Litt Gammal
Artist

Louis Jacoby

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Louis Jacoby

Louis Jacoby (født 6. september 1952) er en norsk visesanger fra Larvik. Han har blitt tildelt Prøysenprisen og Herman Wildenweys poesipris, og er kåret til Ølhund.

Hans vise Hverdag er kåret til en av Norges nasjonalviser. Har vunnet Nitimens sommervisekonkurranse i 1995 (sammen med Lars Martin Myhre) med En sommer er aldri over. Jacoby har utgitt Den store ølviseboka og flere plater, blant annet Hverdag og Noen & Ingen. Han var fast huspoet i programposten Wesenstund i TVNorge (1994–1999). I mange uker lå han på Norsktoppen med Vise ved vindens enger. Noen & ingen lå ti uker på Norsktoppen i 2003, derav to førsteplasser. I 2008 kom han med CD-en Puslespill. Han er også forfatter og har gitt ut kåseribøkene Min Erotiske hund, Min Beduggede vinklubb, Om å spise østers samt Den muntre venteværelseboka. I 2013 kom han med CD-en Måneskinn. Høsten 2016 kom hans skjærgårdskalender med fotos fra skjærgården og med QR-koder slik at man kan lytte til de tilhørende sangene og videoene. Har flere sommer- og juleturnéer sammen med Lars Martin Myhre. Jacoby er oppvokst på Torstrand, men har i mange år vært bosatt i Ula. Han er sønn av forfatteren Arnold Jacoby.

Innlegg

Louis Jacoby – Hverdag
Promovideo

Louis Jacoby – Hverdag

Louis Jacoby

20+5 Spillelister

Louis Jacoby 20+5
20+5 Spillelister

Louis Jacoby 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]