Astrid S
Artist

Astrid S

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Astrid S

Astrid Smeplass (født 29. oktober 1996 i Rennebu, Sør-Trøndelag), også kjent under artistnavnet Astrid S, er en norsk musiker og låtskriver som kom på femteplass i Idol 2013. Hun har utgitt låter som «Shattered» (i forbindelse med deltagelsen i Idol) og «2AM», og samarbeidet med Shawn Mendes på debutalbumet hans Handwritten, som toppet den amerikanske Billboard-listen i 2015. I 2013 ble Smeplass nominert til «Årets nykommer» og «Årets artist» under NRJ-Awards.

I 2014 ble hun nominert til «Årets mest lovende artist» i Adresseavisas UtAwards. Hun vant to priser under P3 Gull i 2015: årets nykommer og årets låt for «2 AM». Under Spellemannprisen 2016 ble hun kåret til årets nykommer med Gramostipend for Astrid S 2016 og var i tillegg nominert i klassen årets låt for «Hurts So Good». Hun ble også kåret til Årets Spellemann 2017 under utdelingen i Oslo Konserthus februar 2018.

Astrid S er en bona fide nasjonalskatt i hjemlandet med en stadig utvidet global fanbase, og har over 1,4 milliarder streams med hitlåter som «Hurts So Good», «Think Before I Talk» og «Such A Boy».

Astrid ble født i den lille norske landsbyen Berkåk – «I hjertet av Norge,» sier hun, «ganske bokstavelig». Musikk var hennes første kjærlighet, fotball hennes andre. Etter å ha dre»d fokuset først og fremst mot førstnevnte, vært med på Idol på TV2 fikk hun sin første hit, «Shattered”. Hun signerte til Sony ATV Music Publishing som låtskriver senere det året.

I 2018 solgte Astrid ut sitt Party’s Over World Tour med 32 show i USA, Storbritannia og Europa før utgivelsen av hennes sommerhit «Emotion». Astrid avsluttet året med å bli med Years & Years på deres turné i Storbritannia, og kulminerte med et show på Londons O2 Arena.

2019 startet med utgivelsen av Astrids oppsiktsvekkende “Someone New”, sammen med utsolgte show i New York og Los Angeles. Like etter ble Astrid S med den svenske superstjernen Zara Larsson på sine amerikanske turné i hele april, og avsluttet med utgivelsen av hennes enorme, emosjonelle single “The First One”.

På slutten av sommeren ble Astrids svært etterlengtede EP, «Trust Issues utgitt, som ble fulgt opp av hennes utsolgte «Stripped Down Tour» over hele USA og Europa. EPen besto av fem spor, inkludert uunngåelige fan-favoritter «Doing To Me» og «Tru»t Issues». Storfinalen av Stripped Down Tour var overraskelsesutgivelsen av nok en EP, «Down Low», som la fire nedlagte spor til Astrids raskt økende katalog.

Mens hun ser mot debutalbumet og «Astrid_S: World Tour Part One» i 2020, husker Astrid nøyaktig hvordan popmusikken fikk henne til å føle seg som en ung jente i en liten by. «I det øyeblikket jeg la en Discman på var jeg i en annen verden. Det var magisk».

Innlegg

Astrid S – Someone New
Musikkvideo

Astrid S – Someone New

Astrid S

Astrid S – Breathe
Musikkvideo

Astrid S – Breathe

Astrid S