Foto: Pressefoto

Den lovende artisten EMMA er ute med sin første single

Del Tweet

23 år gamle Emma Williksen, bedre kjent som EMMA, slapp endelig sin debutsingle fredag 19. mai.

EMMA er en eksentrisk up and coming artist, låtskriver og produsent, og hun har i løpet av de siste seks månedene bygd opp stor spenning rundt hennes første singleslipp.

EMMA har nemlig vært veldig travel det siste året. I september 2016 stiftet hun eget band, og har siden da jobbet hardt for å komme dit hun er i dag. Hun har blant annet rukket å spille på Trondheim Calling, samt en rekke konserter. Hun har opparbeidet seg mye oppmerksomhet rundt om i Norge uten å i det hele tatt ha gitt ut en eneste låt. Hun har blitt omtalt i en rekke aviser, vunnet prisen for ”Årets mest lovende artist” på UtAwards 2017, i tillegg til å ha spilt som support for et utsolgt Dagny på Byscenen i Trondheim.

På sin nye single har EMMA tatt den klassiske pop-sounden og høynet nivået med sin troverdige og særegne sangstemme, og hun fenger øret fra første lytt.

«Hun lager iskald popmusikk som hun bærer frem med fengende tekst og melodi. Hun er blitt sammenlignet med både Lana del Ray og Adele, og noen har funnet trekk fra Pink Floyd i låtoppbyggingen.” – Adressa.no

Dette kommer fra hennes evne til å skrive låter samt måten hun setter sitt eget særpreg over musikken på. Fra første lytt frister låten deg til å bli dratt inn i EMMAs verden, for å se alt gjennom hennes øyne. Hun formidler både ømhet og styrke, noe som til sammen utgjør en låt som er både dansbar og lyttbar.

Gratulerer med debutsinglen din ”Diamond Heart”. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Takk. ”Diamond Heart” er en fighterlåt – en FUCK YOU til alle konvensjoner, jantelov og frykten for å mislykkes. De fleste går rundt og er så redde for alt og det kommer i veien for det du vil gjøre og få til. Låta er spilt inn i studioet til kjæresten min, og sammen har vi produsert den med en blanding av livebandet mitt og masse studiosnacks. Men vi har gjort absolutt alt selv, fra innspilling til siste miks og master.

Hvordan startet det hele for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Det startet med at tvillingsøsteren min og jeg lærte oss piano og gitar, så vi kunne legge ut coversanger på YouTube. Det ble litt populært blant venner og kjente, så da fortsatte vi å legge ut sanger. Et høydepunkt for meg var da jeg, iført bunad, sang “Killing in the name” (Rage Against The Machine) med et rent jenteband i konfirmasjonsseremonien min.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det har gått fort og vært hektisk. Fra å ha jobbet fulltid som servitør og ikke vite hvor jeg ville i livet, til å ta steget og satse fullt ut på musikken, har vært utfordrende. Mange opp- og nedturer, men det som er mest krevende er vel også mest givende. Jeg har måttet lære veldig mye på veldig kort tid, og har blitt kjent med nye sider ved meg selv, på godt og vondt.

Du har fått mye oppmerksomhet i Norge. Du har blitt omtalt i en rekke aviser, vunnet prisen for ”Årets mest lovende artist” på UtAwards 2017, i tillegg til å ha spilt support for et utsolgt Dagny på Byscenen i Trondheim. Hvordan har dette vært mulig uten at du en gang har utgitt en single (før nå)?

Mange artister i dag tror at musikk bare er noe som skjer i en lydfil, men jeg har faktisk satt sammen et kick ass liveband som har gitt jernet på hver konsert, svettet og ropt med helt ekte lyd fra en ekte scene med et ekte publikum i salen. Hver gang vi har spilt har vi blitt bedre og folk har møtt opp gradvis flere og flere.

Du har blitt sammenlignet med både Lana del Rey og Adele, og noen har funnet trekk fra Pink Floyd i låtoppbyggingen. Hva tenker du om denne sammenligningen og føler du selv at du har visse likheter med disse artistene?

Det er hyggelig å bli sammenlignet med storheter fra musikkhistorien, men jeg tror ikke det handler så mye om at musikken min ligner på andres musikk. Det handler nok heller om at forskjellig musikk likevel kan skape lignende opplevelser for mottakeren, uavhengig av sjangeren.

Hva vil du si er det spesielle i Emma sitt musikalske univers?

I presseskrivene står det at jeg er kjølig og majestetisk i uttrykket mitt, og det er riktig, men live så er det mye energi og varme også. Heller en stage dive, enn en mur mellom seg selv og publikum!

Hvem er Emma Williksen og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg elsker mopser, haha. Jeg kan sitte i timevis på instagram og se på hundevideoer. Men fritiden, ja, den forsvant da jeg satset på musikken.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Så langt er kanskje det sykeste at jeg ble nødt til å banke opp min kjære, snille tvillingsøster Sara i musikkvideoinnspillingen til “Diamond Heart” – heldigvis tok hun igjen med samme mynt i pausene. Hun dro fra filmsettet med blått øye og jeg hadde blåmerker over hele meg.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på av for tiden? 

Jeg må nesten si Conor Patrick, kjæresten min, som er en låtskriver og produsent i toppklasse. Sjekk ut musikken hans.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg elsker pop! Sia, The Weeknd, Tove Lo, One Republic, Stargate for å nevne noen.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2017?

Vi har en del konserter planlagt! Jeg skulle gjerne spilt på noen flere festivaler, men nå i sommer handler det mer om innspilling av sanger og planlegging av flere singler og utgivelser i året som kommer. Du skal ikke se bort i fra at det kommer en EP etter hvert.

Se Også

Third Attempt mistet all inntekt og karrieredrift over natta; «Beats from the Quarantine» ble hans kreative utløp
Intervju

Third Attempt mistet all inntekt og karrieredrift over natta; «Beats from the Quarantine» ble hans kreative utløp

23-åringens tredje (!) langspiller blir hyllet av noen av elektronikaens viktigste internasjonale tastemakere, og nå er den hyper-kreative produsenten og DJ´n ekstremt klar for å reise [...]

Delikat og lekent av Siril Malmedal Hauge
Intervju

Delikat og lekent av Siril Malmedal Hauge

Siril Malmedal Hauge er ute med albumet «Slowly, slowly» på Jazzland Recordings, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet treffer kroppen umiddelbart, og [...]

Magiske og kraftfulle Olga Amalie vil reddes
Intervju

Magiske og kraftfulle Olga Amalie vil reddes

Olga Amalie skriver tekster på norsk og trollbinder publikum med sin sårbare og kraftfulle stemme, og nå er hun ute med låten «Redd meg» som er [...]

Sterkt, nydelig og rørende debut-EP av kritikerroste Metteson
Intervju

Sterkt, nydelig og rørende debut-EP av kritikerroste Metteson

Musikkbransjen har utropt Metteson til den store norske debutantfavoritten i 2021. Svaret på den serven kommer i form av en kraftfull smash av en debut-EP. Med [...]

Talentfulle Sofiloud gleder seg til å danse fra seg på ny energibombe
Intervju

Talentfulle Sofiloud gleder seg til å danse fra seg på ny energibombe

Sofiloud er ute med sin nye single «Dance You Off» som er denne «Ukens single» på NPS Music. På denne fengende og dansbare låten tar hun [...]

Thomas Felberg fronter opportunistisk smittsomt rockekonsept
Intervju

Thomas Felberg fronter opportunistisk smittsomt rockekonsept

Fredag 30. april slapp Smittebærerne sin debutsingle, «Post corona stresslidelse» på daWorks, og som er en sjelden smittsom vårsingle som frontes av Thomas Felberg. Smittebærerne er [...]