Jonathan Floyd - All The Things We Forgot

All The Things We Forgot

Beskrivelse

Bak navnet Moyka finner du den 21-årige produsenten og singer-songwriteren Monika Engeseth som innehar en sterk og spennende vokal pakket inn i et fengende, mystisk og vakkert elektronisk lydbilde. Hun har blitt assosiert med store norske musikalske navn som Susanne Sundfør, Aurora og Highasakite, så merk deg navnet hvis du ikke allerede har gjort det. Moyka er en ny stjerne på pophimmelen som vi er sikker på vil slå igjennom internasjonalt om ikke så lenge.

Fredag 6. september slapp hun sin nye single, «All The Things We Forgot» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Låten tilbyr en slags ambivalent oppløsning til Moykas temaer rundt kjærlighet og tap. Som en 90-talls technosynth svulmer opp og trekker seg rundt henne, åpner hun opp som et stort kor i strofene, «Take me back, take me back again» – det er en tvetydig linje som omslutter de siste strimlene av lengsel, og en bredere følelse av nostalgi også.

«Det kan bety mange ting,» sier hun. «Take me back to when i was more naive? To when i was a child? Det er så mange ting som gjør deg nostalgisk, men alt går fremover, og denne sangen er en bastant måte å nekte å gjøre det på.»

Moyka er en selvmotsigelse; en privatperson som skriver «bekjennende» musikk. For alle som vil vite hvem hun er, så finner du det i sangene hennes – det er mystisk, magisk, men også tilgjengelig. «Jeg vil skape et mystisk univers der folk kan føle seg hjemme.» sier hun.

«All The Things We Forgot» er hentet fra hennes kommende debut-EP, «Circles», som slippes 18. oktober. Moyka skal spille support for Sigrid på turné i Norge i høst, og så skal hun spille på Reeperbahn Festival i Tyskland som pågår mellom 18. – 21. september.

Du liker kanskje også