Pressefoto

Philip Cecil har teamet opp med Alexander Rybak og laget en av årets landeplager

Del Tweet

Musikkprodusenten Philip Cecil og Alexander Rybak slapp singlen ”Looking My Way” søndag 28. mai på strømmetjenestene, og som er denne ”Ukens single” på NPS Music.

Alexander har sagt at han lenge har hatt et ønske om å lage noe moderne, morsomt og friskt, og at Philip Cecil har gitt han denne muligheten med denne låten. Kombinasjonen med Alexander sin fele og vokal i en EDM- innpakning a la Philip Cecil er beviset på at dette samarbeidet har fungert bra, og ikke minst at fele og EDM er en god match. Låten er supercatchy og den kan fort bli en av sommerens landeplager. Musikkvideoen til låten, som du kan se litt ned på denne siden ble sluppet fredag 26. mai. Vi tok en hyggelig prat med Alexander og Philip Cecil om låten, samarbeidet deres og planer videre fremover.

Gratulerer med den supercatchy låten ”Looking My Way”. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

A: Den handler først og fremst om samarbeid, og om å støtte hverandre. Philip hadde trua på meg som EDM-sanger, og jeg hadde trua på ham som produsent. Pluss at vi begge kjenner kjæresten min, det er gøy. Teksten handler om nettopp det at den fineste dama i hele lokalet, har valgt å se på meg av alle gutter, og hvor deilig det føles.

Dette er på en måte en ”ny sound” i EDM-sammenheng. Hvem kunne tro at faktisk fiolin og EDM kunne fungere så bra sammen. Hvordan fikk dere idéen til å lage denne låten sammen, og ikke minst hvordan traff dere to hverandre?

A: Vi skal ikke skryte på oss å ha oppfunnet hjulet, og EDM-fiolin har jeg gjort med både Katastrofe og Gaute Ormåsen til stor suksess, men Philip inspirerte meg til å bruke fela på en ny måte, og i stedet for at det er folke-inspirert, høres fela mye mer jazzy ut med Philip Cecil bak rattet.

P: Det var veldig inspirerende å jobbe med en så dyktig og kreativ musiker som Alexander. Det at han hadde troen på at vi kunne få til noe kult sammen motiverte meg til å yte mitt beste.

Philip Cecil, du studerer for tiden lyd og musikkproduksjon på Noroff, og i fjor vant du prisen for beste studentarbeid på skolen. Kan du fortelle litt om det, din musikalske bakgrunn og hvem Cecil Philip er?

Det var veldig motiverende å få tildelt prisen for beste studentarbeid og se at hardt arbeid lønner seg. Jeg ble utsatt for musikk i tidlig alder. Min far spilte munnspill for meg hver kveld for å få meg til å sovne. Han har til og med bidratt på et par låter som du kan høre på Soundcloud’en min. Allerede som 6-åring satte jeg meg ned foran flygelet og foreldrene mine bestemte seg for at jeg skulle begynne på pianokurs. Etter mange år frem og tilbake med pianotimer tok jeg saken i egne hender og begynte å lære på egenhånd. Fra og med da fant jeg tidlig ut hvilke sanger jeg likte, og musikksmaken min begynte å ta form. Med moderne musikkproduksjon og nye sjangre, fikk jeg øynene opp for den nye musikken og bestemte meg for at dette er noe jeg vil drive med, derav studievalget og lansering av egne låter utenom.

For de som ønsker å vite hvem Philip Cecil er, så er jeg en gladgutt med masse energi. Når jeg setter meg et mål jobber jeg hardt for å nå det, og gir meg ikke før jeg er 100 % fornøyd. Jeg liker å ha mange baller i luften samtidig, av og til for mange, så det er mange sanger som ikke er ferdige, enda. 

Alexander, du er et multitalent som bokstavelig talt kan spille på mange strenger. Det er ikke første gang du har laget musikk på tvers av sjangre heller. Hvordan føler du deg komfortabel med å lage musikk ved å blande ulike sjangre og nå denne gangen EDM?

Vanligvis gjør jeg alt fra å skrive folkepop, barnemusikaler, DreamWorks-sanger til å arrangere for symfoniorkestre og lage cover-versjoner av Eurovision-låter. Men EDM-sjangeren er mye vanskeligere enn man skulle tro, nettopp for at den er så ren og enkel, og hver minste overflødige lyd kan ødelegge sangen. Mange norske DJ´er har prøvd å få meg med på sanger, men med unntak av Rykkinfella og Kristoffer Tømmerbakke fra Erik & Kriss, har jeg sagt nei takk i siste liten. Med Philip så hørte jeg et åpent sound, hvor det var rom for eksperimenter.

Philip Cecil, det er kanskje ikke så mange som vet at du faktisk er fetteren til Martin Danielle (CLMD) og at han er din musikalske mentor. Kan du fortelle litt om det og hva Martin har tilført ditt musikalske uttrykk?

Jeg har vært heldig som har hatt Martin som mentor de siste årene. Til tross for at vi har ulik sound så har han guidet meg på veien. Han har vært god på å gi feedback når det gjelder produksjonene jeg jobber med og ellers vært en god støttespiller.

Alexander, dagen etter ESC-finalen la du ut en nydelig tolkning av den portugisiske vinnerlåten på YouTube som har blitt veldig godt mottatt fra fjernt og nær. Hvorfor hadde du lyst til å gjøre dette, og kommer vi til å se deg som deltaker i den norske grand prix finalen igjen – nærmer seg jo snart 10 år siden du vant ESC med Fairytale?

Faktisk så lagde jeg videoen for en måned siden, da Portugal var ganske langt nede på bettinglisten. Jeg bare MÅTTE vise sangen til alle jeg kjente, og da halvparten svarte “vi skjønner ikke hva den handler om”, gjorde jeg et lite stunt og spilte inn en video med engelsk tekst. Jeg ville vente med å legge den ut til konkurransen var ferdig, og dagen etter finalen hadde jeg plutselig en cover-verjon av årets vinner!

Ja hvis jeg føler at jeg sitter på en sang som MÅ til Grand Prix, så blir jeg med. Jubileum eller ikke.

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som artister?

A: Det må ha vært å få høre ”Fairytale” sunget av Lars Lillo Stenberg. Det slår til og med da jeg var i Moskva i fjor og ble stående 4 timer i autograf-kø.

P: Det må være all den nye fansen jeg har fått etter at Alexander har postet bilder av oss begge på sosiale medier.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker dere å høre på for tiden? 

A: Jeg vil vel heller si at det er mye bra internasjonal musikk som blir laget av norske artister.

P: Våre norske DJ´er har vært med på å skape det moderne amerikanske soundet, og dét er dritfett. Mine personlige favoritter er “Breathe” med SEEB og “Sing Me To Sleep” med Alan Walker, da de faktisk tør å ha utypiske, melodiske akkorder i sangen.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

A: Jeg er en entertainer, så mine idoler vil alltid være Gene Kelly, Michael Jackson, Robbie Williams og Elvis.

P: Jeg lar meg ofte inspirere av artister og produsenter som Martin Garrix, Broiler og Matoma.

Hvilke andre musikalske planer har dere i 2017 – er det et album på gang (Alexander), kommer det flere singler fra dere sammen, og blir det konserter, festivaler fremover?

A: Jeg gjør ikke mer album, jeg liker heller å gi ut en og en sang på YouTube. Det kan være et klassisk stykke, en poplåt, et samarbeid med Philip Cecil eller bare en coverlåt, men jeg vil ALLTID ha noe visuelt til sangene mine, og gjerne en musikkvideo.

Ellers er jeg opptatt med å spille Ole Bull på Ørje ved svenskegrensen sammen med Dennis Storhøi i “Soot”-spelet, og lage min egen musikal basert på min bok og CD´er om “Trolle”.

P: Mine planer er å fortsette å jobbe hardt for å nå målene og drømmene mine.

Se Også

Alexander Rybak hyller sin mor på sin nye single
Intervju

Alexander Rybak hyller sin mor på sin nye single

At Alexander Rybak er en produktiv og kreativ sjel er det ingen tvil om, og nå er han aktuell med låten «Mom» som er en hyllest [...]

LILJA krysser grenser på mesterlig kultursamarbeid
Intervju

LILJA krysser grenser på mesterlig kultursamarbeid

Oddrun Lilja er en autentisk og spennende gitarist og komponist fra Oslos jazzscene som nylig slapp sitt kritikerroste debutalbum, «Marble» med superbandet «LILJA» som er denne [...]

Myra fra Stjernekamp er ute med bangeren «Dum & deilig»
Intervju

Myra fra Stjernekamp er ute med bangeren «Dum & deilig»

Myra er i vinden om dagen som deltaker i Stjernekamp, som EDVARD-prisvinner for sin tekst til låten «Hjemløs i egen ny», og for duetten, «Adams Sang» [...]

Kars markerer seg med breial smakebit fra kommende EP
Intervju

Kars markerer seg med breial smakebit fra kommende EP

Hva skjer når vaskekte hiphop-legender fra Bergen tar tak i en sertifisert østkant-ramp fra Oslo? Når det hittil relativt ubeskrevne bladet Kars flagger samarbeid med ingen [...]

Herlig sprut og humør fra undergrunnens Sex Judas
Intervju

Herlig sprut og humør fra undergrunnens Sex Judas

Medlemmer fra Beglomeg, Deathcrush og Whalesharkattacks bidrar på Tore «Jazztobakk» Gjedrem sin oppfølger til Spellemann-vinneren fra 2018. Sex Judas feat. Ricky startet som et soloprosjekt for [...]

Doddo tar et kraftig oppgjør med samfunnet på sitt nye album
Intervju

Doddo tar et kraftig oppgjør med samfunnet på sitt nye album

Fredag 4. september slapp Spellemannprisvinner Doddo albumet, «Tunge tider» som er denne «Ukens album» på NPS Music. I 1997 var det nesten umulig å slå på [...]