Foto: Stian Werme

Vi trenger en norsk hip-hop/trap dame som kan sette Norge på kartet

Del Tweet

Nicole er en nysignert artist på labelen Needed Records, og på fredag 20. april slapp hun sin første single «May Sixteen» som er denne ”Ukens single” på NPS Music.

Nicole er 20 år, vokste opp i urbane Drammen, men bor nå i Oslo hvor hun dyrker sin store interesse for å lage hip hop musikk. Hun har attitude, er vakker og feminin med ekte hip hop divatakter.

Teksten i sangen ble til mens sangen ble produsert. Den handler om å ikke måtte starte fra bunnen, at hun lever et privilegert liv, og at «luksuslivet» alltid har vært en stor del av hennes liv. Nicole har mye erfaring fra «live» jobber og gjør suksess på klubb-scener i Oslo. Nicole sier selv: «Vi trenger en norsk hip-hop/trap dame som virkelig kan sette Norge på kartet»!

Gratulerer med den catchy debutsinglen din, «May Sixteen». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Vi lagde sangen direkte i studio, og via bekjentskaper ble jeg hooket opp med to andre som lagde beaten til meg, og deretter begynte jeg bare å skrive til beaten.

Låten handler først og fremst om at jeg er litt cocky (eller ærlig) og sier at jeg dessverre ikke kommer fra «hooden» som mange rappere gjør – heller tvert imot. Folk elsker jo «started from the bottom» historiene, og det har jeg reversert – det er ikke så mye fattigdom i Norge. Ellers handler sangen om festing og å ha det gøy.

Dette er din første single, men hvilke ambisjoner har du med musikken?

Når jeg utvikler meg og lager bedre låter håper jeg jo på å komme på radioen. Det hadde vært heftig! Ellers bare synes jeg det er dritgøy, og hvis man kan tjene penger på musikken så er jo det drømmejobben.

Norge trenger flere kvinnelige hip hop artister som deg. Har du noen tanker rundt hvordan du har tenkt til å sette Norge på kartet?

Godt spørsmål, for å være helt ærlig så skal jeg bare jobbe hardt og være meg selv tenker jeg, og ikke minst kose meg og ha det gøy, så kommer ting naturlig.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Jeg begynte å skrive låter først i fjor, og før jeg begynte å skrive selv merket jeg stor forskjell på hvordan jeg ”så på” låtene. Når jeg for eksempel hører på andre artister så kan jeg se alle detaljene, og jeg hører sterkere de forskjellige lydene i beaten, som kanskje ikke alle legger merke til. Mange ganger så kan jeg nesten synge med selv om det er en sang jeg ikke har hørt før fordi jeg hører hvordan den er bygget opp og hvordan teksten blir videre med rim osv. Det er litt gøy.

Det som absolutt har gjort inntrykk på meg i år var Waka Flocka Flame konserten som jeg var på Rockefeller i mars!!! Fyyyyfa*en (sorry språket) det var en av de beste konsertene jeg har vært på. Jeg elsker når det er på mindre scener fordi det er mye mer personlig. Jeg danset ved siden av han mens han opptrådte liksom….

Hvordan startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Helt ærlig, det er ikke en stor musikalsk historie her, men jeg rett og slett elsker rap, og har gjort det i en del år nå siden jeg var rundt 13 år kanskje. Før så satt jeg på rommet mitt og lærte meg sikkert hundrevis av sanger utenat fordi jeg elsket å rappe og følte meg utrolig selvsikker av å gjøre det. Jeg tenkte ikke på at jeg kanskje hadde en bra stemme også fordi jeg gjorde det jo mest for gøy. Etter noen år hvor jeg opplevde en del nederlag så følte jeg at jeg trengte dette som kunne gi meg en form for bekreftelse. Jeg var utrolig usikker på meg selv i starten, men sånn er det jo når man er tenåring, men nå har jeg tatt sjansen, og det er jo få kvinnelige rappere i Norge – så ja vi får se hva som skjer.

Hvem er Nicole og hva liker du å gjøre på fritiden?

Som de fleste 20-åringer, og som du hører i sangen min så liker jeg selvfølgelig å feste. Være med venner, trene (en sjelden gang) og musikk selvfølgelig. Ellers så jobber jeg i Oslo. Er vel det dagene går mest i.

Hva er det morsomste eller sprøeste du har opplevd så langt som artist?

Det rareste og morsomste må jo være da jeg opptrådte for ordføreren og mange politikere på Union Scene i Drammen for ca. 3 år siden. Jeg stod der i pelskåpen min og rappet til «Fancy» av Iggy Azalea og tror kanskje ikke det var helt sjangeren som falt i smak, men de skulle jo prøve å være litt «hippe» da, jeg vet ikke, haha. Det var ikke akkurat full stemning i salen der, men jeg tjente litt penger på det så da var det verdt det.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på for tiden, og hvorfor?

Helt enig i det. Jeg synes norske artister har blitt mye bedre i det siste. Spesielt Arif og Unge Ferrari hører jeg mye på. De lager musikk som ligner mest på det jeg hører på ellers av amerikansk rap, og ikke minst som er utrolig fengende. Ellers går det mest i amerikanske artister, som Kanye West, Kendrick Lamar og ASAP Mob. Liker amerikansk rap bedre, fordi jeg syntes det klinger bedre og ikke minst har de større ordforråd så det er lettere å skrive tekster.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Mine musikalske forbilder, er vel de jeg nevnte over her. Jeg er jo 1997 modell, så Kanye West var den første rapperen jeg hørte på, da var jeg rundt 12 år så han er vel den som har gjort mest inntrykk, og jeg elsker alt han lager og synes han er utrolig kreativ. Som sagt er jeg også veldig fan av Kendrick Lamar, og syntes han er en gud til å skrive tekster og han setter lys på mye som andre rappere ikke gjør. Blir mye «bitches, drugs and money» så det er fint å se at noen klarer å skrive om noe annet. Det er noe jeg håper på å bli bedre på når jeg får litt mer erfaring.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Akkurat nå så måtte det blitt Arif eller Unge Ferrari. Liker stilen deres veldig godt, og er mer min «lane» om man kan si det sånn. Hvis ikke er jeg også veldig fan av EDM og house-musikk, så hadde vært kult å ha en collab med Alan Walker f.eks.

Utfordring: nevn 1 stk. norsk «guilty pleasure»?

Min «guilty pleasure» i det siste er at jeg har begynt å se på Paradise hotel og Bloggerne. Jeg pleide aldri å se på reality-serier før, og det gikk mest i Netflix og HBO, men vennene mine fikk meg til å begynne å se på det – det er overraskende underholdende faktisk.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2018?

Nå er det kun få dager siden jeg offisielt slapp min første single så planen fremover nå blir å opptre så mye som mulig på utesteder, ha konserter og andre ting. Jeg synes det er utrolig gøy å opptre og det er nok da jeg koser meg mest med musikken. Ellers så holder det jo ikke med en single. Har to låter til som det jobbes med.

Spilleliste

Minglemix Vol.1

Les mer

Se Også

Ephemera – vel verdt å vente på
Intervju

Ephemera – vel verdt å vente på

Du husker vel de tre jentene fra Bergen? De med låten «Girls Keep Secrets In The Strangest Ways» En av Norges største pop-sensasjoner tidlig på 2000-tallet. [...]

Big Ice rister terningene til to seksere med Mac Money
Intervju

Big Ice rister terningene til to seksere med Mac Money

Når verden føles kaotisk og brakkesyken er i ferd med å sette inn for alvor, er det på tide med en virkelighetsflukt svøpt i rent, genuint [...]

Sjelfullt og vakkert fra Firewoodisland
Intervju

Sjelfullt og vakkert fra Firewoodisland

Den norsk-walisiske duoen Firewoodisland har allerede skapt bølger i Storbritannia fra sin base i Bristol, og nå har det endelig begynt å skvulpe litt i Norge [...]

Kremen av Stavanger ute med ny banger; hyller Bergen
Intervju

Kremen av Stavanger ute med ny banger; hyller Bergen

Kollektivet Sailorgæng pisker opp fluffy gangster-krem, klare for å sette Stavanger på det norske urban-kartet for alvor. Det nylig dannede hihop-kollektivet Sailorgæng består av Gamle-Eric, Patrick [...]

Trudy & Dave med harmonisk og organisk americanadebut
Intervju

Trudy & Dave med harmonisk og organisk americanadebut

For americanaen har det virkelig vært snakk om en ny vår de siste årene; en sjanger som her til lands ble bygget opp av profilerte musikere [...]

Karin Park – fantasifullt, andektig og magisk
Intervju

Karin Park – fantasifullt, andektig og magisk

Etter et år med utsolgte hus som hovedrolleinnehaver i Les Misérables, turneer verden rundt med Årabrot og å ha inntatt foreldrerollen er den norsk/svenske artisten Karin [...]