Sugar Louise
Artist

Sugar Louise

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Sugar Louise

Helt siden 2009 har Sugar Louise turnert hele Norge. Alltid med en generøs dose godt humør, fengende 3-greps pop-punk og en hardtarbeidene såpeboblemaskin i kofferten. Ved siden av et image bygd opp rundt underholdende gimmicks er det ikke til å komme fra at Sugar Louise også innehar internasjonale kvaliteter både når det kommer til låtmateriale og sceneopptreden. De er et av svært få band i sin sjanger i Norge, og som en døgnåpen DIY-fabrikk jobber de knallhardt for hver eneste konsert og hver eneste låt de lager, spiller inn og gir ut.

Deres albumdebut «Everything´s Better With Sugar» (2011) ble godt mottatt internasjonalt, og resulterte bl.a. i spalteplass og samleplate hos Classic Rock Magazine, opptredener for Little Steven van Zandt, og totalt nesten 60 konserter det året. Alle fra fengselsinstitusjoner til ungdomsklubber, punkforeninger og Frelsesarmeen ville ha gladpunkerne fra Trondheim. Albumslippet i seg selv var så spektakulært at det endte opp som dokumentarfilm under årets Kosmoramafestival. Sugar Louise gjennomførte nemlig 24 konserter på 24 timer for å markere platedebuten.

Få dager etter en konsert i regi av Øyafestivalen i 2012, forsvant bandets gitarist Øystein Døsvik. Han ble senere funnet druknet.
Alle konserter ble avlyst.

Etter en kort rekonvalesens returnerte bandet i 2013 med ny gitarist, og nye låter resulterte i en ukes studioopphold i oktober.

På albumet «Friends In Love Places» (2014) møtte vi et Sugar Louise med mer dybde og substans enn på den happy-go-lucky debuten fra 2011. De hadde tatt med seg erfaringer av både positiv og negativ art, og alt sammen gjorde dette til et mer variert album med rause hyllester til både levende og døde venner. Men selv i et noe mer alvorstynget univers er de fortsatt det samme upretensiøse og livbejaende Sugar Louise; bandet som strør rundt seg med fengende refrenger, god energi og skamløse modulasjoner.

Etter å ha turnert hele Norge i forbindelse med plateslippet var det igjen duket for nye utskiftninger i Sugar Louise. Gitaristen pakket kablene sine og takket for seg, og tidligere innleid vikartrommis ble etter hvert adoptert som fast medlem. Denne utgaven av bandet gjorde seg for alvor bemerket i hele Trøndelag da de høsten 2015 slapp fotballsingelen «Ikke Engang Robin Hood (Kan Ta Gull Fra RBK)». Dette er uten sidestykke bandets mest avspilte låt på alle digitale plattformer.

Et par rolige år med prioriteringer på hjemmebane avsluttes nå med slipp av julesingelen «Santa Baby», med tilhørende video, 1. desember. Det opprettes også en innsamlingsaksjon for frivillig rusarbeid i forbindelse med låta.

Sugar Louise er:

Billy McBarbie – vokal og gitar
Twiggy Royale – bass og vokal
Per Pyro – gitar og vokal
Åge Storli Berg – orgel og vokal
Thomas Farstad – trommer og vokal

Innlegg