Foto: Vegard Giskehaug

7 Days In Alaska er ute med låten ”Cloud 9” som første smakebit fra albumet som kommer i oktober

Del Tweet

“Cloud 9” ble spilt inn i det legendariske Castle Recording Studio i Nashville. Et stort slott som tidligere var et av gjemmestedene til Al Capone, hvor blant annet Johnny Cash, Miley Cyrus og flere har spilt inn sitt album.

“For oss var det viktig å ivareta sounden vi er kjent for, samtidig tilføre up to date elementer. I “Cloud 9″ er det valg av synther, bruken av vokalsynth og oppbyggingen av låten som står ut som disse elementene. Samtidig som de store gitarlinjene, ekte innspilte trommer, catchy hooks og melodilinjer i verdensklasse er beholdt.”Christer Gundersen

For 7 Days In Alaska er “Cloud 9” det ultimate euphoria. Det er når man går igjennom vanskeligheter, kjemper og jobber hardt for å oppnå det man ønsker, at man virkelig kommer til Cloud 9.

Tidligere i år slapp bandet EP’en “Love Me Hate Me” som resulterte i både nasjonal radio- og tv-tid, samt flere konserter rundt om i landet. Vi tok en prat med bandet om blant annet den nye singlen og planene videre fremover.

Gratulerer med den fine låten ”Cloud 9”. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Tusen takk. Cloud 9 ble spilt in Caslte Recording Studios i Nashville, men vi skrev mye av den her i vårt eget studio i Norge. Vi har jo jobbet med debut albumet i 3 år snart. Vi startet innspillingen i Los Angeles og avsluttet den nå i sistnevnte Nashville.

Når man har jobbet såpass lenge med et spesifikt album og en sound, så blir man rett og slett flinkere på nettopp det – men også tryggere på hvem man er og hva slags rolle man har i prosessen. Derfor tror vi at innspillingen av blant annet Cloud 9 har vært den mest naturlige innspillingsprosessen vi har gjort hittil. Tror den beste og enkleste måten å forklare Cloud 9 på, både lydbildet og instrumentering, er at det en låt som hørtes ut som 7 Days in Alaska, haha. Det er vår sound, men også med nye elementer folk kanskje ikke har hørt oss gjøre før. Låten skrev vi for egentlig å motivere oss selv, da det å holde på med det vi gjør kan være vanskelig til tider. Men vi hørte fort at dette er noe andre også kan relatere seg til og derfor håper vi at dette er en låt som kanskje kan motivere folk som kanskje har vanskeligheter med å motivere seg selv.

Hvordan startet det for dere med musikk og sang, og hva er deres musikalske bakgrunn?

Martin begynte å synge da han var veldig ung. Christer startet med å ta pianotimer da han også var veldig ung, og Lars har musikklærere som foreldre så det var naturlig at han også startet som veldig ung. Men hva 7 Days in Alaska angår så er det vel den musikken vi har jobbet og utviklet oss i mange år for å kunne klare å skrive, samt også spille.

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Vi har jo som sagt brukt over tre år på debutalbumet. Det er klart at vi også har spilt en del konserter i løpet av de tre årene, men fokuset har hele tiden vært å skape et album som er interessant. Derfor har også det tatt mesteparten av tiden og fokuset vårt. Nå gjør vi jo det her på så og si heltid, og da får vi muligheten til å bruke mye tid i studio og på å videreutvikle oss selv. Så det har vært et kjempefint år siden vi har fått fullført det vi har brukt så lang tid på å lage. Det er også utrolig kult å se at følgerne våre vokser på globalt basis hver eneste dag, og at det dukker opp flere og flere folk på konsertene våre!

Hva vil dere si er det spesielle i bandets musikalske univers?

Store trommer, store gitarlinjer og pompøse vokaler. Helt hvorfor, vet vi ikke. Det er bare det som er naturlig for oss og også det vi vil lage.

VI faller definitivt under pop/rock sjangeren. Samtidig som vi hele tiden prøver å utfordre den og å utvide horisonten vår, og vi er ikke redde for å prøve ut nye og forskjellige elementer. Selv om vi er ferdig med vårt første album nå, kommer vi til å være opptatt av å ikke skrive det samme albumet to ganger.

Hvem er 7 Days In Alaska og hva liker dere å gjøre på fritiden?

7 Days in Alaska er Martin Bjerke, Christer Gundersen og Lars Takla. Et alternativt pop/rock band fra Skien. Vi ser på 7 Days In Alaska som det vi elsker å gjøre, en livsstil og en jobb. Når det kommer til hva vi gjør på siden av det, så er det veldig individuelt. Christer er veldig interessert i fotball (spesielt Manchester United og Odd Grenland). Lars går på skole i Danmark, så mesteparten av tiden hans går til det – og Martin er glad i bøker og fantasy filmer(haha).

Utover de tingene så er vi alle opptatt av å ha måter å koble av på. De er faktisk vesentlige, hvis ikke kan man bli litt psykisk utmattet. Derfor er vi også opptatt av å ha en relativt sunn livsstil og å holde oss i form. Det skal også sies at alle tre spiller litt sammen med andre artister også ved siden av.

https://www.youtube.com/watch?v=loq7W-29oW8

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som artister?

Vi er så veldig glad for å kunne si at vi begynner å få en del av dem. Så det føles nesten urettferdig å påpeke bare en, men vi tror det mest spesielle og det vi velger å trekke frem er en historie fra en konsert vi gjorde i Bergen for en liten stund tilbake. Vi la merke til en ganske ung jente som sto alene på fremste rad og gråt mens vi spilte. Man kunne se mascaraen falle av og det så ikke ut som hun hadde det så bra, så vi sa til manageren vår at vi ville at hun skulle komme opp backstage etter konserten for å høre hva som hadde skjedd.

vi husker ikke alderen akkurat her og nå og det irriterer oss veldig, men hun var i hvert fall ganske ung. Hun hadde tatt buss alene fra Stavanger for å se oss (som i seg selv er utrolig kult), men det viste seg at hun også slet litt med å være i rom med for mange mennesker og for mye lyd på en gang. Så grunnen til at hun gråt var fordi mens hun hørte låtene så sloss hun mot det hun slet med, og det var utrolig rørende. Så tusen takk til deg om du leser dette! Det er sånne som deg som gjør at det vi gjør er så utrolig verdt det.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker dere å høre på for tiden??

Her tror vi hver og en av oss vil mene forskjellig, og det skal også sies at vi mest sannsynelig ikke har fått med oss alt som har kommet ut i det siste. Aurora er en artist som vi virkelig føler bør få ros (som hun forøvrig også får). Aurora er 100 % seg selv og musikken hennes er så utrolig ekte, og det setter vi utrolig stor pris på.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Vi har veldig mange av dem. Artister/band som formet oss som enkeltpersoner da vi var yngre og band/artister som vi lar oss inspirere av nå. Noen av navnene vi kan trekke frem er: The 1975, Pvris, 30 Seconds To Mars og U2.

Kan dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Her tror vi at vi må gå for den historien vi gikk for litt tidligere i intervjuet. Da det er lite som kan toppe en som er villig til å gå igjennom det hun måtte gå igjennom, bare for å se oss live.

Hvilke andre musikalske planer har dere i 2017?

Nå nevnte vi jo et par ganger at vi har jobbet med albumet i tre år og at vi fullførte det i Nashville.

Så vi kan si at mer musikk kommer til høsten. Vi skal også gjøre sommerkonserter. Vi prøver å dekke hele Norge med sommerkonsertene men det er ikke helt opp til oss, men vi skal gjøre så godt vi kan for å møte alle følgere og støtterspillere våre, i hvert fall i Norge. Vi har også en del planer om å reise og spille utenfor Norge, men det er fortsatt på planleggingsstadiet. Så man kan vel si at 2017 er vårt største år hittil og vi gleder oss veldig til å vise frem ny musikk og ser frem til å spille den live.

Takk for en hyggelig prat, og til alle lesere, kom å bli med oss på Instagram, Twitter og Facebook, så holder vi alle oppdatert på hva som foregår der.

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]