Foto: Morten Bendiksen

Leona Griffin med herlig versjon av Ne-Yo´s superhit

Del Tweet

Fredag 22. januar slapp den talentfulle artisten Leona Griffin sin egen versjon av super-hiten, «So Sick» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Den amerikanske superstjernen Ne-Yo sin låt gikk på repeat på jenterommet på 2000-tallet, og den har over 423 millioner avspillinger på Spotify.

Leona gjør en lekker «stripped down version» hvor stemmen er hovedfokuset og følelsene hennes tar styring. Dette er også ganske ironisk, da hun synger at hun er «so sick of lovesongs» når mesteparten av låtene hennes handler om kjærlighet og følelser.

Som hun sier selv; «Sannheten er at jeg dveler og blir minnet på tidligere brudd når jeg heller vil fokusere på å se fremover».

Som 15-åring ble Leona signert til et Pink Soda Records. Et år senere slapp hun sin debut-EP og gjorde konserter foran store folkemengder, opptil 15 000 i de største byene i Norge.

Responsen etter dette har stort sett vært den samme – Leona er en artist som setter spor og som man ikke glemmer med det første. Leona ønsker å oppfordre folk til å finne det unike og eksperimentelle i seg selv, som hun gjør gjennom musikken sin. Dette året skal Leona grave dypt i seg selv, og la sitt sanne jeg skinne.

Vi tok en prat med henne om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten «So Sick». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten, hva den handler om og litt om lydbildet i den?

Tusen takk! For noen måneder siden fant jeg ut at jeg ville finne en eldre låt som jeg på en måte kunne «bringe til live» igjen. Hvilken låt jeg ville covre, var et ganske enkelt valg. «So Sick» har alltid vært min favoritt-låt. Låten handler om det å være lei av kjærlighetssanger, og det å gå gjennom et brudd. Dette er en låt jeg føler man kan relatere seg til, både når det gjelder kjærlighet, og når det kommer til at man har mistet noen generelt. Det tok ikke lang tid før prosessen rundt produksjon og det å skape mitt «take» på låten startet. Det var viktig for meg at denne prosessen ble gjort nøye. Jeg jobber heldigvis med talentfulle produsenter som er flinke til å skape akkurat det jeg ser for meg.

Dette er din versjon av superhiten til artisten Ne-Yo. Kan du fortelle litt om det, ditt forhold til denne låten og hvorfor du ønsket å lage en egen versjon av den?

Ne-Yo har alltid vært mitt idol innen musikk. «So Sick» har alltid vært en spesiell låt for meg, og som jeg nevnte tidligere, en favoritt. Den har blitt spilt i stuen hjemme hos meg siden jeg var liten. Det er kanskje derfor jeg får en følelse av trygghet hver gang jeg hører den. Jeg har alltid ønsket å lage min egen versjon av denne låten. Ikke bare fordi den er fin, men fordi jeg elsker å synge den.

Hva er det spesielle i Leona sitt musikalske univers?

Noe av det mest spesielle med mitt musikalske univers tror jeg er at det er ganske stort. Jeg hører på, og lager utrolig mye forskjellig musikk. Dette er noe jeg er svært glad for, fordi jeg oppdager nye låter og dyktige artister fra alle mulige spektre hele tiden.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er veldig sosial og elsker å møte nye mennesker. Jeg er utadvendt og omgjengelig, samtidig som jeg tror jeg er god til å tilpasse meg. Min fritid bruker jeg på å henge med venner, selv om det ikke er så mye av det nå. Jeg tilbringer selvfølgelig også en del tid med familien min.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har sunget og elsket musikk hele livet. Det tror jeg kommer av at vi alltid har hørt mye på musikk hjemme, og at foreldrene mine er store musikkelskere. Før hadde jeg veldig sceneskrekk, trodde jeg, helt til jeg opptrådte i et talentshow på ungdomsskolen for 4 år siden. Etter å ha vunnet den, så var ikke det å stå på scenen så veldig skummelt. Det er noe med det å få bekreftelse på at man er god.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det siste året har vært ganske turbulent på musikkformen. Året 2020 startet egentlig veldig fint. Jeg fikk blant annet muligheten til å spille hos P3-live med Christine Dancke, noe som var utrolig stas. Før Norge gikk i lockdown, så rakk jeg også å reise til Berlin i Tyskland for første gang. Der deltok jeg på en camp med Roba og Ultra. Det var veldig spennende og lærerikt å møte mange dyktige låtskrivere, produsenter og artister. Det var der jeg blant annet møtte den danske artisten Wafande som jeg ga ut «So stupid» med i fjor sommer. I og med at man ikke kunne spille så mye live i fjor, så gikk mye av tiden til å ha så mange sessions som mulig. Det har vært gøy å lage masse ny musikk, og jeg gleder meg utrolig mye til å slippe den. Jeg har lært utrolig mye nytt både som låtskriver og vokalist, i og med at jeg har hatt god tid både hjemme og i studio til å øve. Jeg var derimot veldig heldig som fikk bli med på Bølgen sin konsert i oktober, samme dagen som vi slapp låten «Ung og dum» sammen. Det var utrolig gøy å endelig få spille live igjen! Året ble avsluttet med en fantastisk julegave 1. juledag, da DJ-ene Gabry Ponte og Martin Jensen slapp låten «Give my all» med min vokal og tekst. Alt i alt var fjoråret et fint og ganske så lærerikt år.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Annet enn Ne-Yo som et musikalsk forbilde, så har jeg alltid sett veldig opp til artister som Rihanna og senere Dua Lipa. Dette er to kvinner som er utrolig dyktige og talentfulle. De virker som to veldig bestemte damer, noe som jeg beundrer. Jeg kunne selvfølgelig nevnt mange flere som Ariana Grande, Kehlani – you name it.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Det er utrolig mye bra norsk musikk om dagen. For tiden hører jeg en del på norsk rap. Jeg er blant annet fan av den nye låten til Isah og Emilie Nicolas «Who’s gonna love you». Ellers hører jeg en del på Unge Ferrari eller Arif som er mine to norske favorittartister.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Jeg tror nok det morsomste jeg har opplevd som artist hittil er å spille på VG-lista turneen. Det var en helt syk følelse å stå på en scene foran 15 000 mennesker.

Kan du fortelle litt om en av dine mest minnerike opplevelser fra en av dine liveopptredener?

En av de mest minnerike liveopptredener jeg har hatt var da jeg fikk spille på selveste Norway Cup! Det var ekstra spesielt i og med at jeg har sett på søsteren min spille fotball der, og ikke minst vinne Norway Cup flere ganger. For meg har det alltid vært veldig stas å se på artistene som har spilt der. Da jeg var mindre var jeg veldig stor fan av Astrid S blant annet, og husker jeg løp bort til scenen for å se henne spille. Det var derfor utrolig gøy å oppleve å stå på den store scenen selv.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Min største guilty pleasure må være at jeg elsker å spise mozzarella ost, haha. Da mener jeg bare mozzarella ost helt for seg selv, altså uten tilbehør. Jeg vet ikke om dette er så veldig rart, men jeg vet ikke om noen andre som gjør det. Det er noe av det beste jeg vet.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Et sted jeg drømmer om å få spille på må være Coachella. De største artistene har spilt der, og det virker som at det alltid er veldig god stemning. Det ville i hvert fall vært helt sykt. Den scenen som har overrasket meg mest må være scenen jeg spilte på i Bergen under VG-lista turneen. Den var mye større enn det jeg hadde forventet.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Hvis jeg kunne valgt en norsk musiker som jeg ville jobbet med per dags dato, ville det vært Matoma eller Kygo. Jeg følger endel med på The Voice og der virker Matoma som en utrolig herlig person. Kygo også virker veldig dyktig, han har blant annet jobbet med flere ulike artister som jeg ser opp til. Musikken deres er utrolig fet, og jeg tror vi hadde fått til noe veldig bra sammen.

Hvordan har Covid19/korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer for 2021?

Korona-perioden har vært veldig opp og ned for min del, men jeg føler at jeg har klart å gjøre det beste ut av det. Det har vært veldig lite live og mest sessions, noe som egentlig har vært helt greit. Jeg har derimot fått mye tid med mine nærmeste, noe jeg setter stor pris på.

Se Også

16-årige Leona Griffin har et unikt talent, og er en artist å se opp for fremover
Intervju

16-årige Leona Griffin har et unikt talent, og er en artist å se opp for fremover

Leona Griffin er ute med sin tredje single «Love Me» som ble sluppet fredag 3. mai, og som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]