Dimmu Borgir
Artist

Dimmu Borgir

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Dimmu Borgir

Dimmu Borgir kryper ut fra det dypeste mørket og viser verden igjen hvorfor norsk black metal sitter på tronen med studioalbumet «Eonian» som de slapp fredag 4. mai 2018. Den etterlengtede platen markerer også bandets 25-årsjubileum, og har fått strålende anmeldelser verden over. Albumet betyr «evigvarende» og handler om hvordan vi mennesker forholder oss til konseptet tid.

Dimmu Borgir startet karrieren som pionerer innen symfonisk black metal, og har vært kjent som Norges fremste kultureksport med flere millioner solgte plater verden over. «Eonian» er det tiende studioalbumet fra bandet og kombinerer det episke og symfoniske med det mørke, samtidig som de hyller alle epoker i bandets 25 års lange historie.

Albumet «Eonian» inneholder ti nye låter produsert av bandet selv, og co-produsert av Jens Bogren som også har mikset platen. Shagrath, Silenoz og Galder har stått for komponeringen og låtskrivingen på «Eonian», med innspill fra de nyere medlemmene Gerlioz og Daray. I tillegg har norske Gaute Storaas bidratt med arrangementer for å løfte frem det majestetiske i stemmene til koret Schola Cantrum Choir. Coveret er utarbeidet av den anerkjente designeren Zbigniew M. Bielak, som også er kjent for sitt arbeid med Ghost, Behemoth, Mayhem m.fl. Bandets etterlengtede fullengder er tilgjengelig på vinyl, CD, kassett, bokssett, digitalt og i et begrenset antall digipacks.

«Jeg har levd og åndet for dette bandet 24/7 i over 25 år, så denne utgivelsen blir ekstremt viktig for meg både personlig og som en jubileumsmarkering for våre dedikerte fans» forteller Shagrath

Dimmu Borgir legger ikke skjul på at de har ofret mye blod, svette og tårer gjennom tidene, og ikke minst i denne albumprosessen.

«Man blir som brødre og familie når man jobber sammen så tett i 25 år. Det er mye passion og engasjement, og noen ganger går det en kule varmt, men dette ser jeg på som en styrke» forklarer Silenoz.

«Musikken er jo et utløp av indre følelser. Dette albumet er en blanding av olje og vann, du har utallige kontraster og en virvelvind av forskjellige stemninger. Det føles veldig godt å endelig få sluppet beistet fri fra fangenskap! Vi har jobbet iherdig med denne plata i mange år, og det er noe vi tror vil gjenspeiles i lytteropplevelsen» legger Shagrath til.

«Ja, jeg tror aldri vi i Dimmu Borgir har dedikert så mye tid til skapelsesprosessen rundt et album som vi har gjort på dette. Vi har fokusert på dybden og detaljene og hentet inspirasjon fra hele Dimmu Borgir katalogen, men allikevel skapt noe helt nytt. Eonion er en hyllest til både svartmetallen og Dimmu Borgir sin historie» fortsetter Silenoz.

Innlegg

Mektige bra saker fra Dimmu Borgir!
Intervju

Mektige bra saker fra Dimmu Borgir!

Dimmu Borgir kryper ut fra det dypeste mørket og viser verden igjen hvorfor norsk black metal sitter på tronen med studioalbumet «Eonian» som de slapp fredag [...]

DIMMU BORGIR – Gateways
Musikkvideo

DIMMU BORGIR – Gateways

Dimmu Borgir

20+5 Spillelister

Dimmu Borgir 20+5
20+5 Spillelister

Dimmu Borgir 20+5