Artist

Vamp

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Vamp

Vamp er et norsk band fra Haugesund som ble startet i 1991. Bandet spiller folkemusikk kombinert med viser og rock. De har fått ti gullplater, tre platinaplater og to trippelplatina og fem Spellemannpriser. Blant annet ble de kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 2006 etter suksessen med «I full symfoni» som er et livealbum fra konsertene med Kringkastingsorkestret.

Vamp har etablert en stor og trofast tilhengerskare både i kraft av sin musikk og sine norske tekster. De aller fleste av tekstene er skrevet av norske lyrikere og forfattere. Mest kjent er de for samarbeidet med lyriker Kolbein Falkeid som de har samarbeidet med gjennom hele karrieren. Falkeid står bak brorparten tekstene på de tre første albumene, og hans tekster er blitt brukt på alle albumene. En annen viktig bidragsyter på tekstsiden er Arnt Birkedal som har bidratt med tekster til de aller fleste av utgivelsene, samt Ingvar Hovland som har vært den viktigste bidragsyteren på de to siste albumene. Det meste av musikken er skrevet av Øyvind Staveland og i starten av karrieren også av Jan Ingvar Toft. Senere har også Torbjørn Økland, Carl Øyvind Apeland, Vidar Johnsen, Paul Hansen og Odin Staveland bidratt betydelig som låtskrivere.

«Vamp har en merkverdig og interessant historie – gjennom sine 27 år på norske scener og i studio har de byttet vokalister og mannskap. Laget 11 studioalbum, 3 livealbum, 2 best of’s.., dvd’er, bøker… Hele veien med økt popularitet og anseelse. Beundringsverdig! I en tid da teknologien har forandret måten vi lytter til musikk på, fyller Vamp et tomrom. De formidler historier, følelser og musikalske tradisjoner på en måte som berører og engasjerer – og tidvis utfordrer. Men jeg blir ikke mett. Deres behov for å utvikle sin musikalske plattform, samtidig være tro mot sine røtter, preger alt de gjør. I bunnen ligger alltid en søken og noe uforløst. Som ansvarlig for et stort musikkselskap kommer jeg inn i livet deres først i 2012. De var stadig mitt førstevalg da jeg fikk mulighet til å starte mitt eget selskap i 2017. Nå har jeg gleden av å være utgiver av – La la la – Et album med skarpe kanter, skjønnhet og humor!» – Petter Singsaas (tidl. direktør i Universal Music og eier av Vitamin AS)

Innlegg

Vamp har 27 år på norske scener bak seg
Intervju

Vamp har 27 år på norske scener bak seg

Et av våre mest folkekjære band, Vamp slapp sitt stemningsfulle og fine album «La la la» fredag 20. oktober, og som er denne «Ukens album» på [...]

20+5 Spillelister

Vamp 20+5
20+5 Spillelister

Vamp 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]