Foto: Yvonne Haugen

Jonathan Floyd har med seg Arif på ny banger

Del Tweet

19 år gamle Jonathan Floyd er Toothfairy sitt siste tilskudd. Inspirert av helter som The Weeknd og Unge Ferrari kombinerer unggutten atmosfæriske og retro inspirerte R&B produksjoner med melankolske og fengende melodilinjer.

Da multitalentet Jonathan slapp sin første single i fjor viste han fort at han hadde kommet for å bli. «Ække Meg» ble lagt rett inn på B-listen hos NRK P3, og han fanget også fort vår oppmerksomhet, og låten ble «Ukens single» hos oss. Han fikk raskt et stempel som ung og lovende hos blant annet 730 og Tidal.

Med en sterk debut i sekken fortsatte Jonathan med å gi ut singlene «I Morgen Er det Glemt», «Ser Meg» og «Fly» som alle høstet listinger på P3, P3X og mP3.

Nå er han ute med bangeren «Heartbreaker» som er denne «Ukens single» på NPS Music., og VG kaster 6 på terningen. Med seg på låten har Jonathan fått med seg ingen ringere enn den norske pop-rap legenden Arif; kjent for landeplager som «BBB», «Hvem Er Hun» og «Alene». Med en funky, drivende produksjon, fengende melodier og en leken miks av sang og rap leverer låten en personlig historie om hjertesorg og problemer i et ungt forhold. Dette er en killer-låt – som dreper dansegulvet.

Vi tok en prat med Jonathan om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten «Heartbreaker» feat. Arif. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten?

Tusen takk! Det startet med at Lars Rossnes hadde laget en syk basslinje, og så jobbet vi sammen derfra. Vi var ute etter en litt retro sound med juno 80’s synther osv., men vi prøvde fortsatt å gjøre låten så tidløs som mulig.

Vi jobbet med låten en god stund og det var ikke før låten egentlig var ferdig at Arif la sitt vers. Vi hadde skrevet et andre-vers allerede, men vi følte at låten trengte noe litt annet og skjønte fort at det var en feature som var løsningen. Manageren gjorde magien sin, og så ble det session med Arif. Han er ekstremt dyktig og skrev et sterkt vers på overraskende kort tid.

Hva handler denne låten om?

Låten handler om det å gå inn i et giftig forhold og hvor blind man kan bli når man er forelsket. Uansett hvor «obvious» det er og hvor mange som sier at hun ikke er bra for meg, velger jeg å ikke høre før det er for sent og jeg får hjertet mitt knust.

Jonathan Floyd har laget en nostalgisk kjempe av en diskolåt i samarbeid med Arif – terningkast 6

Tor Martin Bøe, VG

Du har sluppet fem låter og samtlige låter er listet på NRK P3, «Heartbreaker» er også «Ukens single» på NRK P3. og i tillegg har du fått mye oppmerksomhet blant annet fra bransjen. Fremtiden ser lys ut for deg med andre ord. Hva tenker du om det og all den fine responsen du har fått?

Det er veldig inspirerende og givende å se at det jeg gjør gir resultater og at folk virkelig liker det. Jeg føler meg ikke trygg nok enda til å si at jeg har en lys fremtid, men jeg kommer til å kjøre på, fortsette å lage låter og håpe på det beste.

Hva er det unike i Jonathan Floyd sitt musikalske univers?

Jeg kan ikke helt putte fingeren på hva som er unikt med mitt lydbilde selv, men er veldig glad for at ting jeg gjør kanskje stikker seg litt ut og håper at folk etter hvert kan høre at «dette er Jonathan Floyd» uten å høre eller se navnet mitt på låten.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det siste året har jeg fått jobbe med mange flinke folk. Har blitt starstruck sikkert 20 ganger. Jeg har også oppnådd mer det siste året enn noen gang før. Dette året har gjort meg veldig inspirert og litt mer selvsikker.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg liker ikke å beskrive meg selv haha, men når jeg ikke lager musikk prøver jeg å være så mye som mulig med venner. Jeg har også begynt å trene litt, men uansett hvor mye fritid jeg har så går 90 % av tiden min til musikk. Hjernen min slutter aldri å tenke på musikk.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg er ikke helt sikker på når det startet, men har alltid vært interessert i musikk. Jeg var ikke gammel første gang jeg produserte min «første låt» i faren min sitt studio på loftet. Har alltid hatt et ønske om å skape, og det får jeg utløp for gjennom musikken.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Min aller største inspirasjon er Michael Jackson. Han har vært mitt idol siden 5 års alderen. Mange andre artister har kommet og gått som inspirasjonskilder siden da, men hvis jeg skal si topp 3 er det Michael Jackson, The Weeknd og Unge Ferrari.

Hva er det sprøeste, morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Jeg har ikke opplevd så mye sprøtt enda, men det morsomste hittil må være å se resultatene av å slippe denne låten. Alle tilbakemeldinger, terningkast, plasseringer på topp 50 osv.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Röyksopp. Jeg elsker det de gjør og jeg tror vi kunne fått til noe vilt sammen.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Min guilty pleasure i musikkverdenen er George Michael. Elsker masse av det han har gjort selv om mye av det kanskje er noe av det mest cheesy som finnes.

Hvordan har hele Covid19-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer for resten av 2020 og 2021?

Covid19 har ødelagt for mange spillejobber, men det har gitt meg masse tid til å jobbe med musikk, og det har gitt meg tid til å forske på sound rundt min kommende EP osv.

Se Også

Norges nye pop-snakkis strør om seg med heftige perler
Intervju

Norges nye pop-snakkis strør om seg med heftige perler

Stjerneskuddet Jonathan Floyd er Norges nye pop-snakkis. Med fem knallsterke og fengende singelslipp bak seg så har ikke oppmerksomheten latt vente på seg. 20 åringen kan [...]

Trollmannen fra Bergen albumdebuterer med vakker melankoli
Intervju

Trollmannen fra Bergen albumdebuterer med vakker melankoli

Askjell Solstrand aka. Askjell er den usynlige lyd-magikeren bak stjerner som Aurora og Sigrid. Allerede som 13-åring begynte han å produsere musikk og ble raskt tatt [...]

Albumaktuelle Erlend Ropstad er helt konge!
Intervju

Albumaktuelle Erlend Ropstad er helt konge!

Erlend Ropstad har etablert seg som en markant skikkelse på den norske rockescenen de siste årene, og nå er han tilbake med albumet, «Gleden & Sorgen» [...]

Talentfulle Gunn Kvaale er ute med ny single
Intervju

Talentfulle Gunn Kvaale er ute med ny single

Gunn Kvaale, vinner av Luttprisen Årets Nykommer, ble listet nasjonalt på NRK P1 med singelen «Like I’m Made of Stone» i hele 17 uker på rad! [...]

NORSK SALME OG FLAMENCO-JAZZ FRA HANNE TVETER
Presseskriv

NORSK SALME OG FLAMENCO-JAZZ FRA HANNE TVETER

Hanne Tveter lanserer duettsingel med spanske Diego Amador, Grammy -nominert flamenco artist i verdensklasse. «Eg veit i himmerik ei borg/ Un Castillo en el Cielo», er [...]

Maud trollbinder med magisk elektro-pop EP
Intervju

Maud trollbinder med magisk elektro-pop EP

Bak pseudonymet Maud står den talentfulle nordnorske artisten, produsenten og vokalisten Kristine Hoff. Nøye innpakket i kalde synther, mørke beats, og prosessert vokal, trollbinder Bodø-artisten Maud [...]