Foto: Helge Jørgensen

Produsentgruppen RWND er ute med ny catchy låt

Del Tweet

RWND lager fengende låter med originale beats, og fredag 11. januar slapp de låten «Surface Perfect» på Needed Records, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Sangen reflekterer over hvordan folk blir oppdratt til å følge spesielle retningslinjer i livet for å lykkes, og hvordan vi følger dem steg for steg uten å tenke over hva vi gjør – vi følger dem bare fordi det er det vi har lært. Selv om vi blindt følger reglene, handler denne sangen om å gi slipp på dem, og heller begynne å gjøre egne valg ved å finne din egen vei i denne verden.

Chilling i studioet, involverer RWND i den organiske prosessen med å male kaffe til musikk. «Vi vet aldri hvor vi skal, men på en eller annen måte kommer vi til rett sted. Vi følger bare magefølelsen, og det føles riktig», sier Bersvendsen. Kanskje det er grunnen til at sangene deres dekker et så bredt spekter i stil og utførelse. RWND består av Teun Aurelius Witteveen, Axel August Bersvendsen, Kristoffer Solheim og Magnus Grøndahl.

Da de tidligere ble spurt om hvordan de vil definere sin musikk, maler frontfigur i gruppen, Magnus Grøndahl dette bildet; «RWND er som en varm kopp kaffe, brygget med beats fra både Nederland og basslinjer fra de dypeste fjordene, kombinert med tangenter fra byens lys og melodier direkte fra det norske landskapet». Vi tok en prat med dem om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Gratulerer med den catchy låten «Surface Perfect». Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Tusen takk for det. Det begynte med at Kristoffer la ned en kul beat med en klar idé, så da vi møttes i studio for å jobbe videre på ideen falt det meste på plass ganske naturlig. Det var egentlig ikke noe tvil om hvordan låten skulle utvikle seg videre.

Vi hadde bestemt oss ganske tidlig for at vi ville skrive noe som er større enn oss selv, unngå noen pop-klisjeer.

Det som kanskje er litt spesielt med denne låten er at det ikke er strukturert etter en bestemt historie. Vi reflekterer rundt hvordan mennesker blir oppdratt til å følge et bestemt sett retningslinjer for å lykkes. Hvordan vi alle følger disse retningslinjene steg for steg uten å tenke på hva vi gjør, vi følger bare strømmen fordi det er det vi har blitt fortalt. Selv om vi blindt følger reglene, handler denne sangen om å gi slipp, begynne å ta egne valg, og finne sin egen vei i denne verden.

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Det siste året har jo vært relativt rolig. Vi slapp en låt i mars, og etter det valgte vi vel å ta et steg tilbake for å tenke på hvilken retning vi ville dra musikken i. Det har vært godt å konsentrere seg om å skrive låter uten å tenke på utgivelser en liten stund. Vi har på mange måter forberedt oss på 2019 med masse nytt materiale.

Frem til våren 2018 prøvde vi å gi ut låter så ofte som mulig, og det ble ofte mye press den siste uken i studio for å få gjort alt ferdig. Det var liksom slik at vi jobba fra release til release, låt for låt, og det ble ofte stress med å rekke deadlines. Vi satt i studio nesten hele sommeren og fikk lage låter i vårt tempo uten en forekommende release hengende over hodene våre. Nå er det utrolig deilig å ligge langt foran utgivelsene.

Sjanger

Norsk Pop

Det finnes utrolig mye bra norsk pop! I vår pop-liste finner du både aktuelle nyheter, noen klassiske perler og en og annen ukjent skatt som fortjener [...]

Les mer

Hvordan startet det for dere med musikk og sang, og hva er deres musikalske bakgrunn?

Axel: For meg startet det vel med at jeg fikk en gitar til jul da jeg var tre år. Fire år senere hadde jeg min første pianotime. Noen år senere begynte jeg å synge i Sølvguttene. Det var ikke før jeg begynte på folkehøgskolen jeg virkelig ble bitt av musikkproduksjons-basillen. Før jeg begynte i RWND lente jeg mer i retning av singer-songwriter sjangeren. Har lenge vært stor fan av Billy Joel, Elton John, Simon and Garfunkel, for å nevne noen, og har skrevet slike låter siden jeg var 16 år.

Kristoffer: Jeg fikk prøve en bassgitar på ungdomsskolen, og det var noe helt magisk å kunne lage så mye bråk. Etter det har jeg vært hekta. Jeg har spilt i flere rockeband det siste tiåret, men RWND er definitivt en ny utfordring for meg musikalsk.

Magnus: Jeg er oppvokst i en familie hvor musikk alltid har vært viktig. I alle familiesamlinger er det noen som drar frem en gitar eller tar en trall bak pianoet. På den måten har jeg blitt dratt inn i musikkens verden. Siden det har jeg spilt gitar og laget låter, men manglet noen å spille på lag med.

Teun: Siden brødrene mine sluttet å spille trommer, og moren min ikke ville kaste bort trommesettet, overtalte hun meg til å starte å spille trommer på kulturskolen. Gjennom trommetimene fant jeg min interresse for black-metal. Senere på videregående fikk jeg min første datamaskin og som den rebelske ungdommen jeg var, fikk jeg tak i et musikkproduksjonsprogram og produserte i timene. Foreldrene mine så at jeg hadde stor interesse for dette som gjorde at de fikk meg til å søke på et musikkstudie, og resten er historie.

Hvem er RWND og hva liker dere å gjøre på fritiden?

I bunn og grunn er vi en gruppe som elsker å lage musikk. Alle kan komme med ideer og vi hjelper hverandre til å realisere disse ideene. RWND består av fire medlemmer. Magnus, Axel, Kristoffer, og Teun. Vi er en gruppe med forskjellige bakgrunner, både i musikk og i livet.

Musikk tar opp en god del av fritiden vår uansett, når vi ikke er samlet sitter vi og skriver låter for oss selv. Fritiden går på å lage musikk, så egentlig finnes det ikke noe som heter fritid i universet til RWND.

Kan dere fortelle litt om en av deres mest minnerike opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Det skal nok sies at vi ikke har spilt så veldig mye live enda, men en opptreden som virkelig har satt spor er i Olavshallen i Trondheim foran 1 300 publikummere i forbindelse med 25-års jubileet til Tylden & Co. Det var kanskje ikke 100 % vårt publikum, men vi fikk mye positiv energi fra de i salen og en sinnsyk opplevelse. Det var kanskje spesielt gøy at vår debutkonsert skulle være i Olavshallen av alle steder.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Som sagt, vi har forskjellig bakgrunn og vi har egentlig forskjellige roller i gruppen. Alle har hver sine inspirasjonskilder som kommer frem i de forskjellige rollene vi har i gruppen. For eksempel tar Teun mye inspirasjon fra Flume med tanke på perkusjon. Axel tar inspirasjon fra Coldplay når det gjelder låtskriving, men dette varierer fra prosjekt til prosjekt. Vi har ikke faste inspirasjonskilder, og det er vi glade for. Dette gjør at vi holder sangene våre varierte, men samtidig beholder en rød tråd.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på for tiden og hvorfor?

Vi digger låten «Would U» av Lil Halima! Den sangen har en chill vibe og et perfekt piano som ligger i bakgrunnen med en laidback beat som gjør at man kan høre på den i timevis. På toppen av det kommer den unike stemmen til Halima. Hun synger lekent og formidler mye følelser. Alle elementene passer bra sammen og er perfekt strukturert. Anbefales sterkt!

Hva er det sprøeste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som artister?

Det må vel være den gangen vi skulle ha frokost etter et nachspiel. Vi gikk inn på en McDonalds med en gitar og improviserte en låt som handlet om hva vi ville ha, som var cheeseburgere. Det gikk ikke helt etter planen, da de bare hadde frokostmeny. Det ødela viben, men men.

Hvis dere kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville dere valgt?

Edward Grieg. Det hadde vært sjukt.

Hvilket scene i Norge drømmer dere om å spille på, og hvilken scene i Norge har overrasket dere mest og hvorfor?

Det hadde vært rått å fylle Spektrum. Vi har gjort noen jobber på diverse barer og småsteder. Det som er like overraskende hver gang er at folk synger med selv om de aller fleste ikke har hørt låtene våre.

Kan dere nevne et stk. guilty pleasure hver og hvorfor akkurat denne?

Kristoffer: Jeg ser gjerne på Gold Rush på Discovery. Det bor en gullgraver i oss alle.

Teun: Jeg ser på Twillight i starten av hver desember for å komme inn i julestemning.

Axel: Jeg fulgte med på Ex on the beach Norge. Det er jo viktig med litt ironisk distanse men likevel ble jeg ekstra knyttet til noen av personene på programmet.

Magnus: Når jeg hadde dramatimer lagde vi en remake av The Room i sin helhet. Jeg spilte hovedrollen. “I did not hit her, it’s bullshit. It’s not true. I did not hit her, I did not. Oh hi Mark!”, liksom. Min guilty pleasure er å sette på dvd’en vi spilte inn i 2009. Helt magisk.

Hvilke planer har dere videre i 2019?

2019 er dedikert til å skrive så mye musikk som mulig. Vi kan ikke røpe datoer på så mange utgivelser, men vi har lagt opp en ny release i starten av mars. Så har vi en EP klar som kommer ut før sommeren. i 2020 blir det album! Så skal vi sette sammen et enda bedre live-show.

Se Også

RWND, fra catchy EDM-musikk til nydelig julelåt
Intervju

RWND, fra catchy EDM-musikk til nydelig julelåt

Produsentgruppen RWND er nok mest kjent for å lage musikk i et fengende og fartfylt lydbilde når de blander funk og EDM med moderne popmusikk, men [...]

Produsentgruppen RWND ute med sin første låt
Intervju

Produsentgruppen RWND ute med sin første låt

Produsentgruppen RWND er ute med sin første single ”Won`t Give Up” utgitt på labelen Needed Records. Dette er en låt som garantert vil slå an hos [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text] Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]