Eberson
Artist

Eberson

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Eberson

To generasjoner Eberson har slått seg sammen om et spennende musikalsk samarbeid. Far og datter – Jon og Marte – slapp albumet «Empathy» fredag 16. november 2018 på Jazzland Recordings.

Gjennom «Empathy» uttrykker duoen betydningen av at man støtter hverandre i møte med motgang og vanskelige tider. Gjennom ulike låter med melankolsk klangbunn, ispedd aggressive rytmer, holder duoen seg i et tekstlig og musikalsk landskap der man gjenkjenner klanger fra både popens og jazzens verden.

I dette felles-prosjektet er det Jon som i vesentlig grad har laget akkord-rekkene, mens Marte har laget melodier og tekst. Med som bidragsytere på innspillingen har de med seg Kristoffer Lo på blåseinstrumenter, Mats Mæled Jensen på perkusjon og Roar Nilsen på bass.

Det er første gang far og datter deler et musikalsk prosjekt på likeverdig basis. Marte har tidligere spilt i Jons «Jazzfunkensemble».

Jons sterke musikalske merittliste som komponist og gitarist strekker seg tilbake til 70-tallet, fra band som Moose Loose, Blow Out, og bandet til Radka Toneff, via 80-tallets Jon Eberson Group, Jazzpunkensemblet og en rekke grupper i ulike jazzsammenheng. De siste årene har han gitt ut flere album med Hilde Marie Kjersem og Sigurd Hole.

Marte var sentral keyboardspiller i Highasakite i nesten fem år, og har turnert verden rundt med bandet, i tillegg til å ha spilt på de største festivaler både i inn- og utland. Hun har i tillegg markert seg godt og tydelig i varierte musikalske landskap, gjennom samarbeid med flere av Norges store musikalske navn innen både jazz og pop, blant andre Martin Halla, Sjur Miljeteig og Hedvig Mollestad. Marte ga også ut soloalbumet «Mad Boy» i 2016. Eberson kan du se live på Victoria Nasjonal Jazzscene i Oslo 22.11.2018 , Nordlysfestivalen på Verkstedet kulturhuset i Tromsø 25.01.2019, Polarjazz på Svalbard 02.02.2019 og USF Verftet i Bergen 08.02.2019.

Innlegg

Når to generasjoner Eberson slår seg sammen skapes nydelig og spennende musikk
Intervju

Når to generasjoner Eberson slår seg sammen skapes nydelig og spennende musikk

To generasjoner Eberson, den anerkjente jazzlegenden Jon og popstjernen Marte har slått seg sammen for første gang om et musikalsk samarbeid og resultatet har blitt en [...]

20+5 Spillelister

Eberson 20+5
20+5 Spillelister

Eberson 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]