Jon Dahl-Johansen
Artist

Jon Dahl-Johansen

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Jon Dahl-Johansen

Jon Dahl Johansen er en selvlært gitarist og låtskriver som er vokst opp på Kråkerøy i Fredrikstad, men som nå er bosatt på Etterstad i Oslo. Han har de siste årene skrevet og komponert eget materiale på både engelsk og norsk, med hovedvekt på norsk i sjangeren vise/visepop. Som pub-trubadur har Jon turnert land og strand fra 1994 til 2017. Både alene og i duo, og er for mange kjent som fast husmusiker på Vertshuset Skjærhalden på Hvaler. Jon er aktivt medlem i viseklubben «One From The Heart» som har holdt stand i Oslo siden sent nittitall.

Med sitt tredje album, «Fri» som ble sluppet i februar 2019 etablerer Jon Dahl-Johansen seg som en habil viseartist i Norge. Hans små anekdoter folder seg ut som et vakkert landskap og gir oss glimt av livet og kjærligheten, men vier også plass til de som sliter litt i et kravstort samfunn. Det gjelder blant annet viseperlen «En liten gutt», hvor han synger:

Alene i verden

Hva kan vi gi på ferden?

Et smil er ofte mer enn nok

Av og til

Er det lov å stoppe opp

Det skal ikke mye til

Kanskje noen kroner i en kopp

Albumet byr på mange vakre viser, pakket inn i produsent Thomas Larsens gode lydbilde. Samarbeidet med Fabriken Studios i Malmö har også ført til et par rocka låter du gjerne vil spille høyt i bilen, som «Den tårevåte asfalten» og «Mitt Kongerike». Thomas Larsen har bidratt med melodiene til «Mitt kongerike» og «I samme båt». I tillegg har han løftet kvaliteten betraktelig på nyutgivelsen av låten «Stjerneskudd», som først ble utgitt på albumet «Sent på kveld» i 2013.

«Dette albumet er et friskt pust fra Jon. Thomas er en dyktig produsent i rock og den moderne singer/songwriter-tradisjonen. Dette har fungert godt for Jon som artist», sier plateselskapet FAJo Music.

De sterke tekstene har flere lag og er omsluttet av musikk som beveger seg i et landskap fra folk til vise/rock og pop. Albumet har flere sanger du blir gående og nynne på, som blant annet «Snøen laver ned» og tittellåten «Fri».Jon har samarbeidet med Frode Johansen om både tekst og melodi på «Fri» og «Den tårevåte asfalten». I tillegg har Jon fått låne låten «Rusler videre» av ham til dette albumet. Frode Johansen blir regnet som norsk visesangs arveprins og har vært en stor inspirasjonskilde for Jon.

«Samarbeidet med både Frode Johansen og Thomas Larsen har vært inspirerende og lærerikt. De har rett og slett tilført dette prosjektet magi», roser den plateaktuelle artisten.

Han har det siste halvåret vært med som support på ti konserter for Frode Johansen og Kaia Huuse på deres turné rundt om i landet. Albumet er tilgjengelige i alle digitale kanaler, på CD, men er også å finne på rød vinyl. Fargevalget er ingen tilfeldighet. Jon har bakgrunn som DJ i ungdomstiden, hvor han og en diger vinylsamling reiste rundt med tre andre fra venneflokken og snurret plater på skoleball og ulike arrangementer.

«På mange måter er dette både nostalgi og en stor drøm å få til. Jeg husker godt følelsen da jeg fikk tak i en maxisingle med «Touch me» av Samantha Fox – i blå vinyl! Da måtte det bli farge på denne også. Blodrød – for å passe til det tøffe coveret, som allerede har fått rosende omtaler innad i musikermiljøet», forteller han.

Innlegg

Nært og varmt fra visesanger Jon Dahl-Johansen
Intervju

Nært og varmt fra visesanger Jon Dahl-Johansen

Med sitt tredje album «Fri» etablerer Jon Dahl-Johansen seg som en habil viseartist i Norge. Hans små anekdoter folder seg ut som et vakkert landskap og [...]

20+5 Spillelister

Jon Dahl-Johansen 20+5
20+5 Spillelister

Jon Dahl-Johansen 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]