Finding Neo
Artist

Finding Neo

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Finding Neo

Finding Neo slapp låten «Question» fredag 21. februar 2020 hentet fra deres kommende EP. Singelen markerer en ny og spennende vei for Finding Neo, som gir ut sin første låt sammen med en annen artist. Med seg på laget har de fått med seg Vuyo (Ole Vuyo Småge), en norsk/sørafrikansk rapper og produsent basert i Oslo. Sangen handler om å være i et forhold hvor man føler at det kun står stille og man ikke beveger seg fremover. Til tross for at man anerkjenner det, fortsetter man å prøve, noen ganger helt meningsløst.

Selv sier Vuyo dette om utgivelsen;

– Da jeg fikk tilsendt demoen av Question hadde jeg akkurat lagt på telefonen med en av mine bestevenner som akkurat hadde gjort det slutt med kjæresten sin for fjerde gang. Så teksten tar stilling til det klassiske dilemmaet hvor man som par får frem både det beste og verste i hverandre. Verset tar for seg mange av spørsmålene man stiller seg selv i et slitt forhold, hvor man elsker og hater hverandre.

– Det er egentlig noe av den samme problemstillingen vi satt igjen med da Mathias og jeg lagde skissen til sangen, skyter Andrea Ådland inn. – Vi lagde først en grovskisse til sangen, men så nådde vi etter hvert et punkt hvor vi satt litt fast. Det var da idéen om å få inn en annen artist kom opp, og et samarbeid med Vuyo var et selvsagt førstevalg til sangen. Mathias sendte demoen videre til Vuyo, som ga oss en dybde til sangen som gikk over alle våre drømmer og forventninger. Vi er skikkelig glade for å ha laget denne sangen sammen med han.

Finding Neo er et av de mest spennende bandene som beveger seg i det norske neo-soul-landskapet om dagen. Andrea Ådland og Mathias Keilegavlen opptrer som gruppens frontfigurer, men Finding Neo har med seg ytterligere seks unge og lovende musikere på scenen, som tilfeldigvis også er noen av parets næreste venner. Musikken deres byr på en blanding av soul, indie og jazz. Bandet ønsker ikke å binde seg til noen sjanger, men har fokus på, som bandnavnet tilsier, å finne noe nytt.

Så langt i sin karriere har Finding Neo blant annet blitt tildelt TONOs Unge Talenter-stipend og spilt på bransjefestivaler som Vill Vill Vest og Sørveiv. Vinteren 2019 ga de ut sin kritikerroste debut-EP «Hits 4 Neokids», og i mai 2019 fikk de tittelen «Månedens Urørt» av NRK P3. I desember var de med braksuksessen Marie Ulven, også kjent som girl in red, som support på hennes norgesturné. De har også klart å markere seg med over en halv million streams til sammen på streamingtjenesten Spotify. Til våren 2020 kan også gjengen friste med en rykende fersk EP i lommen.

Innlegg

Smakfullt samarbeid mellom Finding Neo og rapperen Vuyo
Intervju

Smakfullt samarbeid mellom Finding Neo og rapperen Vuyo

Finding Neo slapp nettopp låten «Question» hentet fra deres kommende EP, og som er denne «Ukens single» på NPS Music. Singelen markerer en ny og spennende [...]

Finding Neo er en duo som du virkelig bør få med deg
Intervju

Finding Neo er en duo som du virkelig bør få med deg

Finding Neo er nok ukjente for de aller fleste, men denne unge duoen er særdeles talentfulle, og ikke uten grunn har de allerede blitt tildelt Tono`s [...]

20+5 Spillelister

Finding Neo 20+5
20+5 Spillelister

Finding Neo 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]