Artist

Stian Fjelldal

Følg NPS Music på Facebook

Om Stian Fjelldal

Stian Fjelldal er ute med sitt fjerde soloalbum «Idioten». Sørlendingen har gitt ut musikk under eget navn siden 2011. Debutplaten «En alt for vakker park» ga han radiohiten «Håbløs». Senere kom popperlen «I Verdens Rigeste Land» og albumoppfølgeren «Enden Er Nær». Begge album tatt imot med begeistring blant anmelderne. På «Idioten» er det noen ganske overraskende vendinger, jeg håper ikke folk får helt sjokk. Eller vent, jo, det håper jeg, det er faktisk litt av poenget, sier Stian Fjelldal. På albumet blander han sitt nye og gamle jeg i en fortryllende miks av vise- og elektropop.

– Jeg har alltid vært fascinert av artister som lykkes med å blande kald elektronikk med varme, akustiske lyder, sier Fjelldal.

På de tidligere utgivelsene har han vært i studio med Håkon Gebhardt (Motorpsycho, HGH, Ida Jenshus). Nå er det meste hjemmelaget. Fjelldal spiller alle instrumenter, produserer og mikser alt selv. Han har også tegnet platecovre og en egen tegneserie til singlen ”Festen”. Låten handler om en fest, en nysgjerrig ungeflokk og et skummelt vesen i pels.

– Jeg tror ikke på spøkelser, likevel tror jeg at jeg har sett et. Pussige greier, men det er slik minnet mitt tolker inntrykkene som satte en sånn støkk i meg som åtteåring, sier Fjelldal.

Tegneserien blir lagt ut på Fjelldals facebookside og vil følge billetten til plateslippkonserten i Lyngdal kulturhus lørdag 13. januar.

Innlegg

Stian Fjelldal er ute med albumet «Idioten» til strålende anmeldelser
Intervju

Stian Fjelldal er ute med albumet «Idioten» til strålende anmeldelser

– På «Idioten» er det noen ganske overraskende vendinger, jeg håper ikke folk får helt sjokk. Eller vent, jo, det håper jeg, det er faktisk litt [...]

Stian Fjelldal – Festen
Musikkvideo

Stian Fjelldal – Festen

Stian Fjelldal

20+5 Spillelister

Stian Fjelldal 20+5
20+5 Spillelister

Stian Fjelldal 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]