Foto: Siri Granheim

VILDE har en drøm og satser alt

Del Tweet

VILDE er en 24-årig «up and coming» urban/popartist fra Tjøme, og fredag 7. juni slapp hun sin fjerde single, «Hands» på sin egen label, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Låten er produsert av Henrik The Artist og hun har skrevet den sammen med Peter Khoo og Lauren Miles. Den handler om at hvis man ønsker å følge drømmene sine så må man være bestemt og målrettet og ikke la noe eller noen komme i veien for å oppnå det.

«Hands» er min mest ærlige sang utgitt hittil. Jeg har lyst til å fortelle historien min om hvordan situasjonen min som en uavhengig artist i musikkbransjen er. Det er tøft å stå i det alene, men jeg er fast bestemt på at jeg skal ta en sjanse for å se hvor langt jeg kan gå.»

I 2018 slapp hun sin debutsingle «Get You» som er produsert av Henrik the Artist (Mad Decent), og i løpet av sesongen 2018/2019 har hun gjort flere spennende liveopptredener som blant annet å være support for både Røyksopp og Julie Bergan, og hun har også opptrådt på Gullruten Fagpris på TV2. Vi tok en prat med henne om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Gratulerer med den catchy låten, «Hands». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Tusen takk!! «Hands» skrev jeg i London i høst sammen med Peter Khoo og Lauren Miles. Jeg hadde mye frustrasjon inni meg som jeg følte jeg bare måtte få ut, samtidig som at jeg ønsket å være 100 % ærlig og la lytterne få bli enda bedre kjent med meg, og min situasjon som selvstendig artist i musikkbransjen, gjennom musikken. Jeg tok opp låten igjen i mai da jeg følte produksjonen og strukturen på låten ikke helt satt som den skulle, samtidig som at vokalene ikke var «rå» nok. Jeg tok med låten til Henrik The Artist og vi gjorde hele låten fra scratch igjen. Nye vokaltakes, nye korder og helt ny produksjon. Henrik forstod hvor jeg ville med låten og vi gjorde hele låten ferdig på en uke, fra første session til ferdig master.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det siste året har vært veldig bra. Fra jeg ga ut min første single i februar 2018 og til nå har det skjedd utrolig mye jeg ikke hadde forventet. Jeg bodde i England på den tiden og jeg er veldig glad for at jeg valgte å flytte til Oslo sommeren 2018. Jeg har spilt masse konserter, vært på skrivecamps både i Norge og utlandet (London, Sverige, Japan), hatt sessions med folk jeg har ønsket å jobbe med lenge og har sakte men sikkert klart å bygge opp navnet mitt i musikkbransjen i Norge – men, fra 2019 startet og til nå har det vært ganske tøft. Jeg har slitt veldig økonomisk, følt meg veldig alene i bransjen og i tillegg fullført en bachelorgrad som har tatt opp mye tid. Det eneste jeg ønsker er å drive med musikk, men de siste månedene har det vært utrolig mye «kontorjobb» i forbindelse med musikken da jeg har egen label, er min egen manager og gjør alt selv 100 %. Det er en tøff bransje og det vil i starten gå veldig opp og ned, og slik er det jo for alle, så man må bare være tålmodig, jobbe hardt og aldri gi seg uansett hvor langt nede man er i perioder.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg sang veldig mye som liten, skulle alltid være midtpunktet og opptre i alle anledninger. Jeg reiste også mye rundt sammen med min onkel og sang på sykehjem da jeg var rundt 10 år gammel. Det var da jeg tjente mine første små kroner på musikken. På samme tid spilte jeg klarinett i korps i 4 år, noe som var veldig lærerikt i forbindelse med forståelse av samspill, musikkteori osv., og videre har jeg sunget i gospelkor i ca. 10 år. Da jeg var 15 år fikk jeg gitar til jul og begynte skrive mine egne låter, der en av dem ble sendt inn til MGPjr og ble topp 20. Jeg gikk musikklinjen på videregående i 6 måneder, men sluttet fordi jeg ikke hadde noen venner der og byttet skole til vanlig allmenn. Etter videregående begynte jeg å studere en bachelor i musikk ved The Liverpool Institute For Performing Arts (aka Paul McCartney skolen) i Liverpool. Kort fortalt har jeg drevet med musikk hele livet, stått mye på scenen og i grunn alltid hatt et stort ønske om å bli artist.

Du har varmet opp for både Julie Bergan og Røyksopp, blitt sammenliknet med Zara Larsson, og fått betydelig interesse både nasjonalt og internasjonalt. Hvilke tanker har du gjort deg rundt all oppmerksomheten du har fått så langt, og har det dukket opp noe spennende for deg i kjølvannet av dette?

Det var utrolig gøy at de mulighetene dukket opp så «tidlig» i karrieren, bare 3 måneder etter første singleslipp. Jeg følte jeg ble tatt seriøst som artist og at jeg fort fikk dra ut og vist meg frem for et publikum, noe som var veldig bra. Selv om jeg storkoser meg i øyeblikket det skjer, så går jeg fort videre og tenker; «ok, hva blir det neste store nå?». Jeg må bli flinkere til å klappe meg selv på skulderen, sette mer pris på den oppmerksomheten jeg får og tenke at «fy fader så bra du er Vilde, det er ikke alle som får til det her». Jeg er alltid sulten på noe mer, noe større, og det er nok derfor jeg omstiller meg i hodet og går videre så fort. Jeg er utrolig takknemlig for støtten fra folk, og de mulighetene jeg får tar jeg absolutt ikke for gitt.

Hva vil du si er det spesielle i ditt musikalske univers?

Det spørsmålet synes jeg alltid er litt vanskelig å svare på, men jeg vil si at det er ærlighet og råhet. Jeg har ikke en stor produksjon, et stort team og en massiv markedsføringskampanje, men jeg har meg selv, mine historier og musikken. Alt som skjer fra første akkord legges til låten er ute på strømmeplattformene er jeg med på. Alle avgjørelser, utgifter og papirarbeid gjøres ene og alene av meg, og det gjør kanskje musikken mer genuin også. Når man ikke har et stort budsjett så må man bare fokusere på det kreative, og å gjøre musikken så bra som overhodet mulig.

Hvem er Vilde og hva liker du å gjøre på fritiden?

Vilde er i grunn en ganske rolig jente, og jeg pleide være en veldig ekstrovert person men har de siste årene blitt mer introvert. Jeg er også et veldig omsorgsmenneske og har faktisk jobbet på sykehjem i 6 år, noe de fleste kanskje ikke vet. Jeg jobber ekstremt mye og har lite fritid, men når jeg har det så liker jeg å henge med venner, spille fotball, reise, drikke rødvin og spise ostepop, hehe.

Har du noen musikalske inspirasjonskilder?

Jeg har lenge vært veldig inspirert av Zara Larsson og har fulgt karrieren hennes siden starten. Hun skriver masse bra låter, men det i grunn Zara som artist og performer jeg er mest inspirert av. Hun har sånn drivkraft, er helt rå på scenen, super dedikert, flink på SoMe og gir veldig f*** i hva folk tenker om henne. Hun bare gjør sin greie, og det funker.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Det er det absolutt! Jeg hører egentlig på alt som kommer ut fra Norge, og synes det er utrolig mye bra, enten det er pop, rap, hip/hop eller indie. Skal jeg være mer spesifikk så synes jeg Ruben er helt fantastisk og skriver sinnsykt bra låter. Jeg så også Emma Steinbakken opptre på by:Larm og ble helt blåst av banen, den jenta kommer til å nå langt. Ellers er det utrolig mange flinke artister i Norge og jeg heier på alle.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Jeg tror ikke jeg har opplevd noe veldig sprøtt enda, men jeg har blitt stoppet en del ganger på gaten av fremmede som forteller at de elsker musikken min og vil ta bilder osv., og det synes jeg jo er veldig spesielt. Det er jo kjempehyggelig og jeg blir helt rørt, men jeg er bare lille Vilde fra Tjøme liksom, hehe.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Jeg tror den beste opplevelsen fra en liveopptreden må være da vi spilte for et utsolgt Rockefeller i fjor sommer. Publikum var helt ville, vi hadde flammer på scenen, alle danset og sang med og det var helt fantastisk gøy å stå på scenen. Jeg tror vi koste oss hele gjengen.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Jeg har lenge hatt veldig lyst til å jobbe med Ina Wroldsen. Hun er en fantastisk dyktig låtskriver og det hadde vært utrolig gøy og tatt et par sessions med henne.

Hvilket sted/scene i Norge drømmer du om å spille på og hvorfor?

Helt siden jeg var liten har jeg drømt om å spille på «Kongescenen» på Slottsfjellfestivalen. Nå blir det jo ikke noe festival der i år, men jeg håper virkelig de kommer tilbake neste år og blir værende for godt. Ellers drømmer jeg jo om å spille på alle de store festivalene i Norge, som Øya, Findings, Palmesus osv. I tillegg håper jeg på å få noen spillejobber opp i Finnmark, for jeg har utrolig lyst til å se den delen av Norge.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure og hvorfor akkurat denne?

Hm, jeg har flere guilty pleasures faktisk, men den verste er at jeg spiser aaaltfor mye ostepop (aka hver eneste uke). Det lukter jo vondt og ser ekkelt ut, men det er også sabla digg og jeg spiser det alltid alene uansett.

Hvilke planer har du videre i 2019?

Jeg skal spille noen konserter i sommer før jeg drar på en veldig etterlengtet ferie. Jeg slipper også en låt til på høsten som jeg har gledet meg til å gi ut i snart 1 år nå!! Utover det så jobber jeg mot en EP som nok slippes våren 2020, så det blir et spennende prosjekt.

Sjanger

Norsk Pop

Det finnes utrolig mye bra norsk pop! I vår pop-liste finner du både aktuelle nyheter, noen klassiske perler og en og annen ukjent skatt som fortjener [...]

Les mer

Se Også

Malin Pettersens, Wildhorse er en magisk fin plate
Intervju

Malin Pettersens, Wildhorse er en magisk fin plate

Malin Pettersen er ute med det kritikerroste albumet «Wildhorse» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Både «ringrevene» Øyvind Rønning (Dagbladet) og Erik Valebrokk har [...]

Nydelig nytt musikalsk samarbeid mellom Davidsen/Hope
Intervju

Nydelig nytt musikalsk samarbeid mellom Davidsen/Hope

Davidsen/Hope består av artist Inger Lise Hope og gitarist og vokalist Svein André Davidsen som kommer fra Stavanger. «Første smakebit fra denne nye duoen ble sluppet [...]

Annie med sexy og delikat nostalgi-trip
Intervju

Annie med sexy og delikat nostalgi-trip

Fredag 16. oktober slapp bergensartisten og DJ´n Annie albumet, «Dark Hearts» som er denne «Ukens album» på NPS Music. På «Dark Hearts» samarbeider hun med den [...]

Talentfulle Fredrik Domaas med nydelig låt
Intervju

Talentfulle Fredrik Domaas med nydelig låt

Den talentfulle bergensartisten Fredrik Domaas med den flotte og særegne stemmen, og tidligere kjent som Ongelovende, slo for fullt igjennom i 2020 med låter som «Gi [...]

Virkelig´s oppfølger er denne «Ukens album»
Intervju

Virkelig´s oppfølger er denne «Ukens album»

Fredag 2. oktober slapp Bodøbandet Virkelig sitt kritikerroste andrealbum, «Lengsel Blir Til Gjemsel» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Dette er både rått, sårbart, [...]

HAVSUN i herlig selskap med Jesper Jenset
Intervju

HAVSUN i herlig selskap med Jesper Jenset

Artisten og produsenten HAVSUN aka Håvard Sundland er mannen bak låtene «Pillow» og «Control» som sikret han kontrakt med både Universal og Made Management. Nå er [...]