Foto: Pressefoto

Den lovende artisten EMMA er ute med sin første single

Del Tweet

23 år gamle Emma Williksen, bedre kjent som EMMA, slapp endelig sin debutsingle fredag 19. mai.

EMMA er en eksentrisk up and coming artist, låtskriver og produsent, og hun har i løpet av de siste seks månedene bygd opp stor spenning rundt hennes første singleslipp.

EMMA har nemlig vært veldig travel det siste året. I september 2016 stiftet hun eget band, og har siden da jobbet hardt for å komme dit hun er i dag. Hun har blant annet rukket å spille på Trondheim Calling, samt en rekke konserter. Hun har opparbeidet seg mye oppmerksomhet rundt om i Norge uten å i det hele tatt ha gitt ut en eneste låt. Hun har blitt omtalt i en rekke aviser, vunnet prisen for ”Årets mest lovende artist” på UtAwards 2017, i tillegg til å ha spilt som support for et utsolgt Dagny på Byscenen i Trondheim.

På sin nye single har EMMA tatt den klassiske pop-sounden og høynet nivået med sin troverdige og særegne sangstemme, og hun fenger øret fra første lytt.

«Hun lager iskald popmusikk som hun bærer frem med fengende tekst og melodi. Hun er blitt sammenlignet med både Lana del Ray og Adele, og noen har funnet trekk fra Pink Floyd i låtoppbyggingen.” – Adressa.no

Dette kommer fra hennes evne til å skrive låter samt måten hun setter sitt eget særpreg over musikken på. Fra første lytt frister låten deg til å bli dratt inn i EMMAs verden, for å se alt gjennom hennes øyne. Hun formidler både ømhet og styrke, noe som til sammen utgjør en låt som er både dansbar og lyttbar.

Gratulerer med debutsinglen din ”Diamond Heart”. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Takk. ”Diamond Heart” er en fighterlåt – en FUCK YOU til alle konvensjoner, jantelov og frykten for å mislykkes. De fleste går rundt og er så redde for alt og det kommer i veien for det du vil gjøre og få til. Låta er spilt inn i studioet til kjæresten min, og sammen har vi produsert den med en blanding av livebandet mitt og masse studiosnacks. Men vi har gjort absolutt alt selv, fra innspilling til siste miks og master.

Hvordan startet det hele for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Det startet med at tvillingsøsteren min og jeg lærte oss piano og gitar, så vi kunne legge ut coversanger på YouTube. Det ble litt populært blant venner og kjente, så da fortsatte vi å legge ut sanger. Et høydepunkt for meg var da jeg, iført bunad, sang “Killing in the name” (Rage Against The Machine) med et rent jenteband i konfirmasjonsseremonien min.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det har gått fort og vært hektisk. Fra å ha jobbet fulltid som servitør og ikke vite hvor jeg ville i livet, til å ta steget og satse fullt ut på musikken, har vært utfordrende. Mange opp- og nedturer, men det som er mest krevende er vel også mest givende. Jeg har måttet lære veldig mye på veldig kort tid, og har blitt kjent med nye sider ved meg selv, på godt og vondt.

Du har fått mye oppmerksomhet i Norge. Du har blitt omtalt i en rekke aviser, vunnet prisen for ”Årets mest lovende artist” på UtAwards 2017, i tillegg til å ha spilt support for et utsolgt Dagny på Byscenen i Trondheim. Hvordan har dette vært mulig uten at du en gang har utgitt en single (før nå)?

Mange artister i dag tror at musikk bare er noe som skjer i en lydfil, men jeg har faktisk satt sammen et kick ass liveband som har gitt jernet på hver konsert, svettet og ropt med helt ekte lyd fra en ekte scene med et ekte publikum i salen. Hver gang vi har spilt har vi blitt bedre og folk har møtt opp gradvis flere og flere.

Du har blitt sammenlignet med både Lana del Rey og Adele, og noen har funnet trekk fra Pink Floyd i låtoppbyggingen. Hva tenker du om denne sammenligningen og føler du selv at du har visse likheter med disse artistene?

Det er hyggelig å bli sammenlignet med storheter fra musikkhistorien, men jeg tror ikke det handler så mye om at musikken min ligner på andres musikk. Det handler nok heller om at forskjellig musikk likevel kan skape lignende opplevelser for mottakeren, uavhengig av sjangeren.

Hva vil du si er det spesielle i Emma sitt musikalske univers?

I presseskrivene står det at jeg er kjølig og majestetisk i uttrykket mitt, og det er riktig, men live så er det mye energi og varme også. Heller en stage dive, enn en mur mellom seg selv og publikum!

Hvem er Emma Williksen og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg elsker mopser, haha. Jeg kan sitte i timevis på instagram og se på hundevideoer. Men fritiden, ja, den forsvant da jeg satset på musikken.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Så langt er kanskje det sykeste at jeg ble nødt til å banke opp min kjære, snille tvillingsøster Sara i musikkvideoinnspillingen til “Diamond Heart” – heldigvis tok hun igjen med samme mynt i pausene. Hun dro fra filmsettet med blått øye og jeg hadde blåmerker over hele meg.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på av for tiden? 

Jeg må nesten si Conor Patrick, kjæresten min, som er en låtskriver og produsent i toppklasse. Sjekk ut musikken hans.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg elsker pop! Sia, The Weeknd, Tove Lo, One Republic, Stargate for å nevne noen.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2017?

Vi har en del konserter planlagt! Jeg skulle gjerne spilt på noen flere festivaler, men nå i sommer handler det mer om innspilling av sanger og planlegging av flere singler og utgivelser i året som kommer. Du skal ikke se bort i fra at det kommer en EP etter hvert.

Se Også

Nordgarden er ute med et knallbra album
Intervju

Nordgarden er ute med et knallbra album

Nylig slapp singer-songwriter Nordgarden albumet, «All We Need» som er spilt inn i episke Athletic Sound i Halden og som ble mikset og produsert av Bjarne [...]

Tommy Fredvang sjarmerer med ærlig og fengende album på norsk
Intervju

Tommy Fredvang sjarmerer med ærlig og fengende album på norsk

Fredag 18. november slapp Tommy Fredvang sitt tredje album, «Våken» hans andre på norsk, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet inneholder 11 [...]

Er singleaktuelle Han Herman vår neste store popstjerne?
Intervju

Er singleaktuelle Han Herman vår neste store popstjerne?

Fredag 18. november slapp det 21-årige stjerneskuddet Han Herman den nydelige låten, «Not A Sad Story» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Sangen som [...]

Terje Formoe gir oss ro med sitt nye album
Intervju

Terje Formoe gir oss ro med sitt nye album

Etter sommerens megasuksess med Kaptein Sabeltann (67 168 solgte billetter), har Terje Formoe fått med seg noen av landets flotteste musikere på hans fine og personlige [...]

SALTI er ute med viktig utgivelse – med fokus på ensomhet og mental helse
Intervju

SALTI er ute med viktig utgivelse – med fokus på ensomhet og mental helse

Den Tanzania-fødte, Oslo/bergensbaserte artisten SALTI er ute med EPen, «Demons» på Universal Music Norway som er denne «Ukens album» på NPS Music. Med sin uanstrengte og [...]

Ash Olsen er alt annet enn BORING!
Intervju

Ash Olsen er alt annet enn BORING!

Etter å ha tatt musikkbransjen med storm i 2021, returnerer Ash Olsen på låtslipp fronten med den seige og fete låten, «BORING!» via hennes eget plateselskap [...]