Julie Bergan
Artist

Julie Bergan

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Julie Bergan

Det norske popikonet Julie Bergan (født 12. april 1994, Skien) er en norsk sanger og låtskriver. Hun er mest kjent for sin låt «Arigato», men flere kjenner også til henne gjennom vennskapet med norske Astrid S. Som datter av to musikklærere, og omgitt av musikkinstrumenter sang Bergan-familien sammen uansett hvor de var. Julies kjærlighet til musikk ble forsterket av artister som Britney Spears, Backstreet Boys og The Beatles samt artistene som først inspirerte henne til å synge; Rihanna, Beyoncé og Kehlani.

Fra perioden 2014–2016 ga hun ut flere singler i tillegg til å opptre på flere konserter og turneer, blant annet på den offisielle VG-lista turneen 2016. Flere av låtene solgte til både gull og platinum i Norge, men det var ikke før låten «Arigato» ble gitt ut våren 2016 at hun ble kjent over landegrensene. Låten toppet norske lister, og lå på VG-lista i 20 uker, i tillegg til å nå 5.-plass på den offisielle svenske hitlisten. Låten, som er skrevet sammen med blant annet norske Kid Joki, ledet også til nominasjoner til flere priser, inkludert årets låt under Spellemannprisen 2016. I 2018 ble det enda større da hun spilte på Alan Walkers globale smash, «Ignite» som ble nr. 1 i Norge, og suksessen ga henne muligheten til å turnere over hele verden – fra et enormt Coachella-sett til EDC Japan.

Julie Bergan har en katalog med to innenlandske nr. 1-singler og hennes 2 x platinum-debutalbum «Turn On The Lights». Underveis har hun tjent prestisjefylte priser inkludert «Song Of the Year» på NRJ Awards, «Breakthrough Artist of the Year» fra den norske låtskriverforeningen (NOPA) og flere norske Grammy (Spellemann) nominasjoner for hennes singler «STFU» og «Ignite» med Alan Walker og K-391.

Julie Bergan fikk en pangstart på det nye tiåret da hun 3. januar 2020 ga ut låten «Kiss Somebody» sammen med duoen Seeb. En utgivelse som ble belønnet med mye oppmerksomhet i internasjonal media, i tillegg til høye plasseringer på radiolistene i markeder som Mexico og Spania. Allerede et knapt halvår etter låten kom ut kan den vise til over 15 millioner streams på Spotify alene, som nå gir henne en katalog med en total på svimlende 500 millioner streams.

Julie Bergan har vært aktuell med utgivelser fra de britiske produsentene Crazy Cousinz og Love Harder gjennom de siste par månedene, og nå er hun aktuell med låten «Commando» som er en kraftig og dansbar låt hvor Julie, sammen med Filip Kolsete bak spakene, utforsker et nytt og spennende lydbilde. Kraften av vokalen hennes driver lytteren gjennom solide, klokke-rene vers før det mildt sagt fengende refrenget kicker inn. «I won’t waste no tears on old mistakes» synger hun og følger opp med at hun aller helst bare vil danse alene akkurat nå. En følelse hun, såvel som hennes fans, kan kjenne seg godt igjen i.

«Commando» er inspirert av et kallenavn hun fikk av en lokal guide da hun var på ferie på Zanzibar for noen år siden, og Julie forteller;

«Han synes jeg så veldig sterk og bestemt ut, og kalte meg derfor ‘commando’ gjennom hele turen. Jeg følte det var så mye makt i det ordet, og siden denne låten handler om å føle seg sterk og ta kontroll over en situasjon, kom ordet ‘commando’ til meg da vi skrev den. Som kvinne er det viktig for meg å ikke bli undervurdert, og dette er en sang som får meg til å føle meg sterk – så jeg håper dette kan være en låt folk kan sette på når de trenger litt ekstra kraft».

Over sommeren 2020 kan vi vente oss hennes kommende EP – «HARD FEELINGS: Ventricle 2».

Innlegg

Julie Bergan – Blackout
Musikkvideo

Julie Bergan – Blackout

Julie Bergan

Julie Bergan – Arigato
Musikkvideo

Julie Bergan – Arigato

Julie Bergan