Foto: Christian Zervos

Norges nye pop-snakkis strør om seg med heftige perler

Del Tweet

Stjerneskuddet Jonathan Floyd er Norges nye pop-snakkis. Med fem knallsterke og fengende singelslipp bak seg så har ikke oppmerksomheten latt vente på seg.

20 åringen kan på tross av sin unge alder vise til over to millioner streams, terningkast 6 hos VG, tittelen «Ukens låt», samt A-listing hos P3 på de to siste singlene «Heartbreaker» feat. Arif og «Danser på Kanten».

Jonathans forrige single «Danser på Kanten» har over 700 000 avspillinger, og nå er han ute med nok en heftig og dansbar låt, oppfølgeren «Perlene» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Låten leverer produksjon inspirert av 80-talls pop-rock, fylt med drivende basslinjer, atmosfæriske synther og en gitarsolo så euforisk og eksplosiv at den kan minne om verk av helter som Van Halen og Slash.

Inspirert av helter som The Weeknd og Unge Ferrari kombinerer unggutten atmosfæriske og retroinspirerte R&B produksjoner med melankolske og fengende melodilinjer som har imponert lyttere og tastemakers både nasjonalt og internasjonalt. Blant annet 730, Bands of Tomorrow og Tidal har gitt han statusen «one to watch» og spenningen er stor for hans kommende EP.
Vi tok en prat med Jonathan om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med knallsterke «Perlene». Kan du fortelle litt om prosessen og produksjonen av låten, og hva den handler om?

Tusen takk! Produsenten min og jeg tok oss en tur vekk fra byen for å skrive låter da vi skrev «Perlene». Den kom veldig naturlig for oss. Jeg var keen på noe litt mer rocka, rask bpm og gitarbasert. Den handler om en golddigger. En jente som pynter seg med statusen av å være med meg.

Å dra på med en hårete gitarsolo i 2021 er ballsy på en pop-låt; kan vi forvente oss mer gitar fremover fra deg, eller tenker du at dette er et engangstilfelle? Og; hvorfor valget av gitarsolo på akkurat denne låten?

Det er ikke én av mine kommende låter som ikke har gitar i seg. Det blir mer og mer en del av sounden min. Vi sendte låten til gitarist Joakim og spurte om han kunne legge på noe, og så fikk vi tilbake en sinnssyk gitarsolo. Produsenten min var litt usikker først, men jeg elsket den.

Låtene dine er alltid fengende dansbare, men samtidig sanser vi et slør av nostalgi og melankoli som hele tiden er like rundt hjørnet i lyduniverset ditt. Hvor kommer denne melankolske siden av deg fra, og hvor bevisst er du disse trekkene selv i produksjonsfasen?

Jeg vil si at jeg er en veldig melankolsk person. Jeg har vært gjennom mye og bærer på en ryggsekk med følelser og stemninger som jeg kan ta inspirasjon fra når det kommer til melodier i produksjonene mine.

Du er Norges nye pop-snakkis; ikke minst etter slippet av «Heartbreaker feat. Arif i fjor, og VG hvor kastet 6 på terningen. Hvilke tanker har du rundt dette, all oppmerksomheten, og hva føler du selv er det spesielle i ditt musikalske univers?

Jeg syntes det selvfølgelig er veldig stas. Jeg er heller ikke redd for at det blir mer snakk enn resultater. Jeg gleder meg til å vise hva jeg har å komme med. Jeg vet ikke helt hva folk synes er unikt med mitt univers, men jeg er glad for at de synes jeg er unik.

Denne Oslo-ungdommen er ikke gammel nok til å komme inn på nattklubbene som eventuelt åpner igjen når vaksinene kommer. Likevel lager rundt 18 år gamle Floyd mørk og hjerteknusende skarp dansbar musikk for altfor sene kvelder.

Tor Martin Bøe, VG

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg har levd og festet meg til å bli en introvert person. Jeg er glad i mennesker, men jeg har sett så mye forskjellig og hatt det så gøy at jeg har gått litt lei. Jeg er ganske spirituell. Jeg bruker mesteparten av fritiden min på å forbedre meg selv musikalsk. Øver, lærer og jobber hver dag. Jeg bruker også fritiden min på å bli et bedre menneske, få bedre selvtillit, meditere, og bli sunnere.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Begge foreldrene mine har vært veldig musikkinteresserte. Faren til faren min spilte i band og faren min spilte i band. Da foreldrene mine gikk fra hverandre flyttet faren min inn på verkstedet hvor han jobbet. Der hadde han et studio på loftet hvor jeg lærte meg å produsere. Da var jeg rundt 10 år.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Min sterkeste side tror jeg er musikalitet. Jeg vil si jeg er en uredd type fordi jeg lager det jeg vil og gir det ut uansett om jeg tror det vil slå an eller ikke.

Kan du fortelle litt om en av dine mest minnerike opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Jeg har ikke spilt så mye live enda på grunn av covid, men sist jeg spilte på Pride, trynet jeg på scenen – det glemmer jeg nok ikke på en stund.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg har mange, men idolet mitt er Michael Jackson. For meg er han en musikalsk gud.

Hva slags musikk liker du å høre på for tiden?

Jeg hører på musikk for inspirasjon. Det kan være alt fra klassisk musikk til Travis Scott.

Har du sett en bra film i det siste som du vil anbefale?

Jeg er en nerd når det kommer til filmer. Elsker cinema. Jeg så nylig «Wild at Heart». Den er syk.

Hvis du bare kunne spise en matrett resten av livet, hva ville du valgt?

Tapas.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Alt jeg har oppnådd på så kort tid er sprøtt for meg. Veldig takknemlig.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Kanskje gaming? Spiller nerdete spill som Skyrim osv., men jeg elsker det.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Drømmer om å selge ut Telenor Arena. Har ikke spilt så mye live så har ikke rukket å bli overrasket enda.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Røyksopp. Elsker det de gjør og tror vi kunne gjort fete ting sammen. Litt som The Weeknd Daft Punk Norway edition.

Hvordan har korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer videre for 2021?

Korona har hindret meg fra å spille live, men det er det. Planen er å slippe en EP i november, spille på by:Larm og fortsette å lage musikk.

Se Også

Jonathan Floyd har med seg Arif på ny banger
Intervju

Jonathan Floyd har med seg Arif på ny banger

19 år gamle Jonathan Floyd er Toothfairy sitt siste tilskudd. Inspirert av helter som The Weeknd og Unge Ferrari kombinerer unggutten atmosfæriske og retro inspirerte R&B [...]

Tuvaband med elegant og drømmende album
Intervju

Tuvaband med elegant og drømmende album

Tuvaband er en kritikerrost artist med en imponerende internasjonal profil som har over 40 millioner avspillinger på Spotify, og det er det eklektiske soloprosjektet til låtskriveren, [...]

Fet smakebit fra ATENAs kommende album
Intervju

Fet smakebit fra ATENAs kommende album

ATENA har opparbeidet seg til å bli en av de mest bemerkelsesverdige og eksperimentelle metalcore-bandene fra Norge, og beviser at den norske metallscenen har mer enn [...]

Haavard Mota, storbypopens godt bevarte hemmelighet albumdebuterer
Intervju

Haavard Mota, storbypopens godt bevarte hemmelighet albumdebuterer

Haavard Mota er en Oslo-basert låtskriver, som allerede har levert flere singler som har fanget både fans og pressens interesse. Første single «Penthouse svermeri» kom sommeren [...]

Vaarin er ute med sterk og mystisk smakebit fra sitt kommende album
Intervju

Vaarin er ute med sterk og mystisk smakebit fra sitt kommende album

I 2018 mottok Vaarin både terningkast 6 fra Dagsavisen og 5 fra Aftenposten for sin debutplate «Even If I Started Seeing Rainbows». Fredag 13. januar slapp [...]

Albumaktuelle Ledfoot har skapt sin egen sjanger med en helt spesiell signatur
Intervju

Albumaktuelle Ledfoot har skapt sin egen sjanger med en helt spesiell signatur

Den norgesbaserte amerikanske artisten Ledfoot slapp nylig albumet, «Coffin Nails» på TBC Records. Dette er både tøft, særegent og lekent. «Dette albumet ble spilt inn og [...]