Foto: Helge Jørgensen

RWND, fra catchy EDM-musikk til nydelig julelåt

Del Tweet

Produsentgruppen RWND er nok mest kjent for å lage musikk i et fengende og fartfylt lydbilde når de blander funk og EDM med moderne popmusikk, men nå har de sluppet en liten godbit på tampen av året i et helt annet lydbilde enn vi har hørt fra dem tidligere. Fredag 29. november slapp de nemlig julelåten «21 Nights» som er en vakker, stemningsfull og melankolsk låt som handler om ensomhet og lengsel, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Egentlig var dette en låt som de ikke hadde tenkt til å gi ut i det hele tatt, noe vi er glade for at de gjorde fordi dette er et nydelig lydbilde som vi liker godt, og vi håper at vi får høre flere låter som dette fra produsentgruppen fremover.

Julen er en tid for familie og glede. En tid hvor man samles rundt de som man er glad i. For noen er det også en ensom tid, hvis man er langt borte fra sine kjære. For mange unge er det også kanskje første gang de opplever å være i en slik situasjon. Det er naturlig å rette tankene mot de der hjemme, og savnet blir så inderlig, etter å tilbringe høytiden med de man setter høyest i verden. Vi tok en prat med dem om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med den stemningsfulle julelåten, «21 Nights». Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Takk for det. Prosessen rundt denne låten startet i disse tider et år tilbake i tid. Vi hadde en jamme-session i studio, og snublet over disse akkordene, og siden adventstiden var i gang og julestemningen hadde satt seg, så var det naturlig å skrive ut i fra et juleperspektiv. Dette er en låt vi egentlig ikke trodde vi skulle gi ut, men en låt vi måtte ha for oss selv. Men da vi viste den til plateselskapet ble utgivelsen et faktum. Låten handler om lengsel og ensomhet. For mange er ikke nødvendigvis julen en gledelig tid, men en ensom tid. Dette temaet gjorde det naturlig å dra produksjonen i en melankolsk retning. Vi ville holde antall instrumenter nede for å holde fokus på det viktige, fremheve teksten. Magnus synger leadvokal, Axel gjør koringer og piano, Kristoffer spiller bass, Tim Provence spiller trommer og Jonas Peterson spiller strykere.

Dette er et annerledes lydbilde enn vi har hørt fra dere fra før. Kan dere fortelle litt om det og om dette er noe vi vil høre fra dere også fremover?

For oss som har jobbet mye med et mer moderne lydbilde, så var dette en helt ny scene å utforske. Vi måtte tenke nytt, med tanke på struktur, instrumentering og akkorder. Denne låten har nok utspring fra singer-songwriter delen av RWND, og vi skal ikke se bort i fra at dette er noe vi kommer til å gjøre mer av.

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Vi har brukt tiden vår i studio og laget masse nytt. I tillegg har vi fått en side i ”in-flight-magasinet” til Norwegian med en sak på den nye singelen vår, som vi jo synes er litt spennende. Vi kan også legge til at leadvokalisten vår har blitt pappa for første gang.

Julemusikk

Klassisk norsk julemusikk

På denne spillelisten finner du de gode og gamle klassiske julelåtene, men også nyere julelåter i den samme gode klassiske juleinnpakningen. Alt i fra juleperler som [...]

Les mer

Hvordan startet det for dere med musikk og sang, og hva er dere musikalske bakgrunn?

Vi er fire forskjellige personer og bakgrunn fra ulike musikalske scener, men vi ble dratt mot en utdannelse innen musikk, og det var der vi møttes. Vi begynte først som en gruppe da vi fikk i oppgave å lage en låt. Vi jobbet så bra sammen at vi valgte å fortsette som en gruppe. Resten er historie …

Hva er det spesielle i deres musikalske univers?

Hver gang vi går i studio, vet vi aldri hvilken retning musikken tar oss. Vi liker ikke å definere musikken, og bestemme hva vi skal lage på forhånd, vi går inn med et åpent sinn. Sjanger er ikke noe som begrenser oss.

Hvor henter dere inspirasjon fra til å skrive låter?

Vi liker å si at hver gang vi går i studio, så er det ikke bare en session, men en terapitime. Når vi ikke produserer, så snakker vi, og er ærlig og åpne med hverandre, og det er der de fleste tekstene kommer fra. Produksjonen dikteres av tema i tekstene.

Har dere noen spesielle planer i desember?

Vi skal lage en julelåt til neste år.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Alle har hver sine inspirasjonskilder. For eksempel tar Teun mye inspirasjon fra Flume med tanke på perkusjon og Axel tar inspirasjon fra Coldplay når det gjelder låtskriving, Dette varierer fra prosjekt til prosjekt, og gjør at vi holder sangene våre varierte men samtidig beholder en rød tråd.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på for tiden?

Ja, det er mye bra norsk om dagen! «45» av Thomas Dybdal er rimelig rå. Fay Wildhagen liker vi også veldig godt å høre på. Dette er musikk som treffer oss.

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som band?

Det må nesten være da vi spilte foran 1500 personer i Olavshallen i Trondheim i forbindelse med Tylden & Co sitt 25 års jubileum. Det var surrealistisk å stå foran så mange på et ganske tidlig tidspunkt i vår karriere.

Hvis dere kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville dere valgt?

Joachim Nielsen. Fordi vi mener at hans låtskriving og formidlingsevne var helt unik. Hvordan han klarte å være så direkte og ”in your face” uten å bli banal, er beundringsverdig.

Hvilket scene i Norge drømmer dere om å spille på?

Det er nok Oslo Spektrum som er pidestallen, som er den gjeveste scenen i Norge. Men beskjedne som vi er, må vi nok sikte litt lavere i første omgang.

Kan dere nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Gold Rush på Discovery. Det bor en gullgraver i oss alle.

Ex on the beach Norge. Det er jo viktig med litt ironisk distanse, men likevel blir man knyttet til noen av personene.

Magnus: Da jeg hadde dramatimer lagde vi en remake av The Room i sin helhet. Jeg spilte hovedrollen. “I did not hit her, it’s bullshit. It’s not true. I did not hit her, I did not. Oh hi Mark!”, liksom. Min guilty pleasure er å sette på dvd’en vi spilte inn i 2009. Helt magisk.

Hvilke planer har dere i 2020?

Vi jobber mot et album i 2020. Det er det vi bruker tid på i disse dager. Låtutvelgelse og ferdigstilling for alle penga!

Se Også

Produsentgruppen RWND er ute med ny catchy låt
Intervju

Produsentgruppen RWND er ute med ny catchy låt

RWND lager fengende låter med originale beats, og fredag 11. januar slapp de låten «Surface Perfect» på Needed Records, og som er denne «Ukens single» på [...]

Produsentgruppen RWND ute med sin første låt
Intervju

Produsentgruppen RWND ute med sin første låt

Produsentgruppen RWND er ute med sin første single ”Won`t Give Up” utgitt på labelen Needed Records. Dette er en låt som garantert vil slå an hos [...]

Trollmannen fra Bergen albumdebuterer med vakker melankoli
Intervju

Trollmannen fra Bergen albumdebuterer med vakker melankoli

Askjell Solstrand aka. Askjell er den usynlige lyd-magikeren bak stjerner som Aurora og Sigrid. Allerede som 13-åring begynte han å produsere musikk og ble raskt tatt [...]

Albumaktuelle Erlend Ropstad er helt konge!
Intervju

Albumaktuelle Erlend Ropstad er helt konge!

Erlend Ropstad har etablert seg som en markant skikkelse på den norske rockescenen de siste årene, og nå er han tilbake med albumet, «Gleden & Sorgen» [...]

Talentfulle Gunn Kvaale er ute med ny single
Intervju

Talentfulle Gunn Kvaale er ute med ny single

Gunn Kvaale, vinner av Luttprisen Årets Nykommer, ble listet nasjonalt på NRK P1 med singelen «Like I’m Made of Stone» i hele 17 uker på rad! [...]

NORSK SALME OG FLAMENCO-JAZZ FRA HANNE TVETER
Presseskriv

NORSK SALME OG FLAMENCO-JAZZ FRA HANNE TVETER

Hanne Tveter lanserer duettsingel med spanske Diego Amador, Grammy -nominert flamenco artist i verdensklasse. «Eg veit i himmerik ei borg/ Un Castillo en el Cielo», er [...]