Foto: Angelica Manke

Smakfullt samarbeid mellom Finding Neo og rapperen Vuyo

Del Tweet

Finding Neo slapp nettopp låten «Question» hentet fra deres kommende EP, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Singelen markerer en ny og spennende vei for Finding Neo, som gir ut sin første låt sammen med en annen artist. Med seg på laget har de fått med seg Vuyo (Ole Vuyo Småge), en norsk/sørafrikansk rapper og produsent basert i Oslo. Låten handler om å være i et forhold hvor man føler at det kun står stille og man ikke beveger seg fremover. Til tross for at man anerkjenner det, fortsetter man å prøve, noen ganger helt meningsløst.

Selv sier Vuyo dette om utgivelsen;

– Da jeg fikk tilsendt demoen av Question hadde jeg akkurat lagt på telefonen med en av mine bestevenner som akkurat hadde gjort det slutt med kjæresten sin for fjerde gang. Så teksten tar stilling til det klassiske dilemmaet hvor man som par får frem både det beste og verste i hverandre. Verset tar for seg mange av spørsmålene man stiller seg selv i et slitt forhold, hvor man elsker og hater hverandre.

– Det er egentlig noe av den samme problemstillingen vi satt igjen med da Mathias og jeg lagde skissen til sangen, skyter Andrea Ådland inn. – Vi lagde først en grovskisse til sangen, men så nådde vi etter hvert et punkt hvor vi satt litt fast. Det var da idéen om å få inn en annen artist kom opp, og et samarbeid med Vuyo var et selvsagt førstevalg til sangen. Mathias sendte demoen videre til Vuyo, som ga oss en dybde til sangen som gikk over alle våre drømmer og forventninger. Vi er skikkelig glade for å ha laget denne sangen sammen med han.

Finding Neo er et av de mest spennende bandene som beveger seg i det norske neo-soul-landskapet om dagen. Andrea Ådland og Mathias Keilegavlen opptrer som gruppens frontfigurer, men Finding Neo har med seg ytterligere seks unge og lovende musikere på scenen, som tilfeldigvis også er noen av parets nærmeste venner. Musikken deres byr på en blanding av soul, indie og jazz. Bandet ønsker ikke å binde seg til noen sjanger, men har fokus på, som bandnavnet tilsier, å finne noe nytt.

Så langt i sin karriere har Finding Neo blant annet blitt tildelt TONOs Unge Talenter-stipend og spilt på bransjefestivaler som Vill Vill Vest og Sørveiv. Vinteren 2019 ga de ut sin kritikerroste debut-EP «Hits 4 Neokids», og i mai 2019 fikk de tittelen «Månedens Urørt» av NRK P3. I desember var de med braksuksessen Marie Ulven, også kjent som girl in red, som support på hennes Norgesturné. De har også klart å markere seg med over en halv million streams til sammen på streamingtjenesten Spotify. Til våren kan også gjengen friste med en rykende fersk EP i lommen.

Vi tok en prat med dem om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Gratulerer med låten «Question» feat. Vuyo. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten og samarbeidet med Vuyo på den?

Tusen takk! Vi har hatt veldig lyst til å ha med en rapper på en av sangene våre en stund. En dag sendte Vuyo oss en melding på Instagram med et ønske om å gå i studio sammen, og så har det egentlig bare gått sin gang etter det. Vi lagde først en grovskisse til sangen, men så nådde vi etter hvert et punkt hvor vi satt litt fast. Vi sendte demoen videre til Vuyo, som ga oss en dybde til sangen som gikk over alle våre drømmer og forventninger. Vi er skikkelig glade for å ha laget denne sangen sammen med han.

I desember var dere support for girl in red. Kan dere fortelle litt om det, og har dere en spesiell historie fra denne turneen som dere har lyst til å fortelle om?

Det var ekstremt gøy. Det var en veldig lærerik opplevelse, og en god pause fra eksamenskjøret for de fleste i bandet. Sykt takknemlig for at girl in red ville ha oss med. Det har definitivt åpnet noen nye dører for oss. Det mest spesielle øyeblikket var etter en av konsertene, da noen kom bort og ville ta bilde sammen med oss for aller første gang.

Hva er det spesielle i deres musikalske univers?

Målet vårt for Finding Neo er at prosjektet skal være en slags musikalsk lekeplass for alle i bandet, hvor vi kan utvikle en spennende og nyskapende sound sammen. Vi ønsker ikke å binde oss til en bestemt sjanger, men vi er en slags krysning mellom jazz, indie, soul og pop. Vi er først og fremst et liveband, og når vi spiller konserter bruker vi ikke tracks. All musikken du hører er organisk og live. Vi er til sammen åtte musikere på scenen, som noen ganger kan være ganske trangt, men det store bandet vårt er definitivt hemmeligheten til den ultimate Finding Neo-konserten – og teknikerne våre, Johann og Espen.

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

2019 startet med at vi ga ut vår debut-EP «Hits 4 Neokids», etterfulgt av en releaseturné i fem norske byer. EP-en ble tatt veldig godt imot av både fans og musikkjournalister, og sangen vår «Time» tjente oss tittelen «Månedens Urørt» hos NRK P3 i mai i fjor, noe som var et definitivt høydepunkt. Vi har også vært en del i studio, og gleder oss til å vise frem mer som vi har jobbet med.

Hvem er Finding Neo?

Finding Neo er Mathias og Andrea som møttes på et musikkgymnas og som lager musikk på soverommene sine i Bergen. Finding Neo er også et 8-manns liveband som streber etter å tilby en lytteopplevelse du ikke har hørt maken til, og Finding Neo er alt rundt oss som inspirerer oss til å lage musikken vi gjør.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på for tiden?

Gjengangerne på spillelistene våre for tiden er Ivan Ave, Emilie Nicolas og boy pablo. Ellers har vi lyst å trekke frem Lokoy, Wingdings, og våre venner i GiddyGang som nettopp slapp sin første mixtape!

Hva er det sprøeste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som artister?

Det sprøeste vi har opplevd må nok være da vi ble spurt om å spille på en festival i Sør-Korea. Dessverre hadde vi ikke anledning til å spille på festivalen, men det var definitivt stas å bli spurt, hehe.

Sjanger

Norsk Pop

Det finnes utrolig mye bra norsk pop! I vår pop-liste finner du både aktuelle nyheter, noen klassiske perler og en og annen ukjent skatt som fortjener [...]

Les mer

Kan dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Et av våre beste konsertminner er fra girl in red-turnéen vår da vi fikk spille U18-konsert i regi av Yngling på Parkteatret. Det var kjempegøy å spille konsert for dem, og det var et ekstra hakk med energi og innlevelse fra publikum som vi ikke har sett maken til på noen annen konsert vi har spilt.

Her kommer en liten utfordring hvor dere må bevege dere et godt stykke unna deres egen sjanger. Kan dere nevne 2-3 norske «guilty pleasures» eller rett og slett «pleasures» fra følgende sjangre: rock, metal, pop, EDM, punk, country/americana eller klassisk/opera?

Haha! Det må være Kvelertak og Kygo.

Hvilke planer har dere videre i 2020?

For øyeblikket jobber vi med å gjøre ferdig vår andre EP, som forhåpentlig vis ser dagens lys rett før sommeren. Denne gang har vi også dratt med oss hele bandet i studio, som har løftet musikken og videreutviklet sounden vår betydelig.

Se Også

Finding Neo er en duo som du virkelig bør få med deg
Intervju

Finding Neo er en duo som du virkelig bør få med deg

Finding Neo er nok ukjente for de aller fleste, men denne unge duoen er særdeles talentfulle, og ikke uten grunn har de allerede blitt tildelt Tono`s [...]

Kohib leverer årets elektronika-album så langt
Intervju

Kohib leverer årets elektronika-album så langt

2020 har vært et mørkt år til nå, men som Kohib beviser til gangs på «In Mountains»; ut av mørket fødes noe lyst og vakkert. Platen [...]

Annie er endelig tilbake med ny musikk og varsler nytt album
Intervju

Annie er endelig tilbake med ny musikk og varsler nytt album

Den bergensbaserte DJ´n og popjuvelen Annie er endelig tilbake i rampelyset, og fredag 19. juni slapp hun sin første single på 5 år, den deilige og [...]

Tommy Vito´s modige oppgjør med rasisme og mobbing må lyttes til
Intervju

Tommy Vito´s modige oppgjør med rasisme og mobbing må lyttes til

«Lille monkey. Du er neger kom deg vekk», synger han. «Coffey» er en rystende låt, men den er først og fremst nødvendig. At Tommy Vito er [...]

Energisk og råtøff Blomst
Intervju

Energisk og råtøff Blomst

Oppløftende, lekne og energiske Blomst spiller garage-punk-rock med norske tekster rett fra levra. Hyllet for sine kick-as låter og rå frontfigur har Blomst vokst til å [...]

EKKO er ute med deilig sommerlåt
Intervju

EKKO er ute med deilig sommerlåt

Låtskriver, sanger og produsent EKKO (Rebekka Danielsson), er ute med sin andre single, «Tipsy» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er en spretten [...]