Odd Nordstoga
Artist

Odd Nordstoga

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Odd Nordstoga

Odd Nordstoga, en av våre mest folkekjære artister slapp nylig sitt kritikerroste dobbeltalbum ”Kløyvd”. Han viser seg frem fra forskjellige sider på dette albumet, derav navnet Kløyvd. Nordstoga forteller at problemet hans er at han ”ikkje heng i hop” og at han ”kanskje ikkje er ein lauk”, men om nokon har kalla meg heil ved oppigjennom, så er eg i alle fall godt kløyvd, skriver han. Det er en merkbar forskjell på de to halvdelene, og ordet sprikende kan ha en positiv klang – som variert, allsidig eller eklektisk.

Albumet består av en god samling fine låter, og Odd Nordstoga viser igjen hvilken god historieforteller han er, på nettopp Nordstoga vis. Erlend Robstad og Frida Ånnevik er med som gjesteartister, og i folkrockballaden ”Kjedelig iblant” viser gutta et perfekt musikalsk samarbeid og i ”Og verda var ny” med Frida på laget er dette bare en nydelig liten perle. Med seg på albumet har Nordstoga solide musikere som Øyvind Blomstrøm (diverse gitarer), David Wallumrød (tangenter), Tor Egil Kreken (bass) og Torstein Lofthus (trommer). David Chelsom Vogt gjester på fele og Bendik Brænne på saksofon.

Om albumet sier han selv:

”Planen var å lage eit lett og opptempo popalbum som folk kunne ha glede av. Låtar som trongs på festivalen om sommaren eller som folk kunne like i bilen – kunne ha bruk for. Musikk skal byggast ut av glede heiter det i alle fall i den svenske songen. Eg heiar på det. Eg sette i gang og lykkast litt på veg, men så er det som om alle lette songar i glede og fart har ei bakside. Eit roleg og litt melankolsk avfallsprodukt som kjem utan at du ber om det. Den gode songen som ikkje ber om å bli komponert, men berre sklir ut av hendane dine utan å spørje.

Derfor blei dette pop-prosjektet litt sprikande og eg måtte lære meg eit nytt og litt fint ord for å forsvara meg sjølv. Det var ordet eklektisk. Eg heldt på med eit eklektisk prosjekt tenkte eg, og trøysta meg med det. Men det hjelpte ikkje så mykje. For ein telecasterdreve gubberocklåt om at livet i familien er kjedeleg, og som kunne vore sunge av Åge og Sambandet heng uansett kor du snur på det ikkje så godt saman med ein song som skapt for morgonandakta på P1 med kassegitar, Frida Ånnevik og nydelege strykarar.

Eg fann ut at desse songane høyrde til i to bunkar. Ein transparent, som anga av natur og bjørkeved, og ein litt tjukkare elektrisk meir som bildekk og våt betong. Til saman syns eg det uttrykker ein lengsel mot noko heilt. Noko å å slå seg til ro med. Men dit kjem ein jo ikkje så lett. Det peikar liksom mot eit djupare problem eg har. Og hadde eg ikkje trutt at kanskje andre også har det, hadde eg, som feiging, ikkje turt å sagt det. Men problemet mitt er altså at eg heng ikkje i hop. Eg heng ikkje i hop. Alle prøvar me å vera heil ved, men denne kubben er altså KLØYVD”.

Innlegg

Odd Nordstoga er ute med sitt kritikerroste dobbeltalbum ”Kløyvd”
Intervju

Odd Nordstoga er ute med sitt kritikerroste dobbeltalbum ”Kløyvd”

Odd Nordstoga, en av våre mest folkekjære artister slapp nylig sitt kritikerroste dobbeltalbum ”Kløyvd” som er denne ”Ukens album” på NPS Music. Albumet består av en [...]

Odd Nordstoga – Fri
Musikkvideo

Odd Nordstoga – Fri

Odd Nordstoga

20+5 Spillelister

Odd Nordstoga 20+5
20+5 Spillelister

Odd Nordstoga 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]