Vassendgutane
Artist

Vassendgutane

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Vassendgutane

Vassendgutane er et norsk band fra bygda Åmdalen i Ørsta som spiller sin egen variant av country som de selv kaller «fest-country». Vassendgutane har gjort stor suksess som konsertband rundt omkring i Norge med sin uhøytidelige og humoristiske vri på countrymusikken. Bandet består av syv medlemmer og ble startet i 1996. 25. mai 2018 slipper Vassendgutane sitt 9. album, «Du & Ej & Metoo» både fysisk og digitalt. Fra denne platen kommer låten «Metoo» som ble sluppet fredag 20. april. Som Vassendgutane melder i teksten så synes de at «Metoo-kampanjen» er en bra ting, men med typisk bygdehumor og i kjent Vassendstil kaster de sitt «skråblikk» over emnet, og mener at det kanskje i enkelte anledninger har gått litt for langt? Slik som jenta eller gutten som kommer nypyntet på en bar og blir sittende alene på et bord for seg selv, fordi ingen tør å ta kontakt.

Deres turné i 2018 har fått navnet «Helane i Taket», og dette vil bli tidenes år for Vassendgutane som styrer mot den 22. turnesesongen i orkesterets historie. Vassendgutane skal ha stort musikkslipp av platen på Kiwihallen i Ørsta 26. mai hvor de nye låtene blir presenterte. De er i full aktivitet i sitt studio Audiofarm med innspilling av nye låter med både fine ballader og fengende allsanger. De er godt i gang med booking av 2018, og mange helger er allerede utsolgte. De viktigste festivaljobbene er allerede plasserte på kalenderen og halljobber høst og vinter 2018 er under planlegging. På turneen i 2018 vil fremdeles det visuelle inntrykket og det klare gode lydbildet stå i fokus. De nye låtene krydret med Vassendgutane sine store hits vil sette rammene for konsertene i 2018.

I februar slapp ”blodfan” Kristian Djupnes sin egen single, «400 Saudehaud» som Vassendgutane har produsert for den populære Farmen-deltakeren. Dette er en fengende melodi som ble urfremført i Bergen 3. februar i Framohallen av Kristian sammen med Vassendgutane.

Debutalbumet til Vassendgutane «Pylse og konjakk» kom i 2000 og i 2002 ble oppfølgeren «Gi clutch» utgitt. Gjennombruddet på landsbasis kom i 2005 med albumet «Ungkar med dobbelseng», der spesielt tittelsporet ble en populær låt. Etter suksessen med albumet i 2005, ga de i 2007 ut en konsert-DVD med opptak fra en utsolgt konsert på Rockefeller i Oslo. Albumet «XO» fra 2008 gikk til topps på VG-lista og solgte til dobbel platina, med over 80 000 eksemplarer.

Innlegg

Vassendgutane – MeToo
Musikkvideo

Vassendgutane – MeToo

Vassendgutane

20+5 Spillelister

Vassendgutane 20+5
20+5 Spillelister

Vassendgutane 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]