegen skaperkraft som springer ut fra henne selv.

Ord om det nære i livet, om nyanser, raushet, det som nesten gikk, stolthet har blandet seg inn i felelåtene hun skriver, men også blitt selvstendige sanger. På ”Det va nære på” debuterer Susanne som tekstforfatter: «Det har tatt utrolig lang tid å bli komfortabel med egne ord. Fela, med si nordlandsdialekt, er likevel det bærende i musikken. «Språk er til for å snakkes i nåtid, også gamle feledialekter. For noen er kanskje denne dialekten usynlig i låtene mine, men den er mitt faste holdepunkt for nye fortellinger, som låten «Nattmorran» med polsdansrytmen i slåttemargen»

Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull. En harmonisk villskap som i kombinasjon med Susannes ekspressive og energiske sceneopptredener får publikum til å skjerpe sansene. De siste årene har Susanne gjort mange ulike sceneproduksjoner og endelig er hun klar for å turnère med band igjen med nytt materiale. ”Jeg stortrives på veien og gleder meg til å møte gamle og nye publikummere igjen”. Med seg har Susanne tre musikere som har fulgt henne lenge og det er Bjørn Andor Drage – tangenter, Arnfinn Bergrabb – trommer og Are Simonsen – lyd/elektronikk.

Innlegg

Den spellemannsprisvinnende folkemusikeren Susanne Lundeng utfordrer lytterne på sitt nye album
Intervju

Den spellemannsprisvinnende folkemusikeren Susanne Lundeng utfordrer lytterne på sitt nye album

Susanne Lundeng er felespiller, folkemusiker og komponist, og anses som en av de fremste tradisjonsbærerne av nordnorsk folkemusikk. Fredag 2. mars slapp hun sin 10. utgivelse [...]

20+5 Spillelister

Susanne Lundeng 20+5
20+5 Spillelister

Susanne Lundeng 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]