Horisonten Brenner
Artist

Skambankt

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Skambankt

Skambankt er ute med sitt sjette album, «Horisonten Brenner» hvor de presenterer en ytterst smakfull og ektefølt rockeskive med en sterk groovefaktor. I løpet av platens 9 spor blir du dratt gjennom rivende trommeslageri med de tyngste fire flate som finnes, vokalspor som får strupen til å krible, og gitarer som røsker hardere enn vestavinden på Jæren. Skiven opererer med groove og tyngde som hovedpremiss, men den klangfulle vokalen kontrasterer riffinga, og manifesterer en avhengighetsskapende og moderne blanding som får skjegget til å gro hos både kvinner og menn. Skambankt er et hardrockband fra Jæren i Rogaland. Bandet ledes av Terje Winterstø Røthing som også er kjent som gitarist i Kaizers Orchestra. Bandet ble opprinnelig startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille på en avtalt spillejobb. I løpet av noen timer hadde bandmedlemmene skrevet ni sanger som ble framført samme kveld. Bandet hadde enkelte spillejobber som trio før de ble oppløst i 1995.

I 2003 begynte de å spille sammen igjen, da som en kvartett og året etter ga de ut sitt selvtitulerte debutalbum, Skambankt. På albumet medvirket blant andre Prepple Houmb som gjestevokalist på sangen «KKK!». I 2007 kom oppfølgeren «Eliksir» etterfulgt av et år med turnevirksomhet i Norge og Danmark og festivaljobber blant annet på Quartfestivalen, Øyafestivalen og Malakoff Rockfestival. Høsten 2008 spilte de inn sitt tredje album, «Hardt regn», i Bekkstudio på Nærland i Hå kommune. Sangen «Malin» ble gitt ut som radiosingle fra albumet senere samme høst, mens selve albumet ble gitt ut 26. januar 2009. Etter utgivelsen la bandet ut på en lengre turné i Norge og Danmark hvor de blant annet varmet opp for det danske rockebandet D-A-D. 15. juni 2009 varmet bandet opp for AC/DC på Valle Hovin i Oslo.

Bandet fikk Spotify-prisen årets innovatør i januar 2014 for promoteringen av singelen «Voodoo» fra albumet «Sirene». Fans ble oppfordret til å sende inn gamle plastgitarer som ble smeltet om til eksklusive vinylsingelplater. Prisen ble utdelt under Spellemanndagene i forbindelse med Spellemannprisen 2013 i Stavanger.

Innlegg

Skambankt – Skumring
Musikkvideo

Skambankt – Skumring

Skambankt

Skambankts nye album er knalltøft, fengende og bunnsolid – kom deg på konsert
Intervju

Skambankts nye album er knalltøft, fengende og bunnsolid – kom deg på konsert

De har høstet mange lovord fra anmelderne for denne skiven, og Dagsavisens Mode Steinkjer triller 5 på terningen og skriver bl.a.: «Dette er udiskutabelt den mest [...]

Skambankt – Mantra
Musikkvideo

Skambankt – Mantra

Skambankt

Skambankt – Voodoo
Musikkvideo

Skambankt – Voodoo

Skambankt

20+5 Spillelister

Skambankt 20+5
20+5 Spillelister

Skambankt 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]