Foto: Sara Abraham

Emelie Hollow ute med sterk tvilling-låt om kjærlighetens kontraster

Del Tweet

Nylig slapp Emelie Hollow dobbeltsingelen, «Take My Love» & «Please Don’t Give It Away» på Universal Music Norge, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Tvilling-låtene er hentet fra det kommende albumet «Solitude» som slippes i mai 2023.

De fleste av sangene er laget foran peisen i løpet av en uke i ensomhet, på en avsidesliggende hytte i Rondane. Sangene på albumet har blitt sluppet to og to, og representerer dualiteten av følelser en kan ha når man blir forelsket. Låtene er som tvillinger som går sine egne veier.

De to nydelige låtene «Take My Love» med sitt mørkere motstykke «Please Don’t Give It Away» ble sluppet 10. februar.

«Kanskje et av de mer tydelige parene fra albumet. De spiller på hverandre både tekstlig og melodisk. Begge låtene har nesten samme tekst og melodilinje i refrengene, men den ene går i dur, og den andre i moll».

Take My Love er en upbeat, glad kjærlighetserklæring som nesten er på kanten til å være litt naiv, mens dets motstykke og på mange måter fortsettelse Please Don’t Give It Away handler om hvor skjørt det føles å slippe noen inn.

«Der Take My Love snakker om hvordan ingenting kan måle seg med den kjærligheten jeg opplever nå, er dens motstykke der for å minne om at alt det gode plutselig en dag kan forsvinne.» – Emelie Hollow

De første to låtene ut var «I Don´t Believe It» med sitt lysere motstykke «No One’s Ever Looked at Me Like That». Disse har fått fine omtaler i Dagsavisen, 730 og Aftenposten som trillet 5 på terningen og skrev om I Don´t Believe It; «låten bygger seg opp til noe større, uten å miste intimiteten. Vokalen er medrivende, fra hvisk til utblåsninger».

Selv ser Emelie Hollow på låt-parene som slippes som tvillinger mer enn som direkte motstykker – om enn tvillinger som trekker i hver sin retning. Albumet er i det hele tatt bygd konseptuelt rundt en rekke ulike tvillingpar, låter som opptrer to og to og nærmest snakker med hverandre, eventuelt om hverandre, bak den andres rygg.

«Jeg tenker på det litt som Rødhette og Ulven. Rødhette er Forelskelsen, på vei gjennom skogen; glad, bekymringsløs, nesten litt naiv, helt uten å ane at Tvilen, i Ulvens skikkelse, lurer i buskene», avslutter hun.

Vi tok en prat med Emelie om blant annet dobbeltsingelen, HIFI, mat og planene videre fremover.

Gratulerer med, «Take My Love» og «Please Don’t Give It Away» som er hentet fra ditt kommende album. Kan du fortelle litt om det, prosessen rundt låtene og litt om lydbildet i dem?

Tusen takk! Da jeg skulle skrive mitt nye album, ville jeg reise bort på en hytte for å se hva som skjedde i hodet mitt da jeg var helt alene. Jeg skrev alle låtene i løpet av en uke på hytta, for så å reise hjem og produsere de opp sammen med Carl Viktor Guttormsen. Det er absolutt mer organisk enn hva jeg har gitt ut før, så det var viktig for meg å beholde det i lydbildet da vi skulle i studio.

Hva ønsker du å formidle gjennom disse og hva handler de om?

Hele albumet er skrevet som tvillinger, og «Take My Love» og «Please Don’t Give It Away» er kanskje et av de mer åpenbare parene. De har begge samme melodilinje i refrenget, men den ene går i dur og den andre i moll. De er litt motsetninger til hverandre, da «Take My Love» handler om hvor fantastisk det er å være forelsket, og dens motpart er en slags påminner om at alt plutselig kan ta slutt. Jeg ønsker vel å formidle hvor komplekst det kan føles å forelske seg. Det er ikke alltid bare rosenrødt, tvilen og usikkerheten kan ødelegge mye.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er en som synes det er vanskelig å skulle beskrive seg selv haha. Jeg er veldig glad i å lese, lage mat, være med familie og venner og se på serier jeg har sett hundre ganger før.

Om Take My Love; Et drivende trommesett og energisk synthpop resulterer i en spretten affære det er lett å bli litt revet med av. Vokalen flyter vakkert over kompet med catchy hooks og dynamiske skifter mellom ømt og tøft. Jeg tror albumet blir fett – terningkast 5/6

Eivind August Westad Stuen, Aftenposten

Hvilke tanker har du rundt det å være artist og musiker i Norge i dag, si litt om den evnt. «tøffe veien» det ofte er og hvordan det har vært for deg?

Jeg synes Norge er stappfullt med flinke folk, så først og fremst er jeg utrolig takknemlig for at jeg får en plass i musikk-Norge. Likevel har jeg jo kjent på mye motgang til tider. Særlig det å være en artist som synger på engelsk i Norge, har jo sine utfordringer, men for meg som har vokst opp med en far fra New Zealand, føles det like naturlig som å skulle skrive på norsk. Det er ikke alltid ting går helt som man hadde håpet eller tenkt, men jeg har fine folk rundt meg, som minner meg på at jeg bare må fortsette å stå på videre! Også har jeg jo musikken hvor jeg får utløp for mange følelser.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Jeg vil ikke si at jeg er en uredd type, tvert imot egentlig. Men med dette nye albumet mitt, har jeg prøvd å være ganske kompromissløs for å få det til å bli akkurat sånn jeg har hørt og sett det for meg. Det har vært en god erfaring for meg å stole enda mer på mitt eget instinkt og egen dømmekraft.

Kan du fortelle litt om en av dine mest minnerike opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Jeg hadde nettopp min første konsert på norgesturnéen min, og da var det et par som hadde kommet helt fra Danmark for å høre på. Jeg ble så overrasket, glad og stolt, men jeg tenkte også «Hæ? For å høre på meg?» haha.

Hva er det morsomste, mest spesielle eller sprøeste øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere så langt?

Det er ikke akkurat et øyeblikk, men hver gang jeg får møte artister eller band jeg har sett opp til nærmest hele livet, må jeg klype meg litt i armen. Jeg føler meg utrolig heldig som får jobbe med så mange flinke folk.

Jeg elsker stemmen til Emelie Hollow. Hallo, wow! Den er fin! Det er en stemme jeg brått kunne lista til topps over de mest unike vi har i Pop-Norge. Du og du så glade vi er for at det blir album i mai. Vi tar imot kjærligheten!

Erlend Arnesen, NRK P3

Vi samarbeider med HiFi Klubben, og hos dem handler alt om god lyd. God lyd vet vi at også betyr mye for mange artister. Kan du si noe om hva du mener er god lyd, og hva det betyr for deg? Hvilket produkt i HiFi Klubben komplette lyd-sortiment mener du vil kunne ta deg nærmere lyden du nettopp beskrev?

God lyd for meg er en opplevelse! Det kan bety forskjellen på bakgrunnsstøy, og en musikalsk reise! Jeg er veldig glad i å høre musikk HØYT for å virkelig på frysninger. Da er et par gode høyttalere viktig, som for eksempel Dali Oberon 9. Jeg har også en drøm om å engang kunne gi ut musikken min på vinyl på for eksempel en Argon Audio TT platespiller! Det er en helt egen opplevelse å høre på vinyl synes jeg.

Hva slags musikk har du vokst opp med og har noe av den musikken vært med deg hele livet?

Jeg har vokst opp med alt fra opera til hard rock, så det har vært mye forskjellig på anlegget hjemme i min oppvekst. Det er jeg veldig takknemlig for i dag, og jeg hører fortsatt på mye forskjellig musikk.

Hva inspireres du av musikalsk og hvilke norske artister/band/produsenter har du hørt mye på eller henter du inspirasjon fra?

Jeg inspireres av alt som skjer rundt meg. Det kan være folk jeg treffer, historier jeg hører, natur osv. Til det nye albumet mitt, ble jeg veldig inspirert av å være alene, og se hva som skjedde i hodet mitt da. Jeg hørte mye på Melody Gardot og Michael Kiwanuka mens jeg skrev den nye musikken, og tok mye inspirasjon fra de.

Snart kommer andrealbumet til Emelie Hollow, og det gleder vi oss jaggu til. Stemmen hennes er vill, og det er låtskrivingen også.

730.no

Har du en favoritt-matrett i så fall, og hvilken matrett kunne du spist 7 dager i uka?

Jeg er veldig glad i all slags pizza, så det kunne jeg nok spist en hel uke.

Hvilken film, serie eller bok skulle du helst sett at folk ser/leser?

Jeg har nylig sett «Demenskoret» på NRK, og det var en av de fineste, mest rørende seriene jeg har sett noensinne. Veldig viktig tema er det også, så den anbefaler jeg alle å se.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Jeg har en drøm om å engang spille konsert i operaen. Det hadde vært fantastisk. Jeg har ikke spilt så mye live enda, så jeg har ikke hatt noen overraskende opplevelser enda. Forhåpentlig vis vil det bli mange fremover nå som jeg endelig skal på turné.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2023?

Jeg skal på min første Norges-turné, noe jeg gleder meg utrolig mye til!!

Emelie Hollow turnédatoer i 2023:

14.04 – Sandvika, Folkebadet, 18.04 – Bergen, Lille Ole Bull Scene, 20.04 – Oslo, Parkteatret Scene, 21.04 – Trondheim, Byscenen, 22.04 – Hamar, Festiviteten Bar & Scene, 28.04 – Bodø, Sinus

Se Også

Emelie Hollow er ute med nært og vakkert album
Intervju

Emelie Hollow er ute med nært og vakkert album

Låtskriver og artist Emilie Hollow slapp nylig sitt andre album, «Solitude» på Universal Music Norway, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet er [...]

Emelie Hollow med mektig og følsomt debutalbum
Intervju

Emelie Hollow med mektig og følsomt debutalbum

Fredag 27. august slapp den talentfulle artisten og låtskriveren Emelie Hollow sitt personlige debutalbum, «Half The Story» på Universal Music, som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet [...]

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]