Kim André Rysstad
Artist

Kim André Rysstad

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Kim André Rysstad

Kim Rysstad er en Spellmannsnominert, prisbelønnet A-klasse kveder og sanger fra Rysstad i Setesdal. Med sin unike stemme dypt forankret i folkemusikken har han blitt lagt merke til av musikkelskere langt utenfor egne landegrenser. Med sin medvirkning i Melodi Grand Prix 2012 og ”Beat for Beat” ble publikum både i tv og radio for alvor kjent med Kim Rysstads stemme. Låtene ”Så Vidunderleg” og ”Ein song er ein song” har til sammen vært over et halvt år på NRK P1 sine spillelister. Debutplaten ”Tak hardt uti hand” som kom i 2007 ble kåret til ”Årets Solo Album” under Folkelarm og andreplaten ”Vegen” ble nominert til Spellemanprisen 2011.

Rysstad har siden debuten jobbet sammen med mange store norske produsenter, musikere, og artister, deriblant Knut Reiersrud, Håkon Iversen, Stian Carstensen, Sigrid Moldestad og Trio Mediaeval. Kim har sunget duett med Silje Nergaard og Anne Grete Preus, og ved flere anledninger vært solist med Kristiansand Symfoniorkester.

Nå har Kim Rysstad spilt inn en vakker og tidløs juleplate med selveste London Philharmonic Orchestra. Storproduksjonen ”Snøen laver ned” ble sluppet fredag 1. desember.

Albumet starter med Kim Rysstads magiske tolkning av ”Stjernesludd” som kan lokke frem tårene hos hvem det skulle være – en perfekt innledning til resten av platen. Musikken og sangene på ”Snøen laver ned” veksler mellom det vare og forsiktige på ”Stille natt” og ”Besvärjelse” til det store og heftige i ”Happy New Year” og ”Det va då” eller ”O helga natt”.

”Jeg ble helt fra meg av glede da jeg ble spurt om å være med på dette prosjektet. Å spille inn en plate med selveste London Philharmonic Orchestra er en stor ære”, utbryter Kim Rysstad og fortsetter; ”Snøen laver ned” er en juleplate med alt som hører til. Her er det både tradisjonelle julesanger, godt kjente julesanger, men og noen nyere, og kanskje litt ukjente. Det er jo også noe av det som er spennende med plater, å få presentere noe nytt”, mener Kim Rysstad.

Innlegg

Årets vakreste julealbum
Intervju

Årets vakreste julealbum

Den prisbelønnede vokalisten og A-klasse kvederen Kim Rysstad har spilt inn en vakker og tidløs juleplate med selveste London Philharmonic Orchestra. Storproduksjonen ”Snøen laver ned” ble [...]

20+5 Spillelister

Kim Rysstad 20+5
20+5 Spillelister

Kim Rysstad 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]