Foto: Simen Stensbøl

Lei av å få dritt i livet? Paria har motgiften mot low blows

Del Tweet

Etter mye motgang har Paria endelig kommet opp med en låt som kan kurere mot slag under beltestedet.

Paria bangstartet karrieren med låten «91» i slutten av 2017, et resultat av en SoundCloud linkup med LA-produsenten Halp. Etter dette har hun fått radiolisting og avspillinger i Norge og utlandet på P3 og BBC York. I starten av februar var hun også en av de 8 heldige som konkurrerte om å gå videre til Urørt finalen 2018. Nå er hun aktuell med den catchy oppfølgeren, «Low Blow» som hun slapp fredag 13. april.

Da Paria først kom til Oslo gikk hun fra jobbintervju til jobbintervju og kom ut med det samme resultatet hver gang, og da hun endelig fikk seg en jobb ble bedriften nedlagt etter kort tid. Da bestemte Paria seg for at hvis man skal komme til det stedet man ønsker å være i livet må man ta ting i egne hender. Dette ble grunnlaget for låten «Low Blow», og nå håper hun alle i samme situasjon kan bli kvitt alt av negativ energi ved å synge med på den.

«Jeg har alltid tenkt at jeg må skaffe meg en jobb med sikker inntekt, og pleide å tenke at ved å ikke gjøre det så kommer jeg ikke til å kunne klare meg selv og få en bra fremtid. Etter å ha prøvd og feilet, og jobbet i forskjellige bransjer så kom jeg til konklusjonen at det bare er musikken som gjør meg glad, og at jeg rett og slett ikke klarer å gjøre noe annet. Hvis jeg gjør det så kommer jeg til å ødelegge livet mitt med å drive med noe jeg ikke er glad i. Så jeg valgte å «let the world know» at jeg ikke tar imot noen low blows igjen, og at jeg er all inn med musikk som min path.» Paria

«Low Blow» spiller på hele følelsesregisteret, og i refrenget ønsker hun å gi alle muligheten til å bli kvitte seg med alt det undertrykte sinnet man bærer på og bare slippe det ut.

«Sangen oppstod ved at jeg med all frustrasjonen jeg hadde fra tidligere begynte å belte «Hell No, ain’t gonna be no Low Blow», og det digget vi, det passet bare så bra inn med hele tanken bak låten som er å si «faen ikke!» til all nedgangen du møter og bare skriker «det her skal jeg klare». Jeg vil at «Low Blow» skal bli et anthem for alle som har fått dritt i livet og vet at de fortjener bedre, og som jobber hardt for å bevise alle og kanskje spesielt seg selv at de er sterke og klarer å bestemme hva de vil gjøre i livet.» – Paria

Gratulerer med den catchy singlen «Low Blow». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Tusen takk, Jeg hadde en dritt dag på jobben min rett og slett. Jeg jobbet som barista, og så skulle jeg til studioet etter det, sammen med Simen (min samboer). Vi var ganske slitne og så begynte vi å skrive, men vi kom på ingenting som vi synes kunne funke. Etter 4 timer i studioet sa jeg bare at han skulle trykke på record, og jeg skulle synge det første som jeg kom på, og så begynte jeg å belte ” Hell no! Ain’t gonna be no low blows” og vi digget det. Deretter skrev vi en hel sang rundt det å si ”ikke faen” til all dritten man får i livet.

Hva er det spesielle eller typiske i Paria sitt musikalske univers?

Jeg har vært veldig glad i en god del forskjellige sjangre opp igjennom, og jeg hørte på diverse artister alt i fra Beyonce til One Republic, Ne-Yo, Jay-Z og J-lo. Så jeg er veldig glad i å blande sjangre fordi det er det som er naturlig for meg. Derfor synes jeg at musikken min ikke likner på det som lages nå av kvinnelige artister i Norge. Jeg vil si at man kan høre referanser til early 2000s pop og RnB i musikken min. Jeg elsker Beyonce og har alltid vært glad i å bruke masse harmonier og koringer, og det er nok det man merker først når man hører på musikken min.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det har vært helt utrolig. Jeg har først og fremst blitt listet på radio og det har vært en av mine største drømmer helt siden jeg var liten. Jeg kan fortsatt ikke tro at jeg kan bare slå på radioen, og så er det en mulighet for at sangen jeg har laget spilles der – helt sykt! Jeg har sluttet på jobben min som barista for å være en full-time artist nå fordi det er det jeg ønsker å gjøre resten av livet mitt og har jobbet hardt for. Å lære å være en artist har ikke vært lett og det har vært veldig mye å gjøre og lære, men heldigvis har jeg Simen som tar seg av lærerjobben og hjelper meg med å bli mer profesjonell.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg kommer fra en musikalsk familie. Mamma og pappa spilte musikk da jeg var liten og tok meg med på de private konsertene de hadde og jeg var med på hver eneste øving så det ble naturlig for meg å begynne med musikk. Men det var ikke før jeg så Beyonce opptre på en konsert jeg gjorde det til mitt livs mål å bli en artist. Jeg kommer nemlig fra et sted hvor det ikke er så lett å drive med musikk for kvinner, men da jeg så Beyonce opptre, og så alle de menneskene som hun klarte å underholde og spre glede til med musikken sin visste jeg at jeg ville gjøre akkurat det samme. Jeg spilte fiolin en stund, men det gikk ikke så bra – haha. Moren min begynte å bli irritert på at det ikke var noe fremtid i min fiolinopplæring, men så lærte jeg meg å spille piano og begynte å skrive egne låter da, de var ganske pinlige i starten, men etter hvert begynte jeg å bli god på det. Da jeg var 13 år flyttet vi til Tyrkia og der fikk jeg en gitarlærer som hadde troen på meg, og han fikk meg til å stå på en scene og synge. Han tok meg også med til studioet sitt hvor vi lagde en låt sammen som ble med på platen hans.

Hvem er Paria og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er 21 år gammel og er fra Iran, vokst opp i tre forskjellige land Iran, Tyrkia og Norge. Kom til Norge for snart 5 år siden, og har bodd i Egersund, Stavanger, Lillestrøm og Oslo. Bor i Oslo akkurat nå. Jeg snakker 5 språk. Jeg vil si at jeg er en ganske sta person og det er en av grunnene at jeg ikke har gitt opp drømmen min selv om det til tider har vært tøft å drive med det. Jeg er kjempeglad i pandaer og mais. Er en stor Beyonce fan, og så er jeg er hektet på riffs og runs.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Det må være da jeg fortalte at jeg ikke hadde kjøpt julegaven (en panne) som mamma ønsket seg enda hos Ruben på liveradio, og selvfølgelig så hørte mamma på. Ble ingen stor overraskelse da hun åpnet gaven på julaften for å si det sånn.

Spilleliste

Minglemix Vol.1

Les mer

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg liker å gå igjennom låtene på Urørt, noen ganger blir jeg utrolig imponert over de unge artistene som legger ut musikken der og har gjort alt selv. Så har vi jo Karpe Diem da som aldri skuffer. Jeg liker Arif og Chris Abolade, men jeg har vært hektet på en låt som heter «Høyere» av bandet Regnvær, de er rå.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Altså, det må være Beyonce fordi hun han jo hele pakka, og hun er en fantastisk entertainer. Jeg synes at det å være artist er mer enn å lage musikk å legge den ut. En artist er jo en som skal formidle kunst og jeg synes hun gjør det klart ved å være så dyktig til å opptre live og med den visuelle kunsten sin – hun har vært den som har inspirert meg til å ville være en artist. Ellers er det Ne-Yo, One Republic, Jamie Fox, Ella Fitzgerald og Amy Winehouse.

Kan du fortelle litt om et/en av dine beste minner/opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Venninnen min meldte meg på en lokal festival i Egersund en gang, og hun glemte å si det til meg før selve festivaldagen, og jeg hadde ingen som jeg kunne spille sammen med. To timer før festivalen begynte gikk vi rundt på hotellet der alle artistene var og spurte om de ville spille en sang med meg, og heldigvis var det et indieband fra England som sa ja. Vi øvde en gang og gikk på scenen og jammet, og folk digget det. Etter giggen kjørte vi til stranden og campet der og spilte musikk helt til morningen. Det var veldig gøy.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Karpe Diem.

Utfordring: nevn 1 stk. norsk «guilty pleasure»?

Paradise hotel.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2018?

Jeg har blitt booket til å spille support for Fickle Friend i april, og så spiller vi på Rockefeller den 9. mai under Himmelen festivalen. Jeg kommer nok til å slippe en del singler i år eller kanskje det kommer en EP med masse bra musikk. Jeg har en del musikk som jeg ikke klarer å vente med å dele med folk. Det vil også komme en musikkvideo til ”Low Blow” i mai.

Se Også

Paria med to låter i serien «Hjem til jul»
Intervju

Paria med to låter i serien «Hjem til jul»

Fredag 4. desember slapp Paria den herlige låten «If I’m All Alone» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Her får vi høre henne i [...]

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]