Foto: Helge Jørgensen

Produsentgruppen RWND ute med sin første låt

Del Tweet

Produsentgruppen RWND er ute med sin første single ”Won`t Give Up” utgitt på labelen Needed Records. Dette er en låt som garantert vil slå an hos mange.

Låten er en kompleks låt som fremstår enkel og som setter seg fort og er veldig catchy. Et friskt pust som vi regner med vil slå an i markedet. Dette er moderne sommermusikk med veldig god stemning og groove/funk – plateselskapet melder om at dette er årets sommerlåt. Vi tok en liten prat med RWND om blant annet den nye låten og planene videre fremover. De forteller at det kommer mye kult fra dem fremover, så det er bare å merke seg navnet RWND med en gang.

Gratulerer med debutsingelen deres ”Won’t Give Up” som er en catchy sommerlåt. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Denne låten ble til over en lang periode. Låten begynte med at Teun kom med en låt-skisse som vi kunne jobbe videre med. Her var låten veldig i en elektronisk, EDM-stil. Prosessen vår var rett og slett bare å skyte ut impulsive ideer, for å se hva som passet. Soundet er absolutt et resultat av alle våre musikalske personligheter. Vi la på funk-gitar og el-bass, og begynte å kle inn låten med utallige spor med koringer. Det var gjennom denne prosessen at vi lærte å jobbe sammen, og alle fant på en måte sin naturlige rolle i bandet. Vi hadde nok ikke sett for oss at vi skulle ende opp med noe såpass funky, men når låten var ferdig så kunne vi se at det var naturlig for oss å dra i den retningen. Låten formet på mange måter hvordan vi så veien videre. “Won´t Give Up” handler om det at man ikke skal ta forgjeves det man holder kjært. Man vet ikke hva man har før man holder på å miste det. Vi prøver gjerne å holde oss litt unna klisjeer, men vi synes også det er fint å skrive om universelle temaer som folk kan kjenne seg igjen i.

Det har også blitt sluppet en teaser til låten. Kan dere fortelle litt om den?

Teaseren var et spennende prosjekt. Vi var midt i et eksamensstress, og da var det fint å få et avbrekk med å dra ned til Hurum en fredag og filme teaser til låten vår. Det var en helt ny opplevelse og vi følte oss som popstjerner. Vi fikk låne ordføreren i Hurum kommune sitt hus, et funkishus, som virkelig satte preg på stemningen og bildene i teaseren.

Musikkvideoen er produsert av Helge Jørgensen som har lang erfaring i musikkbransjen, og var flink til å delegere og håndtere utfordringer som dukket opp. I det opprinnelige manuskriptet spilte en kassettspiller en sentral rolle, kassettspilleren var forøvrig sporløst forsvunnet da innspillingen skulle settes i gang. Da var Helge flink til å improvisere og vi landet på beina til slutt. Teaseren har i grunn ikke en handling annet enn at vi prøvde å fremstille stemningen i låten. En måte å vise hvordan man kan nyte musikken vår med gode venner, fint vær, noe godt i glasset, god mat osv. De deltakende i videoen er venner av oss og plateselskapets kontakter.

Hvem er RWND og hvordan startet det musikalske samarbeidet deres?

RWND er en produsentgruppe/låtskrivergruppe som består av fem medlemmer; Teun, Axel, Kristoffer, Marius og Magnus. Vi ble kjent med hverandre da vi studerte sammen på høgskolen i Innlandet. Morsomt nok ble vi satt sammen som en tilfeldig gruppe i et låtskriverfag, men gruppedynamikken var så bra at vi har fortsatt å jobbe sammen siden.

Hva er det spesielle i deres musikalske univers, og hvordan tror dere den nye singlen deres blir mottatt ute blant publikum?

Alle i RWND har ulik musikalsk bakgrunn, og det nettopp dette som former lyden vår. Vi henter inspirasjon fra EDM, funk, rock, pop og hiphop. Vi håper vi har et særpreg i hvordan vi gjør våre produksjoner, som ofte er av en ambisiøs størrelse. Vi behandler produksjonene noe mer gammeldags med et hav av ekstra koringer og instrumenter. Vi håper å skape en dybde som gjør at låtene våre vil vokse med hvert lytt.

Har dere opplevd noe morsomt eller spesielt sammen som gruppe som dere vil fortelle om?

Det siste halve året har vært helt sykt. Tidlig på våren drev vi alle med bacheloroppgaver og eksamensforberedelser, og midt i denne mørke tiden fikk vi en telefon der vi ble spurt om å møte med plateselskapet, som vi nå har et fantastisk samarbeid med. Våre fremtidsutsikter ble snudd på hodet, og nå har vi alle bare et felles mål om å lage masse fet musikk.

“Won’t Give Up” gikk gjennom en rekke forandringer før den til slutt ble ferdig. Vi fikk feedback av forskjellige produsenter og låtskrivere, noen positive, og noen med knusende dom. Selv om vi fikk en ”slap in the face”, så ga dette oss motivasjon til å gjøre låten så bra som mulig.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen og hva liker dere å høre på for tiden?

Norsk musikk er så sinnsykt bra om dagen. Det er ikke lenge siden vi stort sett slet med å konkurrere med internasjonale artister, men tiden ser ut til å være forbi. På grunn av mulighetene streaming har gitt oss har det aldri vært lettere å nå et internasjonalt publikum. Alt utvikler seg så utrolig fort, og vi følger hele tiden med for å finne fresh musikk å høre på. Vi har fått veldig sansen for Sigrid, på grunn av hennes lekne tilnærming til melodier og tekst. Hun skriver veldig ærlige tekster, og produksjonen er jo tipp topp. Travelle er fet, og han har en unik stil hvor han blander forskjellige stiler som er unik fra alt annet. Vi digger Highasakite – de lager særegne låter som er fengende og inspirerende, og det er gøy å høre på radioen.

Har dere noen musikalske forbilder eller?

I og med at vi kommer fra forskjellige musikkmiljøer og stiler, har vi hentet ideer fra mange forskjellige sjangre og band, både på den produksjonstekniske siden og den kreative. For å nevne noen kan vi trekke frem Bee Gees med låten “Stayin Alive” der refrenget var en stor innflytelse på hvordan vi valgte å gjøre refrenget i låten vår med tanke på vokalarrangementet. Vi synes den beste popmusikk blander nytt med gammelt, og det er best å være ærlig med sine musikalske referanser for å lage noe nytt. Ed Sheeran har vært en stor inspirasjon for oss med tanke på låtskriving. Han har en sans for gode melodier og tekster, og det er en slik standard vi strever etter.

Hvilke andre musikalske planer har dere i 2017?

Vi skriver låter hele tiden, og planen er å fortsette å gi ut singler med jevne mellomrom utover året. Det er fullt mulig det blir snakk om liveopptredener med tiden, men for øyeblikket fokuserer vi 100 % på å produsere og å skrive låter.

 

Se Også

Regnbyen fra Bergen leverer ærlig og usminket norsk rock’n roll
Intervju

Regnbyen fra Bergen leverer ærlig og usminket norsk rock’n roll

Det nye Bergensbandet Regnbyen slapp sitt selvtitulerte debutalbum torsdag 18. oktober 2018, og som blir urfremført i sin helhet under kulturfestivalen i Åsane i oktober. Regnbyen [...]

Det er lett å la seg rive med i det fengende pop-universet til FordRekord!
Intervju

Det er lett å la seg rive med i det fengende pop-universet til FordRekord!

Rogalandsbandet FordRekord slapp nylig sitt album «Bravo-Bravo» som er denne «Ukens album» på NPS Music. De har til nå fått strålende anmeldelser og Stavanger Aftenblad kaster [...]

A1 er gjenforent med Paul Marazzi, klar for Asiaturné og har 20 års jubileum!
Intervju

A1 er gjenforent med Paul Marazzi, klar for Asiaturné og har 20 års jubileum!

For første gang på 15 år, er Paul Marazzi tilbake sammen med A1 kollegaene Ben Adams, Mark Read og Christian Ingebrigtsen, for å gjenforene gruppen som [...]

Magisk gitarkunst om et av de mørkeste kapitlene i Norges historie
Intervju

Magisk gitarkunst om et av de mørkeste kapitlene i Norges historie

Gitarist, komponist og produsent, Anders Buaas fra Larvik ga nylig ut sitt andre album i triologien «The Witches Of Finnmark» som er inspirert av boken «Ved [...]

Oppdag «den best bevarte hemmeligheten i Skandinavia»
Intervju

Oppdag «den best bevarte hemmeligheten i Skandinavia»

Naga Siren har levert en kruttpakke av et debutalbum med «Swallows Tornadoes», en skive NPS anbefaler på det varmeste. Noe av det absolutt beste med å [...]

Årabrot imponerer på sitt nye album
Intervju

Årabrot imponerer på sitt nye album

De norske støyrock-pionerene Årabrot slapp nylig sitt imponerende album, «Who Do You Love» som de har fått strålende anmeldelser for i inn og utland og som [...]