Foto: Chris_Casp

Talentfulle Sofiloud gleder seg til å danse fra seg på ny energibombe

Del Tweet

Sofiloud er ute med sin nye single «Dance You Off» som er denne «Ukens single» på NPS Music. På denne fengende og dansbare låten tar hun deg med tilbake til svette nattklubber og knuste hjerter.

Lofotens store pophåp ligger ikke på latsiden, og når hun ikke skriver låter for internasjonale popstjerner som Tate McRae og Ali Gatie, jobber hun iherdig med sitt eget artistprosjekt. Nå er hun endelig tilbake med en energibombe av en låt som ville fått oldefar til å riste på rockefoten.

For oss som husker hvordan det var å svette, danse og puste sammen i et innestengt lokale der gjennomsnittsavstanden fra skulder til skulder var på 0,3 centimeter, er «Dance You Off» et knyttneveslag av nostalgi rett i tinningen. Energinivået er satt fra første sekund, og vi blir invitert inn i Sofilouds kaotiske univers.

Selv sier hun dette om låten;

«Vi skrev faktisk denne låten dagen før hele Norge stengte ned i mars i fjor. Jeg tror ikke noen av oss innså hva vi hadde i vente, men det føles riktig at låten endelig ser dagens lys. «Dance You Off» handler jo egentlig om å bruke klubben som et slags fristed fra følelsene sine, når du bare vil danse fra deg de dumme tankene om crushet som knuste hjertet ditt da de ikke tekstet tilbake. Med det året som har gått, føler jeg bare låten har blitt en påminnelse om hva vi har i vente. Jeg gleder meg til å danse fra meg dette året.»

«Dance You Off» ble tilgjengelig for verden 30. april, og er skrevet av Lise Reppe, Ingrid Frøsland og Emily-Madelen Harbakk. Produsert av Gucci Caliente og Eivind Wøien.

Vi tok en prat med Sofiloud om blant annet den nye låten og planene videre.

Gratulerer med den catchy låten, «Dance You Off». Kan du fortelle litt om prosessen rundt den?

Tusen hjertelig takk! Det er så gøy å endelig få vise den til verden. Vi skrev faktisk denne låten rett før aller første nedstengning i fjor. Jeg tror nok ingen av oss skjønte hva vi hadde i vente, men på en rar måte synes jeg at låten passer enda bedre inn nå enn om det ikke hadde vært en pandemi – det føles enda mer intenst nå. Jeg tror folk tenker seg mer om, tenker tilbake på hvordan det faktisk var å dra ut på klubben for å danse noen vekk, møte en random person på toalettet for å brette ut om livet. Ikke minst å bli bestevenn med alle sammen for så å aldri møte dem igjen. Jeg tror alle sammen savner den følelsen av å bare få lov til å stå på et altfor stappet dansegulv, glemme tiden, kjenne på svette kropper og følelser.

Det jeg liker aller best med lydbildet i låten er at det gjenspeiler en ekte følelse. En intens følelse av et desperat ønske om å bare gi f… Jeg elsker at den er litt sint, fordi det føles så ekte. Jeg tror den hadde passet perfekt inn i en film, der hovedpersonen er på en bli ny reise. Filmen ville hatt skikkelig IDGAF vibes. Så synes jeg også at poprock er veldig inn for tiden. Det er forfriskende å høre på, spesielt nå når man bare lengter etter at ting skal åpne igjen. Det er min beste venn Emily/ Gucci Caliente, som spiller gitar og bass.

Hva er det spesielle i Sofiloud sitt musikalske univers?

Jeg vil si at Sofiloud sitt univers består av rare ekte tekster og konsept. Jeg liker jo når ting er litt ekstra. Det er jo også en av grunnene til at jeg har valgt å kalle mitt alter ego for Sofiloud. Det står for So Fucking Loud, og låtene mine gjenspeiler det. Man vil alltid kunne finne noen rare setninger og morsomme melodier om man lytter godt nok.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg vil beskrive meg selv som en veldig jordnær og snill person. Jeg trives best når jeg har rutiner rundt meg, og er alltid på jakt etter bekreftelse. Jeg bryr meg veldig mye om mine nærmeste og fokuserer ikke så mye på alt rundt. Jeg lever i en boble hvor kun det jeg elsker og brenner for eksisterer. På fritiden løper jeg mye, og det gir meg ro i sjelen. Når jeg har tid tegner og maler jeg en del. Ellers liker jeg å henge med venner.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Musikk har alltid vært en del av hverdagen min, og det er det eneste jeg finner meg selv i. Jeg kan ikke tenke meg et annet liv enn dette, og det har bare alltid vært sånn. Jeg har jo gjort det man kan gjøre som ung, tatt sangtimer, gitartimer, pianotimer, fiolin osv. opptrådt på alt av kulturelle eventer. Flyttet fra Lofoten til Trondheim for å komme meg til et større musikk-miljø, jeg ga ut noen låter der, men det startet vel sånn på ordentlig da jeg bestemte meg for å gå på Limpi i 2018. Siden det har jeg jobbet med det på fulltid. Nå skriver jeg for andre og til eget prosjekt.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Min sterkeste side tror jeg er at jeg er veldig god live. Jeg har et råkult band (GIRLSONLY), som jeg tror skiller seg godt ut i mengden. Jeg jobber med å være mindre redd, og jeg vil ikke si at jeg er 100 % uredd, men det vet jeg ikke om noen er? Jeg er absolutt ikke redd for å gi mitt alt til de som støtter meg og musikken min. Jeg har egentlig aldri brydd meg om hva andre synes. Jeg har merket det litt nå etter at covid kom, men jeg tror det er fordi man har så mye mer tid til overs, hvor man kan sitte og følge med på alt og alle. Jeg tror det kommer til å gå over når covid forsvinner.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det siste året har jo vært så fint med tanke på omstendighetene. Jeg ga ut min første single i fjor sommer, og siden da har jeg gitt ut fem låter til. Jeg synes det har skjedd så mye fint. Jeg får masse fine tilbakemeldinger, bygger sakte men sikkert opp min lille fanbase, og det elsker jeg. Så synes jeg at musikk-Norge har tatt meg så godt imot. Det mest spennende som har skjedd er kanskje at jeg fikk en cut med Tate Mcrae og Ali Gatie med låten «Lie to Me», og så har jeg signert en publishing-avtale med First Cut.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Det siste året tror jeg faktisk at den morsomste liveopptredenen var da jeg slapp «Hate it». Da hadde jeg en giga-release fest med liveopptreden i stuen. Vi hadde rigget til et skikkelig liveshow med fem låter, og det var en utrolig fin og minneverdig opplevelse for min del. Vi kjørte også et virtuelt liveshow i fjor, og det var sinnsykt gøy. Jeg hadde aldri gjort det før, så det var spennende å prøve noe nytt og ekstremt annerledes – det ble sinnsykt fett.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg lar meg inspirere veldig mye av Tove Lo, MØ og Julia Michaels. Jeg tror nok at jeg tiltrekkes de rare konseptene, historiene og melodiene til Tove Lo og MØ. Så er jeg ekstremt fascinert av historiene til Julia Michaels for tiden. Det føles som å høre på verdens fineste dagbok i lydbokversjon, haha.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg er helt enig i det! For øyeblikket tar jeg meg selv i å høre på alt egentlig, og det går veldig mye i norsk musikk. Jeg merker at jeg liker egentlig det meste som blir spilt på Tik Tok også, og jeg legger til de låtene i spillelisten min. Det er bare forfriskende med ny musikk konstant, men så finner man jo noen favoritter også da. Jeg tror jeg er konstant på leting etter en ny favoritt.

Du har satt sammen en 20+5 spilleliste til oss. Hvordan har det vært, har du hatt et bestemt fokus vedr. utvelgelsen av låtene som du ønsket å ha med i listen, og har du møtt på noen utfordringer underveis?

Jeg har prøvd å fokusere på hvem jeg faktisk virkelig har fulgt med på og hvem jeg merker jeg er skikkelig interessert i. Det er utfordrende fordi jeg lytter på mange flere, og har et hav av norske artister som jeg elsker. Så jeg føler jo at jeg vil legge til veldig mye mer.

Hva er det sprøeste, morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Hmm, jeg føler at jeg opplever en blanding av de tre til enhver tid! Det jeg kommer til å tenke på nå er jo den prosessen bak det å skrive en låt, til å få den ferdig og hele reisen rundt det mot release. Det er en ganske ellevill prosess og mye som skal på plass, mange involverte og en visjon som skal utfylles, men bortsett fra det så er det jo det å få reise å spille for mennesker – det er ingenting som slår det.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Her føler jeg at de fleste kan snakke for meg. Det kommer ikke som noe sjokk når jeg svarer Monster Energy her. Det går i gjennomsnitt tre sukkerfri Monster Energy om dagen!! Hvorfor, det vet jeg egentlig ikke helt. Jeg regner med det er fordi jeg er avhengig av koffein, og jeg drikker jo ikke kaffe så. Det er bare befriende og alltid ha en Monster-drikk i hånden.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Jeg drømmer om Coachella! Det ville vært helt vanvittig, og jeg tror nok at jeg trenger et år til før jeg kan svare på sistnevnte. Til nå har jeg dessverre ikke fått spilt på nok scener enda.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Hmm, Kygo – bare fordi «Fragile» er en av mine favorittlåter i musikk-historiens tid, haha.

Hvordan har corona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer for 2021?

Føler det har gått greit. Det suger å ikke få opptre, men da har man mye fint å glede seg til. Jeg har heldigvis hatt mulighet til å jobbe på Zoom med masse dyktige musikere fra overalt i verden – så det kunne vært mye verre. Satser på flere opptredener i år, pluss tidenes musikkvideo til en banger som skal ut. Målet er at musikkvideoen vinner en Grammy, hehe.

Se Også

Albumaktuelle Erlend Ropstad er helt konge!
Intervju

Albumaktuelle Erlend Ropstad er helt konge!

Erlend Ropstad har etablert seg som en markant skikkelse på den norske rockescenen de siste årene, og nå er han tilbake med albumet, «Gleden & Sorgen» [...]

Talentfulle Gunn Kvaale er ute med ny single
Intervju

Talentfulle Gunn Kvaale er ute med ny single

Gunn Kvaale, vinner av Luttprisen Årets Nykommer, ble listet nasjonalt på NRK P1 med singelen «Like I’m Made of Stone» i hele 17 uker på rad! [...]

Maud trollbinder med magisk elektro-pop EP
Intervju

Maud trollbinder med magisk elektro-pop EP

Bak pseudonymet Maud står den talentfulle nordnorske artisten, produsenten og vokalisten Kristine Hoff. Nøye innpakket i kalde synther, mørke beats, og prosessert vokal, trollbinder Bodø-artisten Maud [...]

Linnea Dale bobler av selvsikkerhet og lekenhet på sin nye single
Intervju

Linnea Dale bobler av selvsikkerhet og lekenhet på sin nye single

Fredag 10. juni slapp Linnea Dale den raffinerte og catchy låten, «Deep In A Dream» fra sitt kommende album som er denne «Ukens single» på NPS [...]

The Cruel Intentions er ute med et variert og solid album
Intervju

The Cruel Intentions er ute med et variert og solid album

Fredag 3. juni slapp det hardtslående bandet The Cruel Intentions det kritikerroste sleaze-albumet «Venomous Anonymous» på Indie Recordings, og som er denne «Ukens album» på NPS [...]

Hedda Mae er ute med bangeren «Another Stranger»
Intervju

Hedda Mae er ute med bangeren «Another Stranger»

Fredag 3. juni slapp sprudlende Hedda Mae den catchy låten, «Another Stranger» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er uten tvil Hedda Mae [...]