Foto: Jostein Vedvik

16-årige Leona Griffin har et unikt talent, og er en artist å se opp for fremover

Del Tweet

Leona Griffin er ute med sin tredje single «Love Me» som ble sluppet fredag 3. mai, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Dette er en ektefølt og autentisk låt som viser hvilken rå artist Leona Griffin er med sin fantastiske vokal og rørende tekst. Hun er en artist som har kommet for å bli, og ikke minst en artist for fremtiden.

«Love Me» er en urban poplåt som kombinerer et både generisk og deilig moderne sound, med en energisk elektrisk gitar og sårbar vokal. Låten er perfekt for en sommerkveld med en deilig atmosfære som får deg til å chille, reflektere og bevege deg. Dette er en låt som folk flest vil like, og som formidler både kjærlighet og lidenskap. Leona skrev låten sammen med produsent Mats Koray Genc og låtskriver KAZ.

Leona Griffin slapp sin debutsingle «Complicated» i januar, etterfulgt av «This is not a lovesong» i mars. Begge låtene mottok bred støtte fra streamingtjenestene og radio.

Leona Griffin sin musikk har blitt godt mottatt med listing i hele Skandinavia, Russland og USA. Hennes siste utgivelse var å se på noen store lister, som «Ny pop», «Hits don´t lie» og «Best of the week». Leona Griffin er helt unik med sin spesielle stemme kombinert med lovende potensiale som låtskriver, og alt i en alder av 16 år.

Leona Griffin er fra Nes i Akershus, og tross sin unge alder skriver hun låter og synger som om hun ikke har gjort annet. Leona har noe spesielt å tilby lytterne, og i året som har vært, og som kommer, serverer hun publikum heftig musikk, i pop/urban sjangeren. Det foreligger store planer for Leona Griffin med jevnlige utgivelser, kombinert med langsiktig og strategisk bruk av sosiale medier. Allerede merkes en økende interesse hos fans og i bransjen for det unge talentet. Leona Griffin skriver ærlige låter om kjærligheten og livets oppturer og nedturer. Gled deg til en musikalsk kjærlighetshistorie, med selvskrevne låter, blandet med lekne og nynnbare melodier, både up-beat og slow jams. EP kommer til høsten. Vi tok en prat med henne om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Gratulerer med din tredje single, «Love Me». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten, hva den handler om?

Tusen takk! «Love me», som mine tidligere singler, handler om kjærlighet. Denne gangen handler det om å være i et «toxic relationship». Forholdet er som et slags spill, og den andre personen vet hvordan å spille kortene sine, og derfor tilgir man personen gang på gang. Låta handler om å vite at noe er galt, men ikke vite hva man skal gjøre med det. Det kan ha med frykten for å være ensom å gjøre.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det siste året for meg musikalsk sett har vært veldig spennende og veldig nytt. For et år siden hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få muligheten til å gjøre dette, og jeg er utrolig takknemlig. Jeg har fått muligheten til å uttrykke meg på en måte jeg aldri har gjort før, ved å lage låter i studio, spille inn musikkvideoer og spille live. I tillegg har jeg møtt utrolig mange dyktige og snille folk i musikkbransjen.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har sunget hele livet, men første gang jeg sang i studio var for litt under et år siden. Jeg har alltid vært veldig glad i musikk, og vi hører mye på musikk hjemme hos familien min. Jeg har også skrevet sanger siden jeg var liten. Jeg fant ut at dagbok-skriving ikke var noe for meg, og begynte å legge på melodier til de tankene jeg hadde i stedet. Så med det sagt, så kan man vel si at alle de sangene jeg skriver er en del av dagboken min. Jeg har tidligere vært usikker på om jeg er god nok, men det siste året har jeg bygget opp selvtilliten min.

Musikk er min store lidenskap, og det er en drøm å kunne dele musikken min med andre.

Hvor henter du inspirasjon fra til å skrive låter?

Inspirasjon henter jeg fra det aller meste. Det kan være hendelser i mitt eget liv, min familie og venner, kloke ord, rare lyder og andre ting. Det meste inspirerer meg egentlig. Dette året har jeg skrevet mye om kjærlighet, og der henter jeg nok inspirasjon fra mine egne erfaringer. Kjærlighet er vanskelig og komplisert, og kanskje derfor «lett» å skrive om, for meg.

Hva vil du si er det spesielle eller unike i ditt musikalske univers?

Musikk er noe jeg trenger og noe som får meg til å føle noe. Musikken er min store lidenskap, og derfor er mitt musikalske univers noe spesielt og ekte. I musikken får jeg uttrykke meg, den jeg er og mine erfaringer. Alt jeg gjør, musikalsk sett, kommer fra hjertet. Jeg har kun vært i musikkbransjen i underkant av et år, og jeg har klart å holde på meg selv, og vil gjøre det også fremover. Jeg er bare 16 år, og det er jo litt spesielt i seg selv. Jeg vil ikke bli anerkjent for å være ung, men heller for å dele historier som andre kan relatere seg til. Det går an å føle på kjærlighet og sorg selv om man bare er 16 år. Musikken har alltid vært der for meg, både i gode og vonde tider, og jeg ønsker å være der på samme måte for andre. Jeg er glad for at jeg får muligheten til å vise meg frem, og forhåpentlig skal jeg drive med musikk resten av livet.

Du blir sett på som en ung og lovende låtskriver med en spesiell stemme og du har fått bred støtte fra streamingtjenestene for dine 2 foregående singler. Hva tenker du om responsen du har fått så langt tross og hvor langt kan Leona gå?

Responsen jeg har fått har vært over all forventning, det er ganske sykt. Jeg er veldig takknemlig for det teamet jeg har rundt meg, og alle de som har troen på meg. Responsen så langt har gitt meg selvtillit og en enorm boost til å jobbe på videre og utvikle meg som artist. Jeg er villig til å jobbe hardt og gi alt for å kunne nå så langt som mulig og dele så mye som mulig av musikken min.

Hvem er Leona Griffin og hva liker du å gjøre på fritiden?

I utgangspunktet er jeg en vanlig jente, som går på en videregående skole i Årnes, og henger med venner og familie. Dette gjør jeg fortsatt, men nå kombineres det med å være artist på heltid. Jeg tilbringer mye tid hjemme, særlig på rommet mitt med gitaren min og skriveboken. Jeg er også mye med venner og familie, og det gir meg mye inspirasjon som jeg tar med i låtskriving og musikken. Som regel hører jeg alltid på musikk, synger masse og skriver masse. Musikk er både fritid og fremtid.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg synes det finnes utrolig mye bra musikk der ute og mange gode forbilder. Jeg har selvfølgelig noen jeg følger ekstra godt med på, som Dua Lipa, Neyo og Ariana Grande. Dette er noen sykt bra artister, noen av de største i verden, og det er fordi de jobber hardt og synger helt fantastisk.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg er stor fan av Unge Ferrari, og han er en av de få norsk-syngende artistene jeg hører på. Han er så utrolig dyktig, og det høres godt at både melodi og ikke minst teksten i sangene hans kommer rett fra hjertet.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Det sprøeste jeg har opplevd som artist hittil er vel at låtene mine har kommet på såpass mange lister på Spotify og Apple Music, noe som er helt rått. Jeg hadde aldri trodd at låtene mine skulle komme på spillelister med mange hundre tusen følgere. Det har også vært utrolig gøy å høre låtene mine på radio, det føles helt spesielt. Jeg har også gjort et radiointervju som var veldig stas og nervepirrende. Det mest spesielle må ha vært å se hvor mange som hører på musikken min. Da kan jeg se at det faktisk er flere enn mine venner og familie som hører på, og det er rart, men veldig gøy. Responsen har vært overveldende, og det er helt utrolig at så mange har troen på meg.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Hvis jeg kunne jobbet med en norsk artist hadde det uten tvil vært Unge Ferrari. Ellers står Madcon-gutta høyt på listen. Det er tre utrolig kule artister som lager sykt bra musikk og har gode historier og verdier. I tillegg hadde det vært veldig kult, som en jente fra bygda, å få jobbe med noen av de største urbane artistene vi har i Norge.

Sjanger

Norsk Pop

Det finnes utrolig mye bra norsk pop! I vår pop-liste finner du både aktuelle nyheter, noen klassiske perler og en og annen ukjent skatt som fortjener [...]

Les mer

Hvilket sted/scene i Norge drømmer du om å spille på?

Det hadde vært sykt å få spille i Oslo Spektrum og det er også en stor drøm. Det hadde også vært veldig gøy å spille på store festivaler, som Øya eller Palmesus eller store festivaler i utlandet. Festivaler er god stemning og mye liv. Å få dele musikken min med så mange mennesker på en gang, er noe jeg vil jobbe hardt for. Jeg starter i det små, men kanskje en dag.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure og hvorfor akkurat denne?

Min guilty pleasure eller obsession må være popcorn, haha. Alle som kjenner meg vet at jeg elsker popcorn. Jeg velger det over alt annet godt.

Hvilke planer har du videre i 2019?

Dette året har vært mitt første år som artist. Jeg slapp som sagt min tredje single nå på fredag, og det kommer flere av disse resten av året. Jeg har mange låter jeg ønsker å gi ut, og jeg kommer til å slippe musikk jevnlig. Jeg jobber frem mot en EP, så vi får se. Ellers skal jeg spille mye live. På årets Musikkfest i Oslo, kan dere se meg på flere scener, og det gleder jeg meg veldig til. Jeg har et bra team rundt meg så for min del blir det fokus på å skrive låter, øve på sang, øve på å opptre og gi alt jeg har. Jeg har opplevd mye allerede, men jeg føler at dette bare er starten.

Se Også

Leona Griffin med herlig versjon av Ne-Yo´s superhit
Intervju

Leona Griffin med herlig versjon av Ne-Yo´s superhit

Fredag 22. januar slapp den talentfulle artisten Leona Griffin sin egen versjon av super-hiten, «So Sick» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Den amerikanske [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]