Foto: Sara Abraham

Emelie Hollow med mektig og følsomt debutalbum

Del Tweet

Fredag 27. august slapp den talentfulle artisten og låtskriveren Emelie Hollow sitt personlige debutalbum, «Half The Story» på Universal Music, som er denne «Ukens album» på NPS Music.

Albumet består av tre kapitler som forteller en historie om de emosjonelle fasene en ofte går gjennom ved et kjærlighetsbrudd.

«Det er veldig skummelt, men samtidig utrolig spennende å gi ut mitt første album «Half The Story». Dette er noe vi har jobbet med lenge som endelig skal slippes fri. Jeg har lagt så mye av meg selv i det og håper virkelig det kan hjelpe andre som går gjennom lignende situasjoner. Med det tredje og siste kapittelet kommer også̊ avslutningen på̊ denne historien. Om tiden der man finner tilbake til seg selv igjen. Det har vært en fantastisk fin reise å lage dette albumet og jeg er veldig stolt over å nå̊ kunne dele det.» - Emelie Hollow


I januar startet historien med det første kapittelet «Half The Story» (Chapter One) bestående av gull-sertifiserte «Break It Right» med dobbel spellemannprisvinner Ruben, «
Don’tLeave Me Now», og radiohiten «Monster».


Med aktuelle og 
relaterbare låter forteller Emelie om hvordan det føles å få hjertet sitt knust når et forhold går i stykker. 

«Det er litt skummelt å vise denne siden av meg- den mest sårbare- men samtidig føler jeg på et ansvar som låtskriver og artist, i å dele mine følelser og erfaringer med andre som kanskje går igjennom det samme som meg.», fortsetter Emelie.

Videre representerer «Half The Story» (Chapter Two) en mer dyster og sint del av albumet og Emelie bringer frem en melankolsk side. Den ærlige låten om løse tråder, ubesvarte spørsmål og sinne, «Feel», er en av hennes mest personlige låter på albumet. «Half The Story» (Chapter Three) avslutter og fletter sammen de tidligere kapitlene. Tredje del baserer seg på den siste fasen i bruddet, der man gradvis finner tilbake til seg selv igjen.  Ledet av singlene «Me» «Free», og «Careful» featuring det danske stjerneskuddet Nicklas Sahl markerer Emelie slutten på denne historien.

«Half The Story» (Chapter Three) er det siste og endelige kapittelet fra mitt debutalbum. Denne skiller seg noe fra de to forrige kapitlene da historien avslutter slik den gjorde i virkeligheten – nemlig godt! Sånn sett blir det en noe annen opplevelse både sonisk og tematisk. Denne delen handler om tiden der man finner tilbake til seg selv, finner ut at man har lært noe, vokst og at det gjerne var en mening og grunn bak selve opplevelsen.» – avslutter hun.

Supertalentet Emelie Hollow har en helt spesiell teft til å skrive fantastiske låter som rører og beveger publikum. I tillegg til å inneha en nydelig og melankolsk stemme med en helt spesiell klang så har Emelie blitt en av våre aller kjæreste pop-yndlinger. Hun har skapt et fengende, melankolsk, mektig, stort, og samtidig skjørt album som hun bør være stolt av. Hvis vi skal trekke frem tre låter fra dette flotte albumet vil det være; førstesporet, «Break It Right» feat. Ruben som er en utrolig låt som tar pusten fra oss – med Emelie og Ruben i duett sammen kan ikke dette bli annet enn fantastisk flott og følsomt. Helt nydelig! «Free» er en sårbar og mektig poplåt som berører – en låt som garantert vil bli spilt igjen og igjen i de tusener hjem. Til sist vil vi nevne låten «Mad Love» som er en sterk og fengende låt med et deilig og groovy lydbilde som viser Emelie fra en litt annet side.

Låten «Me» ble inkludert i Netflix-suksess-serien Hjem til jul ved årsskiftet 2020/21, og entret topplistene på musikktjenesten Shazam sine charts i mer enn 50 land og er et bevis på hennes evne til å bevege publikum gjennom sin låtskriving og formidling av musikk.

Med seg på laget på «Half The Story» har Emelie dyktige produsenter og låtskrivere som Eirik Tillerli, Carl-Viktor Guttormsen, Jørn Erik Gundhus, Wayne Hector og Lars Rosness. Gjester på albumet er Ruben og Nicklas Sahl. Emelie selv debuterer som co-produsent på singelen «Free».

Med sin unike vokal og sterke formidlingsevne har Emelie Hollow satt spor som artist. I 2016 og 2017 ga hun ut en rekke enkeltstående låter og havnet høyt på norske radiolister med den stemningsfulle julelåten «Feeling of Christmas». Høsten 2019 slapp hun sin debut-EP, som smakfullt sydde sammen og viste en dybde i Emelies låtskriverkunst og artisteri. Hun har en spesielt sterk formidlingsevne, noe som fullsatte saler var vitne til på by:Larm 2020 hvor hun blåste både publikum og en samlet platebransje av banen.

Mandag 27. september spiller Emelie Hollow releasekonsert på Parkteatret i Oslo (utsolgt).

Den ettertraktede artisten og låtskriveren er ved siden av sitt eget debutalbum for tiden aktuell med låten «Alene sammen» – Årets viktigste låt i samarbeid med VG-lista 2021 og Helsedirektoratet.

Temaet for låten er mental helse og sangen har hun har skrevet med innsendte bidrag til vglista.no fra norsk ungdom. I tillegg ga nylig forfatter Alexander Kielland Krag ut et innovativt «bok-album» i samarbeid med Emelie Hollow og utforsket skjæringspunktet litteratur og musikk i albumet «This stays between us». Albumet er en kombinasjon av engelske oversettelser av utdrag fra Alexander Kielland Krags prisbelønte debutbok Dette blir mellom oss og Emelies låter fra debutalbumet.

Ved siden av fokuset på egen artistkarriere har Emelie Hollow, tross sin unge alder, allerede solid erfaring som låtskriver og har en rekke samarbeid å se tilbake på. Hun har skrevet for artister i alt fra Nashville til Stockholm, fra London til København og Oslo og blant artister Emelie har samarbeidet med finner vi Ruben, Dagny, SKAAR, Lemaitre, TIX, Emma Steinbakken, Victoria Nadine (nr 1 Hit “Be Okey”), Alexander Oscar, KOPS, Seeb og Alan Walker. Sistnevnte og Emelie samarbeidet om låten «LILY» i 2017, der Emelie i tillegg til å skrive, også har lånt bort vokalen sin. Låten har mer enn to milliarder streams på verdensbasis.

Emelie Hollow er ved siden av sin verdensomspennende artistavtale med Universal Music Group, Norway, signet til Sony ATV Music Publishing Scandinavia for sin låtskriving og Time Out Agency for live-virksomheten.

Vi tok en prat med Emelie om blant annet debutalbumet, skrivesperre, inspirasjon, forbilder og planene videre fremover.

Gratulerer med albumet, «Half The Story» som er delt opp i 3 forskjellige kapitler. Kan du fortelle litt om det, og litt om prosessen rundt albumet fra start til utgivelse?

Tusen takk! Det føles så godt å endelig slippe det, særlig fordi vi har holdt på med det så lenge. I ca. 1,5 år nå for å være eksakt. Det startet med at jeg skrev «Break It Right», og etter det skrev jeg meg på en måte gjennom prosessen jeg gikk gjennom, altså et brudd. Det falt litt naturlig inn i tre deler, eller faser, og siden jeg er så glad i å lese ville jeg kalle dette for kapitler. Man kan lytte til hvert enkelt for seg, men også sammen for å få hele sammenhengen.

Hvilke tanker har du gjort deg rundt lydbildet av dette albumet?

Jeg skriver for det meste alle låtene mine på piano, så det har fått en naturlig plass i mesteparten av låtene. Jeg er også veldig glad i stryk ettersom jeg selv spilte cello i mange år, så det har også sneket seg inn mange steder. På mange måter ble lydbildet formet etter hvor jeg var i de forskjellige stadiene. Det første kapittelet er ganske trist og tomt, det andre mer hardt og ubehagelig, mens det siste er lettere og gladere!

Hvilke låt har du et spesielt forhold til fra albumet?

Platen handler om et brudd, og stadiene man går gjennom etter det. Jeg håper virkelig at denne kan være til hjelp for andre som går gjennom lignende situasjoner. Så man vet at man ikke er alene om å kjenne på vanskelige følelser, og kan bli minnet på at det går bra til slutt. Jeg har et ganske spesielt forhold til «Break It right». Det var den første låten jeg skrev til albumet, og satte på en måte i gang hele prosessen.

Du har blitt en ettertraktet låtskriver og har skrevet låter for kjente artister som Dagny, Seeb, Alan Walker, Ruben osv. Hvordan jobber du når du skriver låter for andre?

Jeg elsker å skrive med andre artister, for man blir så godt kjent. Jeg føler at nøkkelen til å være en god låtskriver, er å lytte til og prøve å forstå hvem sangen er ment for. De beste låtene kommer ofte etter lange, gode samtaler.

Hvor henter du inspirasjon fra til å skrive låter, har du opplevd skrivesperre og i så fall hvordan kommer du deg ut av den?

Jeg blir veldig inspirert av nesten alt som skjer rundt meg. Å møte nye mennesker, reise, lese, høre på musikk og være i naturen. Jeg har opplevd skrivesperre mange ganger, og det viktigste jeg gjør da er å la den være. Noen ganger må jeg prøve å skvise ut noe likevel som aldri blir helt det samme, og da må jeg minne meg selv på at det er helt greit å ikke være 100 % på hver eneste dag.

Hva føler du er det spesielle i Emelie Hollow sitt musikalske univers?

Det er vel kanskje både positivt og negativt, men jeg har en tendens til å alltid få ting til å høres litt melankolsk ut. Det er vel en del av meg å trekke det litt mot det mørke. Jeg liker også å blande organisk med elektronisk, og tradisjoner med overraskelser.

Hva er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Min sterkeste side som er artist er kanskje at jeg legger så mye av meg selv i det jeg gjør? Jeg vil være så ærlig som mulig, men jeg et absolutt ikke uredd. Det føles alltid litt rart å være så åpen, men det føles likevel riktig.

Hvordan vil du beskrive deg selv, og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg vil beskrive meg selv som en ganske vanlig person, men med en stor kjærlighet for å lage musikk og dele den med andre. Jeg liker å jobbe hardt, men setter også veldig stor pris på å ha fri og være med de jeg er glade i. Det har jeg kanskje skjønt enda bedre etter korona.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg kommer fra en veldig musikk-glad familie, hvor sang og spill alltid har vært en stor del av både hverdag og fest. Mamma lærte meg å spille litt piano, og bestefar mine første akkorder på gitar. Jeg sang også i kor, gikk på sangtimer og spilte cello. Jeg tror kanskje det er en av grunnene til at jeg er glad i så mye forskjellig type musikk.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Jeg har ikke rukket å ha så mange liveopptredener enda, men å spille med bandet mitt i Kulturkirken Jakob på by:Larm i fjor var en helt spesiell følelse.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Ina Wroldsen er et stort forbilde for meg. Jeg synes hun skriver sykt bra, og stemmen hennes er uvirkelig. Jeg har veldig lyst til å få til det hun har fått til.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg synes det er så gøy at det finnes så mye fantastisk, norsk musikk. Jeg hører mye på Sigrid for tiden. Jeg elsker «Burning Bridges», og jeg ble skikkelig inspirert da jeg hørte den.

Du har satt sammen en 20+5 spilleliste til oss. Hvordan har det vært, har du hatt et bestemt fokus vedr. utvelgelsen av låtene som du ønsket å ha med i listen, og har du møtt på noen «utfordringer» underveis?

Jeg synes det var veldig gøy å lage denne spillelisten. Jeg prøvde å ikke tenke så mye, og heller bare ta med en god blanding av låter jeg digger akkurat nå, og låter jeg har hatt med meg lenge og som betyr mye. Det var vanskelig å bare velge 20.

Hva er det sprøeste, morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Jeg tror kanskje det å få en nr. 1 låt er det absolutt sprøeste, morsomste og mest spesielle jeg har opplevd. Så langt har det bare vært låter jeg har skrevet for andre artister, så om det en dag blir en jeg gir ut selv vet jeg ikke hvordan jeg kommer til å reagere.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Jeg har veldig lyst til å jobbe med Ane Brun en gang! Hun er et stort forbilde, og jeg elsker musikken hennes.

Hvordan har det siste året fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer videre for 2021?

Det har vært en veldig rar og vanskelig tid, men samtidig veldig lærerikt. Jeg har fått kjenne på hvor godt det er å roe litt ned, og ikke stresse så mye. Jeg har prøvd å bruke tiden så godt jeg kan, og har jo rukket å skrive et album. Nå som jeg er fullvaksinert, skal jeg på en liten tur til Danmark og Sverige for å spille, ha sessions og litt promo. Så kommer jeg hjem og skal spille et utsolgt Parkteatret. Det gleder jeg meg veldig til! Jeg har også begynt å legge litt planer for hvordan jeg skal skrive ny musikk.

Se Også

Emelie Hollow er ute med nært og vakkert album
Intervju

Emelie Hollow er ute med nært og vakkert album

Låtskriver og artist Emilie Hollow slapp nylig sitt andre album, «Solitude» på Universal Music Norway, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet er [...]

Emelie Hollow ute med sterk tvilling-låt om kjærlighetens kontraster
Intervju

Emelie Hollow ute med sterk tvilling-låt om kjærlighetens kontraster

Nylig slapp Emelie Hollow dobbeltsingelen, «Take My Love» & «Please Don’t Give It Away» på Universal Music Norge, og som er denne «Ukens single» på NPS [...]

EP-aktuelle Debora imponerer med sin gode pop-teft
Intervju

EP-aktuelle Debora imponerer med sin gode pop-teft

Med sin klare vokal og ufiltrerte tilnærming til livsutfordringer som identitet, tvil og usikkerhet, har Debora allerede fra første utgivelse med «Oh Maybe» høstet gode omtaler. [...]

Få en positiv sommerboost av Kryger
Intervju

Få en positiv sommerboost av Kryger

Marie Kryger fra Sandnes er stemmen bak den fremadstormende popartisten, Kryger, og fredag 26. mai slapp hun den oppløftende låten «Se på meg nå» som er [...]

The Holy Mountain med grensesprengende og utsøkt skandinavisk melankoli
Intervju

The Holy Mountain med grensesprengende og utsøkt skandinavisk melankoli

Avant-garde popgruppen The Holy Mountain slapp nylig sitt album «The Dawns Here Are Quiet» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet kan beskrives som [...]

Stjerneskuddet lille Caesar «brenner» for å gjøre noe på sin nye single
Intervju

Stjerneskuddet lille Caesar «brenner» for å gjøre noe på sin nye single

Fredag 19. mai slapp lille Caesar låten «brenner» via EMI Music Norway og Universal Music Norge som er denne «Ukens single» på NPS Music, og det [...]