Foto: Cato Romero

TØFL er et band som er verdt din oppmerksomhet

Del Tweet

Indiepop-bandet TØFL (les: tøffel) fra Stavanger er nå klare for å stå på egne ben med sin første EP, «Eg Ska», som ble sluppet fredag 20. april på labelen Brilliance, og som er denne ”Ukens album” på NPS Music.

EP´n er produsert av Kato Ådland (Sondre Lerche/Silja Sol), Sebastian Waldejer (Thomas Dybdal) og Lasse Lokøy (Sløtface) og mikset av Jørgen Træen (Kaizers Orchestra).

Denne måneden er de på Norgesturné, og de har allerede besøkt byer som Oslo, Bergen og Trondheim og nå står Stavanger for tur med konserter der både den 27. og 28. april. Vi i NPS har fått øynene opp for dette lekne bandet med sine ungdommelige og sjarmerende tekster og catchy hooks enten de synger om Tunneler eller om Nokia 105. Sistnevnte er en banger som har blitt en stor favoritt hos oss, og vi gleder oss rett og slett til å følge med på dette bandets videre ferd.

TØFL ga ut sin debutsingle, «Alle Andre Får Lov» i januar 2017. Låten ble straks listet på NRK P3 og belønnet med terningkast 5 i Bergens Tidende samt en rekke Spotify-listinger, og låten har nå over 250 000 avspillinger der. 23. mars ga TØFL ut deres andre single, «Nokia 105», som også ble listet på P3. Låten ble i tillegg trukket frem av Apple Music i listen «Best of the week». De siste to årene har TØFL opparbeidet seg et eksplosivt liveshow som har resultert i oppvarmingsjobber for blant annet Dagny, Sløtface og Silja Sol.

Gratulerer med EP´n «Eg Ska». Kan dere fortelle litt om prosessen rundt den fra start til utgivelse, og hva dere ønsker å formidle?

Tusen takk! TØFL er rundt to og et halvt år gammelt, men låten «Avatar» ble først skrevet på engelsk for snart fire år siden. Det betyr at det har vært lange prosesser på alle låtene, med mange endringer. Vi har hatt dødsflinke produsenter med på prosessen, og deretter brukt lang tid på å ferdigstille låtene hjemme, før de ble sendt til miks.

Først og fremst ønsker vi at folk skal synes den er fin å høre på. I tillegg ønsker vi at folk skal forstå og forhåpentlig sette pris på tekstene. Et gjennomgangstema for tekstene våre er drømmen om et bedre liv, et tema vi tror mange kjenner seg igjen i.

Et band som er verdt din oppmerksomhet – 9/10

Disharmoni.no

Hvilke tanker har dere gjort dere rundt lydbildet av denne EP´n?

Vi er glad i repetitive, enkle riff i både gitar og bass som driver frem låtene, og trommene er også ganske streite. I tillegg har vi samplet en låt fra YouTube og Nokia-ringetonen på «Nokia 105», og bruker en bass-synth på «Tunneler». Vi er egentlig veldig åpne for ulike lydbilder, men fokuserer ofte på elgitar og bassgitar. Dette er nok fordi vi stort sett skriver låtene med utgangspunkt i et riff.

Hvilken låt fra EP´n har dere et spesielt forhold til?

Alle låtene har jo sin egen spesielle plass i hjertene våre. «Evig Ung» uttrykker den mest fantastiske drømmen i verdenshistorien, så kan si vi har et spesielt forhold til den.

Hvilket forhold har dere til mobilavhengighet, mobilforbud og Nokia 105?

Mobilen stjeler ofte mye tid til ting vi egentlig ikke ønsker å bruke tid på. Veldig vanskelig å si akkurat hva som bør gjøres, men man bør i hvert fall være bevisst på hva mobilen kan gjøre med oss. Det å kjøpe en enkel mobil i tillegg til smarttelefonen gir deg muligheten til å koble av, når du ikke trenger annet enn at folk kan få tak i deg.

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Sykt gøy! Vi har fått jobbe med noen av de flinkeste folkene i musikk-Norge, på både produksjon, miksing og plateselskap. Vi er fremdeles på vår første turné og har solgt ut to av konsertene. Den beste følelsen var nok da vi hadde fått alle låtene tilbake fra mastring, og satt sammen og hørte gjennom EP´n med en kopp te.

Indiepop på norsk med enkle, gjenkjennbare tekster, catchy hooks og nostalgisk drive. Det er oppskriften på å klatre topplister uten å inkludere panfløyte eller elektroniske trommer i 2018. TØFL gjør det på en elegant måte, med egenart og en spennende humorsnert – Terningkast 5

Gaffa

Hvem er TØFL, litt om deres musikalske bakgrunn, og hva dere liker å gjøre på fritiden?

TØFL er fire unge, myke menn som alle har spilt flere forskjellige instrumenter, og i ulike band. Utenom musikk gjør pizza, bading og dansing oss lykkelige.

Hva vil dere si er det spesielle i TØFL´s musikalske univers?

Enkle, repetitive gitar- og bassriff, og så er låtene stort sett ganske søte.

Har dere noen musikalske inspirasjonskilder?
Whitest Boy Alive, Michael Jackson, Sondre Lerche. Alle er unike poplåtskrivere, og utømmelige kilder til musikalsk inspirasjon. Enkle låter som ofte gir ekstase.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på for tiden?
Ellen Andrea Wang, Janove, Sløtface! Og se opp for Catnip Cloud!

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som artister?
Første gang vi spilte Nokia 105 live! Det var på en gigg i Haugesund, bare en uke etter at vi slapp låten. Drøy allsang. Nesten sjokkerende at så mange kunne teksten, ikke bare på refrengene, men også versene.

Kan dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Det må nok være da vi spilte på sykkel-VM på Torgalmenningen i Bergen for tusener av tilskuere. Det var et hav av mennesker. I tillegg hadde Erna tale rett før vi gikk på scenen, guri for en flott introduksjon.

Hvis dere kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville dere valgt og hvorfor?

Erlend Øye (The Whitest Boy Alive og Kings of Convience). Fantastisk låtskriver, genial minimalisme.

Utfordring: nevn 1 stk. norsk «guilty pleasure» hver?

Alle sjangre er verdifulle. Vi setter pris på både Lisa Børud og Vidar Villa, og føler aldri skam for noe vi liker hehe.

Hvilke musikalske planer har dere videre i 2018?
Gladmaten, ONS og Ranglerock i Stavanger. Resten av 2018 kommer vi nok til å bruke på å gigge rundt og skrive mer materiale.

Sjanger

Norsk på Norsk

Det finnes utrolig mye bra norsk på norsk! Her har du et lite utdrag vi har satt sammen for deg.

Les mer

Se Også

Discodriv med mørk undertone = hitpotensial signert TØFL
Intervju

Discodriv med mørk undertone = hitpotensial signert TØFL

De myke ungfolene i indiepopbandet TØFL er ute med låten, «Stirre inn i øyelokkå» som er denne «ukens single» på NPS Music. Låten er hentet fra [...]

Vi gratulerer jubilanten Beady Belle med fantastisk flott plate
Intervju

Vi gratulerer jubilanten Beady Belle med fantastisk flott plate

Den kritikerroste soulpioneren Beady Belle feirer 20 år som soloartist denne våren med det helstøpte albumet, «Nothing but the Truth» på Jazzland Recordings, og som er [...]

SALTI er ute med sterk låt om ukontrollert sinne
Intervju

SALTI er ute med sterk låt om ukontrollert sinne

«Love Poor» er startskuddet for det nye prosjektet til SALTI denne våren, og som er denne «Ukens single» på NPS Music. Denne sterke låten ble sluppet [...]

Dypt personlig Jonas Benyoub på debutalbumet «ZeroLove»
Intervju

Dypt personlig Jonas Benyoub på debutalbumet «ZeroLove»

-Jeg føler at «ZeroLove» er den første personlige pakken jeg har levert, hvor jeg tørr å gå litt under huden på meg selv. Det å rett [...]

Sofie Fjellvang er ute med følsom kraftballade fra kommende EP
Intervju

Sofie Fjellvang er ute med følsom kraftballade fra kommende EP

Sofie Fjellvang er en artist fra Kristiansand som hadde sitt gjennombrudd i The Voice 2021 på TV 2, der hun kom helt til finalen. Etter The [...]

Baardsen med melankolsk og ektefølt visepopalbum
Intervju

Baardsen med melankolsk og ektefølt visepopalbum

Baardsen slapp nylig sitt tredje album «Itteklang» på sin egen label NorskPaaPlate/Out of the city Records, og som er produsert av Kenneth Ishak. Platen består av [...]