Artist

Glenn Main

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Glenn Main

Glenn Main er en norsk elektronisk musikkartist som er påvirket av navn som Jean-Michel Jarre, Klaus Schulze, Vangelis, Tangerine Dream og Kitaro. Han ga ut sitt første soloalbum «Electronic Secret» i 2008, og har til nå gitt ut 6 soloalbum. «Message», «Arctic Treasures», «Christmatronic», «Ripples» og «Into The Blue» inkl. «Tribute to Jean-Michel Jarre».

Han har klart å finne en egen nisje ved å skape vel-produsert og melodisk elektronisk musikk som tydelig gjenspeiler hans inspirasjonskilder, men som likevel beholder en helt unik stil. Glenn har blitt godt mottatt av fans og media i både inn- og utland for sine konserter og utgivelser. «Ripples» vant den tyske Schallwelle Music Award for beste elektroniske album i 2013.

Glenn Main sitt første møte med musikk av Jean-Michel Jarre var et kassettopptak av «Equinoxe» og «Oxygene» da han var bare ni år gammel. Fra første note av «Equinoxe del 1», ble Glenn hektet og lyttet hele tiden på kassetten i hodetelefoner mens han gjemte seg under dynen så ikke foreldrene skulle høre han. Glenn har lyttet til musikk av Jarre siden det og er fortsatt en ivrig fan, og hans egen musikk er tydelig influert av den franske maestro.

Så når Glenn begynte å jobbe på «Tribute to Jean-Michel Jarre»  var det ingen overraskelse at den første sangen ble «Equinoxe del 1». Til og med albumcoveret er smart utformet for å reflektere «Equinoxe-coveret». Glenn brukte en animert tegning av seg selv fra sitt debutalbum «Electronic Secret».

Idéen bak dette tributealbumet er å hedre Glenn´s idol, Jean-Michel Jarre, og beholde de viktigste elementene i originalene samtidig å legge på Glenn sin egen gjenkjennelige stil med moderne teknologi. Glenn er veldig fornøyd med resultatet, og håper JMJ fans over hele verden vil nyte denne tributeplaten som en følgesvenn til originalmusikk og et kompliment til en av den elektroniske musikkens store kunstnere.

Innlegg

Glenn Main – Promethium
Musikkvideo

Glenn Main – Promethium

Glenn Main

20+5 Spillelister

Glenn Main 20+5
20+5 Spillelister

Glenn Main 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]